Zwi±zek z koleg± by³ego ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-12-26, 23:18   #1
cassie88
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

Zwi±zek z koleg± by³ego ?

Dziewczyny!
Tak w skrócie
Rozsta³am siê po 5 latach z ch³opakiem. By³o to 4 mce temu. By³ to typowy toksyczny zwi±zek, tak naprawdê 2 dni po rozstaniu poczu³am, ¿e ¿yjê, ¿e mogê mieæ marzenia, ubieraæ siê jak chcê, ¿e mogê mieæ swoich znajomych, ¿e dam radê ¿yæ bez niego, choæ mówi³, ¿e bez niego zginê. P³aka³am po nim 1 dzieñ, tak naprawdê od razu wiedzia³am, ¿e to najlepsza decyzja mojego ¿ycia, bo 5 lat to by³a totalna patologia.
Po rozstaniu bardzo pomaga³ mi mój najlepszy kumpel, a kolega by³ego. Pozna³am go 6 lat temu, w³a¶nie dziêki by³emu (z którym jescze nie by³am). Jako¶ tak wysz³o, ¿e od razu siê zakumplowali¶my i przez te ostatnie 6 lat spêdzali¶my sporo czasu razem. Zawsze traktowa³am go jak kumpla, nie widzia³am w nim faceta, bo by³am wpatrzona w mojego ch³opaka. Po 2 mcach od rozstania poczu³am do tego kumpla co¶ wiêcej, co¶ totalnie obezw³adniaj±cego, piêknego, co¶ czego nigdy nie czu³am przez 25 lat. Zobaczy³am, ¿e przez tyle lat mia³am obok siebie najlepszego cz³owieka, mê¿czyznê jakiego mo¿na sobie wyobraziæ, takiego któremu ca³kowicie ufam, uwielbiam i teraz pragnê jak szalona. Któremu te¿ odbi³o na moim punkcie. Wyobra¼cie sobie totalne szaleñstwo po³±czone z tak d³ug± znajomo¶ci± i ca³kowitym zaufaniem.
Nie umiem z tego zrezygnowaæ. On te¿ nie.
Tylko bojê siê co bêdzie. By³y mi tego nie daruje, bo powiedzia³, ¿e je¶li kogo¶ sobie znajdê to mnie zniszczy.
Mamy po tych 5 latach wielu wspólnych znajomych, którzy nie wiedz± jaki by³ powód rozstania.
A ja czujê, ¿e w koñcu znalaz³am to czego szuka³am i jestem tak bardzo szczê¶liwa.
Tylko bojê siê tego co nast±pi gdy on siê dowie. I nie wiem co robiæ.
cassie88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-26, 23:27   #2
oh audrey
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 815
Dot.: Zwi±zek z koleg± by³ego ?

Co by³emu do tego co teraz robisz?
Je¿eli czujesz co¶ wiêcej to pakuj siê w to
Stary 2013-12-26, 23:41   #3
wiktorja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Zerwali¶cie 4 miesi±ce temu - to wystarczaj±co du¿o czasu, ¿eby¶ mog³a bez wyrzutów sumienia zwi±zaæ siê z kim¶ innym, i Twojemu by³emu nic do tego.
Jestem tylko ciekawa, kiedy Twój by³y powiedzia³ Ci, ¿e Ciê zniszczy kiedy sobie kogo¶ znajdziesz? Zaraz po rozstaniu, czy ju¿ trochê pó¼niej?
wiktorja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-26, 23:49   #4
cassie88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiktorja Poka¿ wiadomo¶æ
Zerwali¶cie 4 miesi±ce temu - to wystarczaj±co du¿o czasu, ¿eby¶ mog³a bez wyrzutów sumienia zwi±zaæ siê z kim¶ innym, i Twojemu by³emu nic do tego.
Jestem tylko ciekawa, kiedy Twój by³y powiedzia³ Ci, ¿e Ciê zniszczy kiedy sobie kogo¶ znajdziesz? Zaraz po rozstaniu, czy ju¿ trochê pó¼niej?
Przed rozstaniem, 2 miesi±ce, kiedy powiedzia³am, ¿e nie mogê z nim byæ bo mnie to niszczy. Wtedy wycofa³am siê, ale po tych 2 mcach podjê³am decyzjê, ¿e odchodzê,
Powiedzia³, ¿e nie pozwoli mi odej¶æ, a je¶li siê na to zdecyduje to gdy tylko siê dowie, ¿e kogo¶ mam to zrobi wszystko, ¿eby tego po¿a³owa³a, ¿e potrafi zrobiæ tak, ¿e zniszczy mnie w oczach znajomych i przyjació³, ¿e nigdy nie u³o¿ê sobie ¿ycia bez niego, bo nikt mnie nie bedzie chcial, ze znajdzie sposób, ¿ebym zosta³am sama. Wiem, ¿e to chore, ¿e z nim by³am, ale by³am mocno uzale¿niona od niego.
Stary 2013-12-27, 00:00   #5
Darkoz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 785

Moim zdaniem trzy dni po rozstaniu mog³aby¶ nie mieæ skrupu³ów przed rozpoczêciem nowego zwi±zku, skoro tamten to by³a patola.
Yyyy... ,,Zniszczy ciê''?

