![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
lepiej..??
wykorzystalam potrojne brazowe cienie inglota...
na calej gornej powiece najjasniejszy braz... w kaciku, lekko wyciagniety ku gorze-sredni braz... gorna linia rzes-tylko kawaleczek-najciemniejszy cien brazowy lekko rozmazany na kacik oka ku gorze... przy dolnej lini rzes-w zew.kaciku najciemniejszy braz do polowy, od polowy do wew. kacika rozprowadzony sredni braz... rzesy pociagniete tuszem czarnym inglota..
![]() ![]() Edytowane przez villemcia Czas edycji: 2005-11-21 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: lepiej..??
Mnie się podobałaś bardziej w swoich pierwszych makijażach. W tym chyba odcień gasi tęczówkę. Spróbuj może jakiejś zieleni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie jest zbyt wyraźna linia gdzie kończy się cień, spróbuj złagodzić ją jakimś jaśniejszym cieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
hm tez wydaje mi sie ze powinnas bardziej rozetrzec ten cien bo wyglada tak jakby byl przyklejony, taki pacniety :P moze sprobuj troche pociwczyc w lagodniejszym przejsciu ceni..no ale moze nie powinnam sie czepiac..w koncu kazdy ma jakas technike malowania i inny gust
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie jest lepiej :| Przejscie miedzy cieniami musi byc lagodne i plynne.. u Ciebie tego w ogole niestety nie ma, co wyraznie widac przy ciemnym i jasnym (pod lukiem brwiowym) cieniu (tam w ogole jest jakis cien?
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
myślę że cień trzeba zdecydowanie rozetrzeć. a co do kolorku to trochę zlewa mi się z włosami...może jakaś zieleń?
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, że granica zbyt wyraźna. Przez to makijaż sprawia wrażenie bardzo ciężkiego.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie moze byc tak, ze nalozysz intensywny cien na luk a pod brwiami nic. To nigdy nie bedzie wygladalo ladnie
![]() Czekam na nastepne makijaze ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Vilemciu,cień na powiece tworzy burą brzydką plamę.Odcina się od skóry tworząc wrażenie niezdrowego obrzęku.Nanieś palcem na powiekę cień-najlepiej w jakimś ciepłym delikatnym odcieniu-i delikatnie rozetrzyj ku górze.Cień nie ma być plamą tylko kolorem.Najintensywniej powinno być na brzegu powieki,im dalej tym kolor powinien robić coraz delikatniejszy,jaśniejszy .Obrysuj oko czekoladową kredką,kreskę rozetrzyj.Wytuszuj rzęsy...Będzie super ,jestem pewna.A teraz Cię cmokam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tak naprawde, umieć sie malować to sztuka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja bym go ladnie wycieniowala, zeby nie widac bylo tej granicy... No i moze sprobuj z innymi kolorami. pzdr.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
heheh...przynajmniej wiem jedno-kompletne beztalencie jestem w kwestii makijazu...
no i mam niesamowity talent do tego by kazdy makijaz zepsuc... dzieki za rady ![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
a moze sproboj nałozyc na cała powieke jakis jasny cien np bezowy nastepnie w zewnetrznym kąciku nałozyc i rozetrzec ku gorze ten brąz..mysle ze tak by było lepiej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
调解人
|
Cytat:
![]() Popatrz na swoje fotki i zobacz co mozna jeszcze poprawic. Dziewczyny dobrze pisza, ze powinnas mocno rozetrzec ten cien na górze. Spróbuj! Czekamy na kolejne!
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
![]() najwyzej bedziecie mnie miec dosc ![]()
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Postaraj się uzyskać podobny efekt do tego jaki zmalowałam na zdjęciu Twojego oka. Nakładaj kilka odcieni tak,żeby uzyskać łagodne przejście. Najłatwiej taki efekt uzyskasz pędzelkami, nie robią plam bo absorbują mniej cienia niż pacynka. Lepiej nałożyć mniej cienia na raz i pomału zwiękrzać jego intensywość kolejnymi aplikacjami. Radziła by też zapuścić trochę brwi, Twoja buzia nabierze wyrazu. Nie poddawaj się i powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
To postaraj się "opukać" pędzelek z nadmiaru cienia i dopiero na powiekę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eehhh...to rozcieranie musze pocwiczyc...no i sprobowac mniej cienia nakladac... ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisały już wszystkie "za" i "przeciw" Twojego makijażu.
Podały technicze wskazówki. Teraz tylko ćwicz i niezniechęcaj się. Rozumiem Cię doskonale, bo ja pomimo, że maluję się długo wciąż mam problemy z odpowiednim i dobrze nałożonym rózem. Cóż to moja bardzo słaba strona i zawsze coś spieprzę, ze się tak wyrażę. ![]() ![]() Perełka załączyła dobre zdjęcie, jako wskazówkę, zobrazowała CI o co chodzi. Teraz spróbuj to odwzorować na swojej powiece. Ja osobiście proponowałabym CI najpierw porządne nauczenie się rozcierania granic jednego cienia, a następnie w dalszym etapie nauki próbowałabym z dwoma i więcej kolorami. Stopniowo, a nie wszystko na raz, bo robią się nieporządane efekty, tak myślę. ![]() Wydaję mi się, że jak się nauczysz porządnie cieniować jeden kolor na powiece, to później będziesz mieć nieco łatwiej cieniować kilka kolorów na oku. ![]() I najlepiej rozcierać granice jednego cienia palcem, mnie się to najlepiej sprawdza. Więcej cieni na powieki to pacynka i zaciernie kantów, nie lubię pędzelków. ![]() Powodzenia. ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
spróbuj rozcierać granice innym, czystym pędzelkiem i potem możesz musnąć całą powiekę jakimś neutralnym beżem, to też przysłoni poszczególne kolory i stopi je (ale pamiętaj, tylko musnąć )
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie podpisuje:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
no dobra...wiec sprobowalam dzis zrobic mniej wiecej to co zaproponowala perelka...same ocencie czy mniej czy wiecej mi to wyszlo
![]() tym razem jasny cien jest na calej powiece...zmniejszylam ilosc ciemnego cienia i kompeltnie wykluczylam cien posredni ![]() cienie te same co we wczorajszym makijazu... ps.blagam nie patrzcie na brwi-bo je zapuszczam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez villemcia Czas edycji: 2005-11-21 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Od razu lepiej
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jej...ale mi poprawilyscie humorek ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.