Ciuszki dla przyszlej mamuśki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-12, 00:04   #1
cinnilla88
Raczkowanie

Ciuszki dla przyszlej mamuśki

Nie moglam znaleźć takiego wątku, a myślę, że taki się przyda. Przyszłe mamy chwalcie sie co godnego uwagi kupiłyście, co możecie polecić czy to na allegro czy w sieciówkach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-12, 08:41   #2
Pallas Ril
Rozeznanie

Dot.: Ciuszki dla przyszlej mamuśki

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Nie moglam znaleźć takiego wątku, a myślę, że taki się przyda. Przyszłe mamy chwalcie sie co godnego uwagi kupiłyście, co możecie polecić czy to na allegro czy w sieciówkach.

Z allegro moge polecic ta sukienke:
http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...871018741.html

Szybka wysylka, towar zgodny z opisem, sukienka ladnie uszyta (bez wystajacych nitek), ladnie sie uklada. Trzeba tylko pamietac, ze material jest bardzo cieniutki, wiec nie jest to sukienka idealna na zime

Nie polecam natomiast jeansow ciazowych z firmy HappyMum. Strasznie mi ta firma zalazla za skore i bede sie zalic wszedzie gdzie sie da. Kupilam jeansy, musze przyznac, ze bardzo na szybko, bo mi w sklepie bylo slabo i musialam jak najszybciej wyjsc. Nie przyjzalam im sie dobrze. W domu okazalo sie, ze pas ciazowy jest popruty, a material smierdzi taka tania chinska guma. Na stronie producenta jest napisane, ze spodnie maja 2% elastenu, a na metce juz 5%! Spodnie po 2 dniach chodzenia rozciagnely sie chyba o 2 numery i caly czas wisza mi na tylku... No normalnie masakra! A to wszystko za "jedyne" 220 zlotych!

W HappyMum maja sliczne sukienki ciazowe, ale po przygodzie z jeansami to sie chyba nie odwaze juz :/
Stary 2014-01-12, 10:17   #3
Fame
Zakorzenienie

cinilla
jak tylko przyjdzie mi koszula z all to zdam recenzję
Fame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 20:15   #4
Ramona_85
Zakorzenienie

ja kupiłam taką:
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html
rozmiar S/M to takie duże S, a małe M, noszę normalnie S, a ta sukienka jest ciut większa, ale będzie też dobra na dłużej
materiał nie jest cienki, taki pośredni, nie elastan, więc nie rozciąga się tak bardzo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA103079.jpg (18,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA123082.jpg (19,1 KB, 87 załadowań)

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-12 o 21:42
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-12, 21:12   #5
shirmus
Rozeznanie

Dziewczyny jak możecie to tylko wklejajcie zdjęcia. Ponieważ aukcja się skończy i nie będzie wiadomo co wy tam dokładnie polecacie, a zdjęcia zostaną dla potomnych
shirmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 09:18   #6
teorema
Wtajemniczenie

Pierwsze dwa typowo ciążowe wdzianka kupiłam w 21 tc w H&M: czarne rurki i czarno-granatową długą bluzkę. Obie rzeczy są świetne!!!

Na rurkach napisane, że moga farbować, ale nic takiego nie zauważyłam (a była okazja, bo ktoś na mnie wylał parę dni temu sok....). Bluzka też fajna, ślicznie podkreślna brzuch.

Wybierałam się do HappyMum, ale po poczytaniu opinii w necie odpuszczam. Nie dość, że mają w wawie sklep w takim miejscu, ze spadówa, to jakość jest ponoć słaba, a ceny wywindowane bez przyczyny.

http://www.hm.com/pl/product/99399?article=99399-A

Sweterka w moim kolorze nie ma na stronie, choć kupowałam go jakiś tydzien temu.
W ogóle mam zastrzeżenia co do zawartości strony vs dostępne produkty w sklepach: nie ma tego, co w necie i na odwór. Nie lubię tak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod.jpg (12,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod2.jpg (21,9 KB, 17 załadowań)

teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 10:54   #7
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Z allegro moge polecic ta sukienke:
http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...871018741.html