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cassie88 Poka¿ wiadomo¶æ
Przed rozstaniem, 2 miesi±ce, kiedy powiedzia³am, ¿e nie mogê z nim byæ bo mnie to niszczy. Wtedy wycofa³am siê, ale po tych 2 mcach podjê³am decyzjê, ¿e odchodzê,
Powiedzia³, ¿e nie pozwoli mi odej¶æ, a je¶li siê na to zdecyduje to gdy tylko siê dowie, ¿e kogo¶ mam to zrobi wszystko, ¿eby tego po¿a³owa³a, ¿e potrafi zrobiæ tak, ¿e zniszczy mnie w oczach znajomych i przyjació³, ¿e nigdy nie u³o¿ê sobie ¿ycia bez niego, bo nikt mnie nie bedzie chcial, ze znajdzie sposób, ¿ebym zosta³am sama. Wiem, ¿e to chore, ¿e z nim by³am, ale by³am mocno uzale¿niona od niego.
A niech sobie w dupê wsadzi swoje gro¼by! My¶lisz, ¿e jakikolwiek prawdziwy przyjaciel odwróci³by siê od Ciebie, bo cz³owiek, który chyba ma nierówno pod sufitem naopowiada³ mu jakich¶ bzdur?
Darkoz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-27, 00:06   #6
cassie88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem trzy dni po rozstaniu mog³aby¶ nie mieæ skrupu³ów przed rozpoczêciem nowego zwi±zku, skoro tamten to by³a patola.
Yyyy... ,,Zniszczy ciê''?
No np powie, ¿e go zdradza³am, ¿e jestem psychicznie chora, ¿e biorê leki, ¿e mam hiv czy inne choroby zaka¼ne itd - to akurat napisa³ mi miesi±c po rozstaniu, kiedy zrozumia³, ¿e nie wrócê do niego, bo nie odpisa³am na ¿adn± jego wiadomo¶æ i poblokowa³am go na portalach spo³eczno¶ciowych, bo wrzuca³ jakie¶ linki do chorych piosenek o zem¶cie i nie mia³am ochoty patrzeæ na to. B³agam, tylko nie piszcie, ¿e by³am g³upia bêd±c z takim psycholem, bo sama to wiem i wiedzia³am to chwilê po rozstaniu. Odesz³am i jestem z tego dumna, bo nie mia³am ¿adnej chwili zawahania po rozstaniu. A to, ¿e by³am g³upia przez 5 lat to inna kwestia. Zreszt± po tum co przesz³am to naprawdê szybko siê ogarnê³am. Np uda³o mi siê odzyskaæ cudownych znajomych, z którymi on zabroni³ mi siê spotykaæ, realizujê swoje pasje, poznajê nowych ludzi. Jestem prawie taka jaka by³am 5 lat temu

Zreszt± nawet nawet mój obecny ch³opak mówi, ¿ebym wychodzi³a ze znajomymi, bo potrafi zrozumieæ, ¿e strasznie za mn± têskni± i cieszy sie widz±c, ¿e od¿y³am i nawet fizycznie wypiêknia³am I pierwszy raz jest tak, ¿e robiê pewne rzeczy tylko dla siebie, nawet jakie¶ moje fanaberie, typu nauka jêzyków obcych, których pewnie nigdy nie u¿yjê czy kursy tañca. Wydajê kasê na "g³upoty", które sprawiaj± mi ogromn± przyjemno¶æ (np mnóstwo akcesoriów do gotowania) i w koñcu uczê siê, ¿e mogê robiæ ró¿ne g³upie rzeczy tylko dla siebie.
Tylko, ¿e nadal siê go bojê...

