|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Zwi±zek z koleg± by³ego ?
Dziewczyny!
Tak w skrócie Rozsta³am siê po 5 latach z ch³opakiem. By³o to 4 mce temu. By³ to typowy toksyczny zwi±zek, tak naprawdê 2 dni po rozstaniu poczu³am, ¿e ¿yjê, ¿e mogê mieæ marzenia, ubieraæ siê jak chcê, ¿e mogê mieæ swoich znajomych, ¿e dam radê ¿yæ bez niego, choæ mówi³, ¿e bez niego zginê. P³aka³am po nim 1 dzieñ, tak naprawdê od razu wiedzia³am, ¿e to najlepsza decyzja mojego ¿ycia, bo 5 lat to by³a totalna patologia. Po rozstaniu bardzo pomaga³ mi mój najlepszy kumpel, a kolega by³ego. Pozna³am go 6 lat temu, w³a¶nie dziêki by³emu (z którym jescze nie by³am). Jako¶ tak wysz³o, ¿e od razu siê zakumplowali¶my i przez te ostatnie 6 lat spêdzali¶my sporo czasu razem. Zawsze traktowa³am go jak kumpla, nie widzia³am w nim faceta, bo by³am wpatrzona w mojego ch³opaka. Po 2 mcach od rozstania poczu³am do tego kumpla co¶ wiêcej, co¶ totalnie obezw³adniaj±cego, piêknego, co¶ czego nigdy nie czu³am przez 25 lat. Zobaczy³am, ¿e przez tyle lat mia³am obok siebie najlepszego cz³owieka, mê¿czyznê jakiego mo¿na sobie wyobraziæ, takiego któremu ca³kowicie ufam, uwielbiam i teraz pragnê jak szalona. Któremu te¿ odbi³o na moim punkcie. Wyobra¼cie sobie totalne szaleñstwo po³±czone z tak d³ug± znajomo¶ci± i ca³kowitym zaufaniem. Nie umiem z tego zrezygnowaæ. On te¿ nie. Tylko bojê siê co bêdzie. By³y mi tego nie daruje, bo powiedzia³, ¿e je¶li kogo¶ sobie znajdê to mnie zniszczy. Mamy po tych 5 latach wielu wspólnych znajomych, którzy nie wiedz± jaki by³ powód rozstania. A ja czujê, ¿e w koñcu znalaz³am to czego szuka³am i jestem tak bardzo szczê¶liwa. Tylko bojê siê tego co nast±pi gdy on siê dowie. I nie wiem co robiæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 815
|
Dot.: Zwi±zek z koleg± by³ego ?
Co by³emu do tego co teraz robisz?
Je¿eli czujesz co¶ wiêcej to pakuj siê w to ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Zerwali¶cie 4 miesi±ce temu - to wystarczaj±co du¿o czasu, ¿eby¶ mog³a bez wyrzutów sumienia zwi±zaæ siê z kim¶ innym, i Twojemu by³emu nic do tego.
Jestem tylko ciekawa, kiedy Twój by³y powiedzia³ Ci, ¿e Ciê zniszczy kiedy sobie kogo¶ znajdziesz? Zaraz po rozstaniu, czy ju¿ trochê pó¼niej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedzia³, ¿e nie pozwoli mi odej¶æ, a je¶li siê na to zdecyduje to gdy tylko siê dowie, ¿e kogo¶ mam to zrobi wszystko, ¿eby tego po¿a³owa³a, ¿e potrafi zrobiæ tak, ¿e zniszczy mnie w oczach znajomych i przyjació³, ¿e nigdy nie u³o¿ê sobie ¿ycia bez niego, bo nikt mnie nie bedzie chcial, ze znajdzie sposób, ¿ebym zosta³am sama. Wiem, ¿e to chore, ¿e z nim by³am, ale by³am mocno uzale¿niona od niego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 785
|
Moim zdaniem trzy dni po rozstaniu mog³aby¶ nie mieæ skrupu³ów przed rozpoczêciem nowego zwi±zku, skoro tamten to by³a patola.
![]() Yyyy... ,,Zniszczy ciê''? ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zreszt± nawet nawet mój obecny ch³opak mówi, ¿ebym wychodzi³a ze znajomymi, bo potrafi zrozumieæ, ¿e strasznie za mn± têskni± i cieszy sie widz±c, ¿e od¿y³am i nawet fizycznie wypiêknia³am ![]() ![]() Tylko, ¿e nadal siê go bojê... Edytowane przez cassie88 Czas edycji: 2013-12-27 o 00:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 50
|
Zdecydowanie powinna¶ olaæ by³ego i cieszyæ siê ¿yciem z nowym, wspania³ym ch³opakiem. Ludzie maj± swój rozum i nie uwierz± we wszystko, co nawymy¶la Twój eks. Nie pozwól toksycznemu ch³opakowi wpieprzaæ siê w Twoje ¿ycie, nie daj sobie niczego zepsuæ, tym bardziej skoro teraz czujesz siê tak dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 27
|
nie powiedzia³a¶ nigdy nikomu w z³o¶ci ¿e go zabijesz itp? Ró¿ne g³upie rzeczy siê gada je¶li z³o¶æ zapanuje nad rozumiem ale wiesz jak jest..... Potem przechodzi i tyle. Nawet je¶li Twojemu by³emu bêdzie siê chcia³o robiæ Tobie ko³o pióra to my¶lê ¿e te¿ jaki¶ czas i da sobie spokój. Przy okazji przekonasz siê ¿e prawdziwi przyjaciele s± naprawdê z Tob± a i Twój ch³opak przecie¿ nie zostawi Ciê z powodu bzdur wygadywanych przez by³ego. Je¶li by³y bêdzie opowiada³ znajomym g³upoty ¿e go zdradza³a¶ czy masz co¶ z g³ow±, to powiedz im ¿e je¶li by³ z puszczalsk± wariatk± to tylko o nim ¼le ¶wiadczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I'm your Wonderwall.
