![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() podróż poślubna w Zakopanem
Uwielbiam góry i chciałabym wybrać się w podróż poślubną tam,ale ..
ale jest właśnie ale. Nie znam polecanych apartamentów,godnych polecenia? Co możecie polecić,podpowiedzieć ? Z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podróż poślubna w Zakopanem
Zależy czy chcesz góralski klimat czy nowoczesny apartament
![]() No i wszystko obija się o cenę ![]() Ja polecam http://www.rezerwuje.pl/hotele/Zakop...y_Szklane_Domy
![]() |
#3 |
BAN stały
|
pięknie tam mają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, to podróż poślubna - na tym się nie oszczędza
![]() Albo może Bukowina mają tam cudne termy ![]() http://www.bukovina.pl/ Albo Białka http://www.hotelbania.pl/ ![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
daleko do krupówek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Z Bukowiny i Białki?
No troszkę, lepiej mieć samochód ![]()
![]() |
#7 |
BAN stały
|
o to wole bliżej,bo myślę że autkiem nie będziemy jechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie polecam Willę Michałówka II-w Zakopanem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() się rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
wysłane 2x prawie to samo
![]() Edytowane przez Devil66 Czas edycji: 2013-02-15 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
zaraz lookne na ich stronę a byłaś tam ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Byłam u nich kilka razy,wszędzie jest blisko,w Zakopanem jest tez pełno kwater nawet możecie spokojnie jechać w ciemno,na dworcu pkp są ,,naganiacze,,,ale możecie też podjechac albo podejść do krupówek[ok.1 km.]i na krupówkach też jest pełno kwater,na budynkach wiszą wielkie ogłoszenia,,wolny pokój,,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
My uwielbiamy góry, jesteśmy w Tatrach co roku. I ku wielkiemu zdziwieniu wszystkich w podróż poślubną także wybieramy się w Tatry, do Zakopanego. Dla nas nigdy nie skończy się urok tego miejsca, a jeździmy tam regularnie od 5 lat. I pewnie wiele, wiele przed nami
![]() Mamy sprawdzone miejsce, w które jeździmy co roku, po pierwsze tanio, po drugie w centrum, itp, itd. Ale jako, że Ciebie interesuje apartament nie będę go polecała na tę okoliczność (ale może wspomnę o czym mówię tak przy okazji: pokoje u Moniki Lidii na ulicy Makuszyńskiego). Standard jak najbardziej ok, ale my sami jako, że to podróż poślubna chcemy by było inaczej niż zwykle. Nawet jeśli trochę drożej. Dlatego z okazji podróży poślubnej szukamy innego miejsca. mam na oku dwa apartamenty: http://www.willaolga.pl/o-nas.html http://www.gorskizakopane.pl/foto Będziemy któryś z nich testować po raz pierwszy, bo nie ukrywając nigdy w apartamentach nie nocowaliśmy, zawsze zwykłe kwatery prywatne. Jednak sądząc po opiniach w internecie są to miejsca godne zaufania i uwagi. Jeśli chodzi o wspomnianą wyżej Michałówkę także mieliśmy okazję tam gościć. Pokoiki fajne, dobrze urządzone chociaż my mieszkaliśmy w najmniejszym z możliwych. Kabina prysznicowa była kiepska taka składana, niewygodna. I ogólnie pokój klitka. W szafie brak półek, bo na wieszaki. Sportowych ciuchów nie miałam ochoty rozwieszać na wieszakach. No to takie minusy. Płaciliśmy 45 zł za osobę i cena nie była adekwatna na pewno do jakości. Aczkolwiek miejsce schludne, pokoik był czysty. I co mi się spodobało była sofa rozkładana - wygodna. W wielu miejscach, w których nocowaliśmy były z pozoru fajne łóżka, wielkie małżeńskie, ale materace niewygodne. A tu ta sofa sprawdziła się idealnie. Może się czepiam, ale dodatkową rzeczą, która mnie irytowała była szpara pod drzwiami ![]() Ja swoją podróż będę miała we wrześniu dopiero. Czekam z utęsknieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
dzięki za spostrzeżenia.
Czy bedziecie rezerwować w tych miejscach czy jedziecie na gapę ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nigdy nie pojadę na wczasy bez zaklepanego wcześniej noclegu chyba, że byłby to mega spontan. Jednak zwykle dokładnie planuję urlop i wolę sobie popatrzeć w internecie, zarezerwować i mieć pewność, że trafię do miejsca, które mi odpowiada. Teraz pokój prawdopodobnie willaOlga na sto procent będziemy rezerwowali chcemy mieć pewność, że będziemy tam gdzie sobie upatrzyliśmy, a nie co się trafi. Nigdy na gapę nie pojechałam lecz zrobiła to moja siostra. I nie była zadowolona. Masa ofert, tabliczek na dworcu. Zagadał ich facet, opowiedział jak to pięknie pojechali. Kawał drogi bo z dworca na Harendę. Na miejscu okazało się, że pokój brzydki i o kiepskim standardzie. Wracali znowu na dworzec i znowu trzeba komuś zaufać na gębę, że pięknie, a co jak okaże się znowu lipa?? znaleźli w końcu coś ładnego, ale po co sobie psuć nerwy. A po powrocie weszli na stronkę tego pana i okazało się, że na stronie miał przedział cenowy 25-35 w zależności od sezonu. A ich skubnął na 50 za dobę. Także doświadczenia kiepskie.