Szybka wysylka, towar zgodny z opisem, sukienka ladnie uszyta (bez wystajacych nitek), ladnie sie uklada. Trzeba tylko pamietac, ze material jest bardzo cieniutki, wiec nie jest to sukienka idealna na zime

Nie polecam natomiast jeansow ciazowych z firmy HappyMum. Strasznie mi ta firma zalazla za skore i bede sie zalic wszedzie gdzie sie da. Kupilam jeansy, musze przyznac, ze bardzo na szybko, bo mi w sklepie bylo slabo i musialam jak najszybciej wyjsc. Nie przyjzalam im sie dobrze. W domu okazalo sie, ze pas ciazowy jest popruty, a material smierdzi taka tania chinska guma. Na stronie producenta jest napisane, ze spodnie maja 2% elastenu, a na metce juz 5%! Spodnie po 2 dniach chodzenia rozciagnely sie chyba o 2 numery i caly czas wisza mi na tylku... No normalnie masakra! A to wszystko za "jedyne" 220 zlotych!

W HappyMum maja sliczne sukienki ciazowe, ale po przygodzie z jeansami to sie chyba nie odwaze juz :/
hm, myślę że miałaś taki problem z własnej winy, tzn nie przyjrzałaś się egzemplarzowi, który kupowałaś. Metkę również można na miejscu przeczytać przed kupnem żeby wiedzieć ile w ciuchu elastanu a ile czegoś innego i zdecydować czy kupić czy nie. Rozprucie - to samo.

Kupowałam ciuchy w Happy Mum całą ciążę, spodnie, sukienki, nawet płaszcz i byłam zadowolona, ba, sukienek i płaszcza nadal używam, bo mają na tyle uniwersalny krój, że mimo że od 13 miesięcy w ciąży już nie jestem, to nadal je noszę. Prałam sto razy, nic się im nie dzieje. Płaszcz jest cudowny, do tego ładny.
Nie, Happy Mum nie płaci mi za reklamę A mogliby
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 17:33   #8
Fame
Zakorzenienie

witam

dzisiaj przyszła mi koszula zamówiona na all. (29.99zł, użytkownik rachel_fh)
http://img20.otofotki.pl/obrazki/fq797_IMG_2204.JPG

z racji tego, że nie było mniejszych rozmiarów zamówiłam 38/40 (noszę 36/38) i trochę się bałam, ale po przymierzeniu okazało się, że jest dobra

Jak dla mnie super. Polecam!
Fame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 17:52   #9
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
hm, myślę że miałaś taki problem z własnej winy, tzn nie przyjrzałaś się egzemplarzowi, który kupowałaś. Metkę również można na miejscu przeczytać przed kupnem żeby wiedzieć ile w ciuchu elastanu a ile czegoś innego i zdecydować czy kupić czy nie. Rozprucie - to samo.

Kupowałam ciuchy w Happy Mum całą ciążę, spodnie, sukienki, nawet płaszcz i byłam zadowolona, ba, sukienek i płaszcza nadal używam, bo mają na tyle uniwersalny krój, że mimo że od 13 miesięcy w ciąży już nie jestem, to nadal je noszę. Prałam sto razy, nic się im nie dzieje. Płaszcz jest cudowny, do tego ładny.
Nie, Happy Mum nie płaci mi za reklamę A mogliby
Napisałam, ze moja wina, bo się nie przyjrzałam, ale wynikało to z tego, że po prostu w tamtym tygodniu rzygałam 10 razy dziennie, i już zbliżał się ten czas

Natomiast to, ze spodnie rozciągnęły się o 2 numery to już nie mogłam przewidzieć. A to mi w gruncie rzeczy najbardziej przeszkadza... Bo poprucie sobie zaszyłam, a zapach po 3 (sic!) praniach zszedł...

Dla mnie HappyMum to po prostu tania chińszczyzna z sztucznie wywindowanymi cenami, żeby przyciągnąć klientów :/ Dużo lepsze jakościowo rzeczy znalazłam na allegro za grosze...