Edytowane przez cassie88
Czas edycji: 2013-12-27 o 00:18
Stary 2013-12-27, 00:45   #7
wiktorja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 50

Zdecydowanie powinna¶ olaæ by³ego i cieszyæ siê ¿yciem z nowym, wspania³ym ch³opakiem. Ludzie maj± swój rozum i nie uwierz± we wszystko, co nawymy¶la Twój eks. Nie pozwól toksycznemu ch³opakowi wpieprzaæ siê w Twoje ¿ycie, nie daj sobie niczego zepsuæ, tym bardziej skoro teraz czujesz siê tak dobrze W razie jakichkolwiek problemów z gro¼bami od niego mo¿esz liczyæ na swojego ch³opaka, przyjació³, rodzinê - i tego siê trzymaj. A by³emu prawdopodobnie i tak w koñcu przejdzie. Powodzenia!
wiktorja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 11:11   #8
Soniar
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 27

nie powiedzia³a¶ nigdy nikomu w z³o¶ci ¿e go zabijesz itp? Ró¿ne g³upie rzeczy siê gada je¶li z³o¶æ zapanuje nad rozumiem ale wiesz jak jest..... Potem przechodzi i tyle. Nawet je¶li Twojemu by³emu bêdzie siê chcia³o robiæ Tobie ko³o pióra to my¶lê ¿e te¿ jaki¶ czas i da sobie spokój. Przy okazji przekonasz siê ¿e prawdziwi przyjaciele s± naprawdê z Tob± a i Twój ch³opak przecie¿ nie zostawi Ciê z powodu bzdur wygadywanych przez by³ego. Je¶li by³y bêdzie opowiada³ znajomym g³upoty ¿e go zdradza³a¶ czy masz co¶ z g³ow±, to powiedz im ¿e je¶li by³ z puszczalsk± wariatk± to tylko o nim ¼le ¶wiadczy Z pewno¶ci± do niego dotrze ta wiadomo¶æ.
Soniar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-27, 11:21   #9
_PeggyBrown_
I'm your Wonderwall.

Wiadomo¶ci: 639

je¶li co¶ czujesz do kolegi, a on do ciebie - wchod¼ w to ja siê spotykam (na razi tak na spokojnie) z koleg± mojego by³ego ch³opaka. to on mnie zostawi³. i jak zobaczy³, ¿e co¶ siê dzieje miêdzy mn±, a jego koleg±, to najpierw zacz±³ podrywaæ wszystkie moje kole¿anki (ale wszystkie go ola³y), potem robi³ z³o¶liwe uwagi, a potem zacz±³ mnie podrywaæ na nowo a ja mam go gdzie¶. jutro kolejna randka z koleg±
Stary 2013-12-27, 11:29   #10
marga rita
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

B±d¼ silna i nie przejmuj siê sku***synem, przepraszam, ale innego s³owa nie znajdujê na osobê, która nie do¶æ, ¿e zniszczy³a Ci kilka lat ¿ycia, to jeszcze nie mo¿e pogodziæ siê z odej¶ciem i bêdzie teraz knu³a co by tu zrobiæ, ¿eby zrobiæ na z³o¶æ.
Zrobi³a¶ pierwszy krok - odesz³a¶ od palanta, to zrób drugi i powiedz jak by³o naprawdê. Niech znajomi poznaj± Twoj± wersjê.
Nie masz na by³ego ¿adnych haków, których mo¿na u¿yæ, gdyby jednak zachcia³o mu siê Ciebie "niszczyæ"?
marga rita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-27, 11:47   #11
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 614

Nie ogladaj siê na ex. Nie warto.
Marudna Krolewna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 11:53   #12
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Wiadomo¶ci: 260

Cytat:
Napisane przez cassie88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny!
Tak w skrócie
Rozsta³am siê po 5 latach z ch³opakiem. By³o to 4 mce temu. By³ to typowy toksyczny zwi±zek, tak naprawdê 2 dni po rozstaniu poczu³am, ¿e ¿yjê, ¿e mogê mieæ marzenia, ubieraæ siê jak chcê, ¿e mogê mieæ swoich znajomych, ¿e dam radê ¿yæ bez niego, choæ mówi³, ¿e bez niego zginê. P³aka³am po nim 1 dzieñ, tak naprawdê od razu wiedzia³am, ¿e to najlepsza decyzja mojego ¿ycia, bo 5 lat to by³a totalna patologia.
Po rozstaniu bardzo pomaga³ mi mój najlepszy kumpel, a kolega by³ego. Pozna³am go 6 lat temu, w³a¶nie dziêki by³emu (z którym jescze nie by³am). Jako¶ tak wysz³o, ¿e od razu siê zakumplowali¶my i przez te ostatnie 6 lat spêdzali¶my sporo czasu razem. Zawsze traktowa³am go jak kumpla, nie widzia³am w nim faceta, bo by³am wpatrzona w mojego ch³opaka. Po 2 mcach od rozstania poczu³am do tego kumpla co¶ wiêcej, co¶ totalnie obezw³adniaj±cego, piêknego, co¶ czego nigdy nie czu³am przez 25 lat. Zobaczy³am, ¿e przez tyle lat mia³am obok siebie najlepszego cz³owieka, mê¿czyznê jakiego mo¿na sobie wyobraziæ, takiego któremu ca³kowicie ufam, uwielbiam i teraz pragnê jak szalona. Któremu te¿ odbi³o na moim punkcie. Wyobra¼cie sobie totalne szaleñstwo po³±czone z tak d³ug± znajomo¶ci± i ca³kowitym zaufaniem.
Nie umiem z tego zrezygnowaæ. On te¿ nie.
Tylko bojê siê co bêdzie. By³y mi tego nie daruje, bo powiedzia³, ¿e je¶li kogo¶ sobie znajdê to mnie zniszczy.
Mamy po tych 5 latach wielu wspólnych znajomych, którzy nie wiedz± jaki by³ powód rozstania.
A ja czujê, ¿e w koñcu znalaz³am to czego szuka³am i jestem tak bardzo szczê¶liwa.
Tylko bojê siê tego co nast±pi gdy on siê dowie. I nie wiem co robiæ.
po 1. twój eks to jaki¶ niezrównowa¿ony psychol
po 2. jeste¶ WOLNYM CZ£OWIEKIEM i masz prawo do szczê¶cia i do tego ¿eby ¿yæ po swojemu
po 3. gro¼by s± karalne

Je¶li robi³by ci jakiekolwiek problemy, nêka³, straszy³ - zg³o¶ to na policjê.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrze¼biæ piêkny kwiat (bo tym powinien byæ zwi±zek). Mo¿e w pocie czo³a i ³ez nawet ulepisz co¶ podobnego do kwiatu, ale z powodu u¿ytego materia³u ca³o¶æ i tak bêdzie brzydko pachnieæ.
Choco_Latte_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-27, 13:27   #13
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 988

co masz zrobiæ - cieszyæ siê swoim szczê¶ciem
a jak ex bêdzie cudowa³ to prosto na policjê i tyle historii

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-06, 07:15   #14
cassie88
Raczkowanie

Mo¿e kiedy¶ jak±¶ dziewczyna z podobnym problemem wejdzie na ten w±tek i dlatego piszê.
Prze¿y³am bardzo ciê¿kie chwile, po tym jak ex siê dowiedzia³ to zacz±³ intensywnie niszczyæ mnie w oczach znajomych. Dosz³o do tego, ¿e nawet pojecha³ pod prace mojego kolegi po to ¿eby powiedzieæ mu, ¿e siê puszcza³am i zdradzalam przez ca³y zwi±zek. Wymyslal chore k³amstwa robi±ce ze mnie potwora. Kilka osób odsunelo siê ode mnie, wiêkszo¶æ znajomych zaczê³a siê go baæ. S³abo na tym wyszed³, bo manipulowa³ lud¼mi, k³ama³ np ze kto¶ ze znajomych widzia³ jak siê puszczam w klubach i takie rzeczy zaczê³y dochodziæ do niby tych osób i dziêki temu wiele osób dowiedzia³o siê, ¿e jest niezrównowa¿ony psychicznie. Zacisnelam zêby, by³am u psychologa zajmuj±cego siê stalkingiem i doradzi³ mi, ¿eby nie reagowaæ. Nie reagowalam. Stopniowo jego szaleñstwo wycisza siê. Wierzê, ¿e siê opamieta.

Ja jestem w zwi±zku. Najszczê¶liwsza na ¶wiecie. Czuje siê kochana, bezpieczna, to co robi mój ex tylko zblizylo mnie do partnera, umocnilo nas i upewnilo, ¿e chcemy byc ¿e sob± na dobre i na z³e.

Chcê tylko powiedzieæ dziewczynom, które ¿yj± w toksycznych zwi±zkach, ¿eby siê nie ba³y. Po rozstaniu zaczyna siê ¿yæ, tak w pe³ni, bez wiecznego lêku, stresu, rozpaczy. Ja przez 5 lat wegetowalam. Nie ¿a³ujê niczego, bo wierzê, ¿e moje cierpienie mia³o sens. Tylko, ¿e ¿ycie nie polega na wiecznym cierpieniu. Je¶li zyjecie w chorym zwi±zku to zróbcie ten trudny krok i odejd¼cie.

Mimo wszystko nasze do¶wiadczenia sprawiaj±, ¿e jeste¶my silniejsze, ale bêd±c w zwi±zku z tyranem nie mo¿emy tego poczuæ. Si³a przychodzi po odzyskaniu wolno¶ci. A wtedy mo¿emy ¶wiadomie budowaæ swoje ¿ycie i byc szczê¶liwe.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-02-06 08:15:50

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.