![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ciuszki dla przyszlej mamuśki
Nie moglam znaleźć takiego wątku, a myślę, że taki się przyda. Przyszłe mamy chwalcie sie co godnego uwagi kupiłyście, co możecie polecić czy to na allegro czy w sieciówkach.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciuszki dla przyszlej mamuśki
Cytat:
http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...871018741.html Szybka wysylka, towar zgodny z opisem, sukienka ladnie uszyta (bez wystajacych nitek), ladnie sie uklada. Trzeba tylko pamietac, ze material jest bardzo cieniutki, wiec nie jest to sukienka idealna na zime ![]() Nie polecam natomiast jeansow ciazowych z firmy HappyMum. Strasznie mi ta firma zalazla za skore i bede sie zalic wszedzie gdzie sie da. Kupilam jeansy, musze przyznac, ze bardzo na szybko, bo mi w sklepie bylo slabo i musialam jak najszybciej wyjsc. Nie przyjzalam im sie dobrze. W domu okazalo sie, ze pas ciazowy jest popruty, a material smierdzi taka tania chinska guma. Na stronie producenta jest napisane, ze spodnie maja 2% elastenu, a na metce juz 5%! Spodnie po 2 dniach chodzenia rozciagnely sie chyba o 2 numery i caly czas wisza mi na tylku... No normalnie masakra! A to wszystko za "jedyne" 220 zlotych! W HappyMum maja sliczne sukienki ciazowe, ale po przygodzie z jeansami to sie chyba nie odwaze juz :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
cinilla
![]() jak tylko przyjdzie mi koszula z all to zdam recenzję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam taką:
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html rozmiar S/M to takie duże S, a małe M, noszę normalnie S, a ta sukienka jest ciut większa, ale będzie też dobra na dłużej ![]() materiał nie jest cienki, taki pośredni, nie elastan, więc nie rozciąga się tak bardzo. Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-12 o 21:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak możecie to tylko wklejajcie zdjęcia. Ponieważ aukcja się skończy i nie będzie wiadomo co wy tam dokładnie polecacie, a zdjęcia zostaną dla potomnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze dwa typowo ciążowe wdzianka kupiłam w 21 tc w H&M: czarne rurki i czarno-granatową długą bluzkę. Obie rzeczy są świetne!!!
Na rurkach napisane, że moga farbować, ale nic takiego nie zauważyłam (a była okazja, bo ktoś na mnie wylał parę dni temu sok....). Bluzka też fajna, ślicznie podkreślna brzuch. Wybierałam się do HappyMum, ale po poczytaniu opinii w necie odpuszczam. Nie dość, że mają w wawie sklep w takim miejscu, ze spadówa, to jakość jest ponoć słaba, a ceny wywindowane bez przyczyny. http://www.hm.com/pl/product/99399?article=99399-A Sweterka w moim kolorze nie ma na stronie, choć kupowałam go jakiś tydzien temu. W ogóle mam zastrzeżenia co do zawartości strony vs dostępne produkty w sklepach: nie ma tego, co w necie i na odwór. Nie lubię tak. ![]()
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupowałam ciuchy w Happy Mum całą ciążę, spodnie, sukienki, nawet płaszcz i byłam zadowolona, ba, sukienek i płaszcza nadal używam, bo mają na tyle uniwersalny krój, że mimo że od 13 miesięcy w ciąży już nie jestem, to nadal je noszę. Prałam sto razy, nic się im nie dzieje. Płaszcz jest cudowny, do tego ładny. Nie, Happy Mum nie płaci mi za reklamę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() dzisiaj przyszła mi koszula zamówiona na all. (29.99zł, użytkownik rachel_fh) http://img20.otofotki.pl/obrazki/fq797_IMG_2204.JPG z racji tego, że nie było mniejszych rozmiarów zamówiłam 38/40 (noszę 36/38) i trochę się bałam, ale po przymierzeniu okazało się, że jest dobra ![]() Jak dla mnie super. Polecam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Natomiast to, ze spodnie rozciągnęły się o 2 numery to już nie mogłam przewidzieć. A to mi w gruncie rzeczy najbardziej przeszkadza... Bo poprucie sobie zaszyłam, a zapach po 3 (sic!) praniach zszedł... Dla mnie HappyMum to po prostu tania chińszczyzna z sztucznie wywindowanymi cenami, żeby przyciągnąć klientów :/ Dużo lepsze jakościowo rzeczy znalazłam na allegro za grosze... ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- A jeszcze mi się przypomniało, ze zamawiałam koszulę nocną do karmienia: http://www.bradea.pl/produkt/koszulk...milk-nightfall I jest rewelacyjna!! Materiał mega przyjemny w dotyku, bardzo wygodna góra stanika, no i przede wszystkim jest śliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie materiał mógłby się mniej elektryzować, ale poza tym jest super. I śliczna, i kobieca, jeden z niewielu modeli, jakie znalazłam w necie i akceptuję ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2014-01-13 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Możecie polecić jakieś ciążowe legginsy
![]() W pierwszej ciąży kupiłam z firmy Quba czy jakoś tak i zaraz dziury powylatywały, wydawało mi się, że to dobra firma, cena też niska nie była bo 70 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Pallas Ril czy ta sukienka nada się na lato? chciałabym ją kupić mi jest wiecznie zimno więc długi rękaw nie przeszkadza, a jak co to mama krawcowa skróci i jeszcze coś wyczaruje ale na lato bym taką chciała.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dżinsy z h&m i są fantastyczne! Jak zawsze noszę tylko wranglery, albo lee, bo żadne inne na mnie fajnie nie leżą, tak te ciążowe rozmiar 34 są idealne w każdej wersji i z prostą nogawką i slimy, których normalnie nie noszę.