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

A jeszcze mi się przypomniało, ze zamawiałam koszulę nocną do karmienia:
http://www.bradea.pl/produkt/koszulk...milk-nightfall

I jest rewelacyjna!! Materiał mega przyjemny w dotyku, bardzo wygodna góra stanika, no i przede wszystkim jest śliczna
Stary 2014-01-13, 18:05   #10
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:

A jeszcze mi się przypomniało, ze zamawiałam koszulę nocną do karmienia:
http://www.bradea.pl/produkt/koszulk...milk-nightfall

I jest rewelacyjna!! Materiał mega przyjemny w dotyku, bardzo wygodna góra stanika, no i przede wszystkim jest śliczna
O masz, wzięłam identyczną parę dni temu!!! (tylko rozmiar ywmieniłam, bo M za duża, jak przyjdzie S, to wkleję real photo).
Dla mnie materiał mógłby się mniej elektryzować, ale poza tym jest super. I śliczna, i kobieca, jeden z niewielu modeli, jakie znalazłam w necie i akceptuję (jakoś misie na różowym tle albo biała koszulina z kokardkami z kropki dla dorosłej kobiety do mnie nie przemawiają...).

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2014-01-13 o 18:07
Stary 2014-01-13, 19:56   #11
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
witam

dzisiaj przyszła mi koszula zamówiona na all. (29.99zł, użytkownik rachel_fh)
http://img20.otofotki.pl/obrazki/fq797_IMG_2204.JPG

z racji tego, że nie było mniejszych rozmiarów zamówiłam 38/40 (noszę 36/38) i trochę się bałam, ale po przymierzeniu okazało się, że jest dobra

Jak dla mnie super. Polecam!
śliczna ta koszula, dzieki za cynk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 21:52   #12
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
O masz, wzięłam identyczną parę dni temu!!! (tylko rozmiar ywmieniłam, bo M za duża, jak przyjdzie S, to wkleję real photo).
Dla mnie materiał mógłby się mniej elektryzować, ale poza tym jest super. I śliczna, i kobieca, jeden z niewielu modeli, jakie znalazłam w necie i akceptuję (jakoś misie na różowym tle albo biała koszulina z kokardkami z kropki dla dorosłej kobiety do mnie nie przemawiają...).
O to dziwne, bo mi sie nie elektryzuje w ogole? Tzn zaraz jak wyjelam z tej foli to sie strasznie elektryzowala, ale po pierwszym praniu juz w ogole nie
Stary 2014-01-14, 09:58   #13
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
O to dziwne, bo mi sie nie elektryzuje w ogole? Tzn zaraz jak wyjelam z tej foli to sie strasznie elektryzowala, ale po pierwszym praniu juz w ogole nie
Aa, no i wszystko jasne, będe musiała ją przeprać przed 1. załozeniem w takim razie, bo przy mierzeniu materiał dosłownie oklejał mi ciało. Dziś przyszła S-ka, jest przecudna

Stary 2014-01-14, 11:16   #14
fiolusiek
Zakorzenienie

Możecie polecić jakieś ciążowe legginsy

W pierwszej ciąży kupiłam z firmy Quba czy jakoś tak i zaraz dziury powylatywały, wydawało mi się, że to dobra firma, cena też niska nie była bo 70 zł.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 13:24   #15
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

W pierwszej ciąży kupiłam z firmy Quba czy jakoś tak i zaraz dziury powylatywały, wydawało mi się, że to dobra firma, cena też niska nie była bo 70 zł.
Ja ma z H&M i puki co jestem zadowolona Poleciła mi je koleżanka, przechodziła w jednych całą ciążę, więc mam jakąś nadzieję, że się nie rozlecą Kosztowały 49zł.
Stary 2014-01-14, 20:48   #16
Lillian_
Rozeznanie

Pallas Ril czy ta sukienka nada się na lato? chciałabym ją kupić mi jest wiecznie zimno więc długi rękaw nie przeszkadza, a jak co to mama krawcowa skróci i jeszcze coś wyczaruje ale na lato bym taką chciała.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 21:07   #17
wika82
Zakorzenienie