Wiadomo¶ci: 639
|
je¶li co¶ czujesz do kolegi, a on do ciebie - wchod¼ w to
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
B±d¼ silna i nie przejmuj siê sku***synem, przepraszam, ale innego s³owa nie znajdujê na osobê, która nie do¶æ, ¿e zniszczy³a Ci kilka lat ¿ycia, to jeszcze nie mo¿e pogodziæ siê z odej¶ciem i bêdzie teraz knu³a co by tu zrobiæ, ¿eby zrobiæ na z³o¶æ.
Zrobi³a¶ pierwszy krok - odesz³a¶ od palanta, to zrób drugi i powiedz jak by³o naprawdê. Niech znajomi poznaj± Twoj± wersjê. Nie masz na by³ego ¿adnych haków, których mo¿na u¿yæ, gdyby jednak zachcia³o mu siê Ciebie "niszczyæ"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 614
|
Nie ogladaj siê na ex. Nie warto.
![]() |
#12 | |
Addicted of makeup.
Wiadomo¶ci: 260
|
Cytat:
po 2. jeste¶ WOLNYM CZ£OWIEKIEM i masz prawo do szczê¶cia i do tego ¿eby ¿yæ po swojemu po 3. gro¼by s± karalne Je¶li robi³by ci jakiekolwiek problemy, nêka³, straszy³ - zg³o¶ to na policjê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
co masz zrobiæ - cieszyæ siê swoim szczê¶ciem
a jak ex bêdzie cudowa³ to prosto na policjê i tyle historii
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mo¿e kiedy¶ jak±¶ dziewczyna z podobnym problemem wejdzie na ten w±tek i dlatego piszê.
Prze¿y³am bardzo ciê¿kie chwile, po tym jak ex siê dowiedzia³ to zacz±³ intensywnie niszczyæ mnie w oczach znajomych. Dosz³o do tego, ¿e nawet pojecha³ pod prace mojego kolegi po to ¿eby powiedzieæ mu, ¿e siê puszcza³am i zdradzalam przez ca³y zwi±zek. Wymyslal chore k³amstwa robi±ce ze mnie potwora. Kilka osób odsunelo siê ode mnie, wiêkszo¶æ znajomych zaczê³a siê go baæ. S³abo na tym wyszed³, bo manipulowa³ lud¼mi, k³ama³ np ze kto¶ ze znajomych widzia³ jak siê puszczam w klubach i takie rzeczy zaczê³y dochodziæ do niby tych osób i dziêki temu wiele osób dowiedzia³o siê, ¿e jest niezrównowa¿ony psychicznie. Zacisnelam zêby, by³am u psychologa zajmuj±cego siê stalkingiem i doradzi³ mi, ¿eby nie reagowaæ. Nie reagowalam. Stopniowo jego szaleñstwo wycisza siê. Wierzê, ¿e siê opamieta. Ja jestem w zwi±zku. Najszczê¶liwsza na ¶wiecie. Czuje siê kochana, bezpieczna, to co robi mój ex tylko zblizylo mnie do partnera, umocnilo nas i upewnilo, ¿e chcemy byc ¿e sob± na dobre i na z³e. Chcê tylko powiedzieæ dziewczynom, które ¿yj± w toksycznych zwi±zkach, ¿eby siê nie ba³y. Po rozstaniu zaczyna siê ¿yæ, tak w pe³ni, bez wiecznego lêku, stresu, rozpaczy. Ja przez 5 lat wegetowalam. Nie ¿a³ujê niczego, bo wierzê, ¿e moje cierpienie mia³o sens. Tylko, ¿e ¿ycie nie polega na wiecznym cierpieniu. Je¶li zyjecie w chorym zwi±zku to zróbcie ten trudny krok i odejd¼cie. Mimo wszystko nasze do¶wiadczenia sprawiaj±, ¿e jeste¶my silniejsze, ale bêd±c w zwi±zku z tyranem nie mo¿emy tego poczuæ. Si³a przychodzi po odzyskaniu wolno¶ci. A wtedy mo¿emy ¶wiadomie budowaæ swoje ¿ycie i byc szczê¶liwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.