Poza tym kupiłam legginsy ciążowe na 4mum i żałuję, bo widzę, że przepłaciłam, kosztowały 69 zł. Dostałam parę koszulek z my tummy, są super. Poza tym noszę zwykłe ubrania, np. koszulki z orsaya, te z dodatkiem elastanu, ładnie się naciągają na brzuchu. Jakiś czas temu kupiłam w promodzie na wyprzedaży dzianinową sukienkę, której bym normalnie nie kupiła, bo była ciut przyduża, ale teraz ten luz ładnie wypełnia brzuch. Mam śliczną wełnianą tunikę, która teraz też się super sprawdza. I fajne, ocieplane legginsy z netto, czarne w beżowy wzór, idealnie opinają nogi, a w pasie są luźne, poza ciążą nie mogłabym ich nosić, a teraz ładnie pasują.
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sam materiał jest mega cieniutki, ale nie jest to taka zwiewna letnia sukienka tylko raczej taka obcisła. Ja bym raczej takiej w upalny dzień nie ubrała, no ale na wieczór czemu nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszukaj, na wieszaku wyglądają niepozornie, ale na ciele są super ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mozecie polecic jakies fajne rajstopki ciazowe? W sumie leginsy takie grubsze na zime tez by mi sie przydaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie te rajstopy są źle wyprofilowane. Jestem wysoka, ale strasznie się fałdują, a jednocześnie bardzo szczupła, ale rozmiar 4 wcale nie jst spory. Na końcówkę ciąży raczej nie ma opcji ich załozyć. Nie wiem, jakim cudem miałyby nosić takie rajstopy "pyszyste" panie w ciąży.. ![]() Niestety nie znam innej firmy rajstop dla kobiet w ciąży, bo kupuje zwykłe w rozmiarze nr 4 i są super! Idealnie na wymiar, nie uciskają w brzuch, do tego elastyczne i miekkie (no i sie nie mechacą!!!).
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Treginsy z h&m są naprawdę ekstra, tez mierzyłam i byłam w szoku, że tak świetnie leżą. Naprawdę trzeba mierzyć.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co powiecie nt. tych rajstop - http://sklep.lida.com.pl/
czy któraś mamusia/przyszła mamusia miała z nimi do czynienia ? ![]() przypadkiem na nie natrafiłam i bardzo spodobały mi się te z nadrukiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I do tego mają znaaacznie lepszą cenę niż zwykłe dżinsy!! Ja praktycznie od dnia kupienia się z nimi nie rozstaję ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja mam trzy pary spodni z h&m i jestem bardzo zadowolona tylko przy zakupach warto patrzeć nie tylko na rozmiar z metki bo ja mierzyłam jeden model 36 i 38 i te 38 były mniejsze od 36 wiec mieszają czasem metki.
Znalazłam zdjęcia spodni takich jak moje: http://img.szafa.pl/ubrania/1/016938...kowe-40-42.jpg http://wiosnalato.pl/wp-content/uplo...9-875x1024.jpg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...4VIf_VVdHgL0PA
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ja polecam rajstopy ciazowe z hm, 2pak za 29zl. Nie zjezdzaja, fajnie trzymaja brzuch
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Załamana cenami legginsów, które nazywają się ciążowe i automatycznie kosztują 2 razy tyle, poszłam na bazarek. Kupiłam świetne legginsy, jakby bezszwowe z meszkiem od środka za 15 zł. Idealnie kryjące, ciepłe, super wygodne, głębokie i nie uciskające brzuszka.
Czasem warto poszukać czegoś nie-ciążowego, wystarczy rozmiar większe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.