Kupiłam dżinsy z h&m i są fantastyczne! Jak zawsze noszę tylko wranglery, albo lee, bo żadne inne na mnie fajnie nie leżą, tak te ciążowe rozmiar 34 są idealne w każdej wersji i z prostą nogawką i slimy, których normalnie nie noszę.
Poza tym kupiłam legginsy ciążowe na 4mum i żałuję, bo widzę, że przepłaciłam, kosztowały 69 zł.
Dostałam parę koszulek z my tummy, są super.
Poza tym noszę zwykłe ubrania, np. koszulki z orsaya, te z dodatkiem elastanu, ładnie się naciągają na brzuchu. Jakiś czas temu kupiłam w promodzie na wyprzedaży dzianinową sukienkę, której bym normalnie nie kupiła, bo była ciut przyduża, ale teraz ten luz ładnie wypełnia brzuch. Mam śliczną wełnianą tunikę, która teraz też się super sprawdza. I fajne, ocieplane legginsy z netto, czarne w beżowy wzór, idealnie opinają nogi, a w pasie są luźne, poza ciążą nie mogłabym ich nosić, a teraz ładnie pasują.
Stary 2014-01-14, 22:01   #18
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
Pallas Ril czy ta sukienka nada się na lato? chciałabym ją kupić mi jest wiecznie zimno więc długi rękaw nie przeszkadza, a jak co to mama krawcowa skróci i jeszcze coś wyczaruje ale na lato bym taką chciała.
Ciężko powiedzieć, zależy jakie będzie lato :P

Sam materiał jest mega cieniutki, ale nie jest to taka zwiewna letnia sukienka tylko raczej taka obcisła. Ja bym raczej takiej w upalny dzień nie ubrała, no ale na wieczór czemu nie
Stary 2014-01-15, 00:43   #19
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze dwa typowo ciążowe wdzianka kupiłam w 21 tc w H&M: czarne rurki i czarno-granatową długą bluzkę. Obie rzeczy są świetne!!!

Na rurkach napisane, że moga farbować, ale nic takiego nie zauważyłam (a była okazja, bo ktoś na mnie wylał parę dni temu sok....). Bluzka też fajna, ślicznie podkreślna brzuch.

Wybierałam się do HappyMum, ale po poczytaniu opinii w necie odpuszczam. Nie dość, że mają w wawie sklep w takim miejscu, ze spadówa, to jakość jest ponoć słaba, a ceny wywindowane bez przyczyny.

http://www.hm.com/pl/product/99399?article=99399-A

Sweterka w moim kolorze nie ma na stronie, choć kupowałam go jakiś tydzien temu.
W ogóle mam zastrzeżenia co do zawartości strony vs dostępne produkty w sklepach: nie ma tego, co w necie i na odwór. Nie lubię tak.
Świetne rzeczy muszę koniecznie poszukać tych treginsów
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 09:46   #20
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja bym takich nietrwałych i podatnych na zniszczenia rzeczy też szukała w H&M. Ewentualnie w Gatcie, choć nie wiem, jak będzie z jakością legginsów (ja mam od nich jedne czarne, grube rajstopy ciążowe, ale niestety nie jest to pożądana jakość. Fakt, noszę je intensywnie, no ale materiał się mechaci tam, gdzie np. dotyka do cholewki oficerek i po kilku tygodniach rajstopy wygladają niechlujnie).
Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Świetne rzeczy muszę koniecznie poszukać tych treginsów
Poszukaj, na wieszaku wyglądają niepozornie, ale na ciele są super Szkoda, że nie ma w innym kolorze. Ogólnie jest niewielki wybór w H&M.

Stary 2014-01-15, 11:05   #21
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym takich nietrwałych i podatnych na zniszczenia rzeczy też szukała w H&M. Ewentualnie w Gatcie, choć nie wiem, jak będzie z jakością legginsów (ja mam od nich jedne czarne, grube rajstopy ciążowe, ale niestety nie jest to pożądana jakość. Fakt, noszę je intensywnie, no ale materiał się mechaci tam, gdzie np. dotyka do cholewki oficerek i po kilku tygodniach rajstopy wygladają niechlujnie).

Poszukaj, na wieszaku wyglądają niepozornie, ale na ciele są super Szkoda, że nie ma w innym kolorze. Ogólnie jest niewielki wybór w H&M.
Ja jestem bardzo niezadowolona z tych rajstrop ciazowych gatty :/ W ogole mi sie na brzuchu nie trzymaja i caly czas mi zjezdzaja w kroku
Mozecie polecic jakies fajne rajstopki ciazowe?