Podróż musimy sobie zaplanować co do noclegu, co do wszystkiego i inaczej nie umiałabym pojechać. Nawet trasy już planuję hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
a może coś z pensjonatów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja proponuję, żebyście może najpierw zdecydowali jakiego rodzaju nocleg chcecie zarezerwować - kwaterę prywatną, pensjonat, apartament w hotelu? i w jakim przedziale cenowym chcecie się zmieścić. Bo tak to można tu podawać i podawać przykłady noclegów bez końca
![]() Po drugie proponuję, żebyście się z narzeczonym zastanowili, czy na pewno Zakopane to jest to miejsce, które sprawdzi się jako miejsce podróży poślubnej. Wnioskuję z podpisu, że ślub w październiku i to pod koniec. Z pogodą może być kiepsko w górach, nawet popularne szlaki nie będą już tak atrakcyjne, a Krupówki, Gubałówka opustoszałe. Chyba że nastawiacie się na b. aktywny pobyt - i w grę wchodzą całodzienne wędrówki, macie porządne buty i kurtki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
to w październiku gdzie najlepiej się wybrać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#20 |
BAN stały
|
to nie na moją kieszeń
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
to zależy czy w Zakopanem wybiorę pensjonat czy apartament
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Polecam pensjonat "Pod Nosalem" , byliśmy tak w zeszłym roku pod koniec września. Pensjonat czysty, ładny i przytulny. Dobre śniadania, wieczorem można pograc w bilard albo ugrzać się przy kominku
![]() ![]() http://www.podnosalem.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
My jednak na willę się nie zdecydowaliśmy. Uznaliśmy, że nie ma co przepłacać
![]() Wynajęliśmy na 10 dni. Od 10 września. Co do jesiennych wypadów w góry. W 2012 roku wybraliśmy się tam w dniach 20-25 listopada. Pogodę mieliśmy słoneczną, po dolinach pięknie się spacerowało. Jednak gdy zdecydowaliśmy się wejść na Kasprowy przy szczycie spotkała nas zamieć śnieżna. Może zamieć to za dużo powiedziane, ale wiało i padał deszcz ze śniegiem i była szklanka. Po za tym w wyższych partiach gór całą okolicę spowiła mgła. Przez co nie było pięknych widoczków. Mimo wszystko uznaję wyjazd za udany. Jednak wolę jeździć jednak bliżej lata. Pod koniec października nie byłam. W sumie zależy co chcecie zobaczyć. Czy macie ambitniejsze plany czy tylko takie łażenie. Ale powiem szczerze, że mnie ciągnie tak w Tatry, że mimo, że byłoby nas stać na jakiś niedrogi wypad za granicę to i tak wybieramy Polskę. Góry, Tatry i Zakopane. Nigdy nam się nie znudzi ![]() Teraz kiedy nocleg załatwiony planujemy sobie trasy na ten nasz pobyt. Może w tym kontekście jakieś propozycje padną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
a czy możesz podać mi stronkę do tego domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Mogę podać namiary, ale jeszcze wcześniej napiszę, że na stronie nie ma żadnej informacji o możliwości wynajmu domku. Dowiedzieliśmy się dopiero tego po telefonie, i pani poinstruowała nas, że pierwsze 4 zdjęcia właśnie dotyczą tego domku. Zdjęcia z zewnątrz brak.
http://www.zol.pl/noclegi/index.php?...d=712&jak=solo zdjęcia w galerii pierwsze 4 http://www.zol.pl/noclegi/?action=ob...kat=6&foto=tak Bardzo jestem ciekawa jak to wygląda w rzeczywistości ![]() Sprawdzałam już na mapce i lokalizacja jest bardzo dogodna, bo praktycznie przy dworcu więc do busów jak rzut beretem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
trochę pogmatfana ta ich strona ze zdjęciami,napisałam do nich zobaczę co zaproponują
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- ale widzę,że chyba wanny nie mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Oni mają jeszcze jeden obiekt " u Samków 1" i w tym z kolei jest wanna. I właśnie na ten apartament się nastawialiśmy. Jednak po telefonie okazało się, że ten apartament z wanną nie będzie dostępny. I pani wtedy zaproponowała obiekt "u Samków 2", powiedziała, że jest to domek wolno stojący i kazała na stronie przyjrzeć się 4 pierwszym zdjęciom. Fakt tu już wanny nie ma. Ale i bez wanny da się przeżyć dla nas plusem jest to, że będziemy niezależni od innych gości jak i właścicieli. No i nawet przyjemne wydaje się to miejsce. Na majla zapewne dostaniesz odpowiedź, że o szczegóły proszą o telefon. Mnie też tak zbyli i musieliśmy dzwonić i niczego majlowo się nie dowiedziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
odpisała,tylko tyle,że termin wolny,żadnych propozycji nic.
Skoro zależy im na kliencie to powinni meilowo też odpowiadać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.