W sumie leginsy takie grubsze na zime tez by mi sie przydaly
Stary 2014-01-15, 15:02   #22
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem bardzo niezadowolona z tych rajstrop ciazowych gatty :/ W ogole mi sie na brzuchu nie trzymaja i caly czas mi zjezdzaja w kroku

W sumie leginsy takie grubsze na zime tez by mi sie przydaly
No to tak jak ja..
Dla mnie te rajstopy są źle wyprofilowane. Jestem wysoka, ale strasznie się fałdują, a jednocześnie bardzo szczupła, ale rozmiar 4 wcale nie jst spory. Na końcówkę ciąży raczej nie ma opcji ich załozyć. Nie wiem, jakim cudem miałyby nosić takie rajstopy "pyszyste" panie w ciąży..

Niestety nie znam innej firmy rajstop dla kobiet w ciąży, bo kupuje zwykłe w rozmiarze nr 4 i są super! Idealnie na wymiar, nie uciskają w brzuch, do tego elastyczne i miekkie (no i sie nie mechacą!!!).

Stary 2014-01-15, 19:02   #23
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
to może lepsze byłyby rajstopy biodrówki ??
Stary 2014-01-15, 21:16   #24
wika82
Zakorzenienie

Cytat:

Te moje legginsy ciążowe z 4mum.pl też się mechacą od oficerek, a tanie nie były, więc tez polecam h&m, zdaje się, że tam są za 39,90,-.

Treginsy z h&m są naprawdę ekstra, tez mierzyłam i byłam w szoku, że tak świetnie leżą. Naprawdę trzeba mierzyć.
Stary 2014-01-15, 22:04   #25
Ramona_85
Zakorzenienie

dziewczyny a co powiecie nt. tych rajstop - http://sklep.lida.com.pl/
czy któraś mamusia/przyszła mamusia miała z nimi do czynienia ?
przypadkiem na nie natrafiłam i bardzo spodobały mi się te z nadrukiem
Stary 2014-01-16, 08:14   #26
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Treginsy z h&m są naprawdę ekstra, tez mierzyłam i byłam w szoku, że tak świetnie leżą. Naprawdę trzeba mierzyć.
Dokładnie
I do tego mają znaaacznie lepszą cenę niż zwykłe dżinsy!! Ja praktycznie od dnia kupienia się z nimi nie rozstaję

Stary 2014-01-19, 22:18   #27
ecencia
Raczkowanie

Ja mam trzy pary spodni z h&m i jestem bardzo zadowolona tylko przy zakupach warto patrzeć nie tylko na rozmiar z metki bo ja mierzyłam jeden model 36 i 38 i te 38 były mniejsze od 36 wiec mieszają czasem metki.
Znalazłam zdjęcia spodni takich jak moje:
http://img.szafa.pl/ubrania/1/016938...kowe-40-42.jpg
http://wiosnalato.pl/wp-content/uplo...9-875x1024.jpg
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...4VIf_VVdHgL0PA
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-20, 21:57   #28
Seksta
Rozeznanie

Ja polecam rajstopy ciazowe z hm, 2pak za 29zl. Nie zjezdzaja, fajnie trzymaja brzuch

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 07:20   #29
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Załamana cenami legginsów, które nazywają się ciążowe i automatycznie kosztują 2 razy tyle, poszłam na bazarek. Kupiłam świetne legginsy, jakby bezszwowe z meszkiem od środka za 15 zł. Idealnie kryjące, ciepłe, super wygodne, głębokie i nie uciskające brzuszka.
Czasem warto poszukać czegoś nie-ciążowego, wystarczy rozmiar większe
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-22, 07:49   #30
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Załamana cenami legginsów, które nazywają się ciążowe i automatycznie kosztują 2 razy tyle, poszłam na bazarek. Kupiłam świetne legginsy, jakby bezszwowe z meszkiem od środka za 15 zł. Idealnie kryjące, ciepłe, super wygodne, głębokie i nie uciskające brzuszka.
Czasem warto poszukać czegoś nie-ciążowego, wystarczy rozmiar większe
Mam podobne z netto, ale większe rozmiary nie zawsze działają, jak się ma szczupłe nogi.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości