NIe wiem, gdzie szukać wsparcia. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 14:25   #1
SamotnaKa
Przyczajenie

NIe wiem, gdzie szukać wsparcia.

Nie wiem sama, gdzie powinnam napisać. Chcę się wyżalić, obojętnie, czy ktokolwiek to przeczyta, czy nie. Przyjaciół mam - w dobrych chwilach. A jak przychodzi próba, jak przychodzi ciężki czas, zostaje sama ze wszystkich.
Wczoraj rozstałam się z moim mężczyzną. Tak, wiem, rany są świeże, tak wiem, będzie dobrze. Ale chodzi o to co czuje w sercu. Nie złość, nienawiść, nic z tych rzeczy. On jest wspaniałym mężczyzną, kocham go mocno. Dał mi nadzieję, że wróci. Po rozstaniu płakał bardziej niż ja. Tulił mnie, i całował mnie tuż po. Powiedział, że chce przemyśleć kilka spraw, na co przystałam bo i ja tego potrzebuję...
Ból jest nie do zniesienia. Tylko nadzieje trzyma mnie jeszcze przy życiu.
Przepraszam, jeśli kogokolwiek zasmucam, czy psuje humor tą historią. Po prostu musiałam to z siebie wyrzucić, gdziekolwiek...
SamotnaKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 14:51   #2
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Dot.: NIe wiem, gdzie szukać wsparcia.

Daj sobie spokoj i zajmuj sie nauka origami czy jakiegos jezyka. Pomysl logicznie: gdybyscie sie kochali prawdziwie i madrze to byscie sie nie rozstali. Jak kogos kochasz i jest dobrze to nie ma nad czym dumac. Skoro wy potrzebujecie pomyslec to trzeba sobie szczerze powiedziec, ze nie ma nad czym myslec.
Tulenie, calowanie, rozstawanie, calowanie... Co to w ogole bylo? Ktos komedie romantyczne przedawkowal?

Tez kiedys bylam w zwiazku pelnym cyrku i dramatu. Wciaz mi siebie zal. Ile ja czasu zmarnowalam to nawet pojecia nie masz. Nie marnuj swojego, bo to naprawde niepotrzebne. Domyslam sie, ze ciezko Ci logicznie spojrzec, bo jest Ci przykro. Pytanie ile z tej przykrosci to prawdziwa milosc, a ile przyzwyczajenie i strach przez zmiana i problemy ze soba.
Na Wizazu pelno historyjek o powrotach i porywach serca badz majtek. Rozsadni i dojrzali nie potrzebuja przerw, rozstan, czasu na myslenie. Rozchwiani emocjonalnie ludzie, ktorzy maja ze soba problemy ich potrzebuja.

Zajmij sie czyms interesujacym. Lez w lozku i ogladaj kreskowki jak masz ochote. Wszystko bedzie lepsze niz bezproduktywne zale.

Szczerze radze jedno: zastanow sie dlaczego w swoim zyciu nie masz choc jednej osoby, ktorej mozesz sie wyzalic.To jest prawdziwy problem. Nie rozchwiane emocjonalnie chlopie, ale brak zaufanej osoby. Wydaje mi sie, ze to wlasnie samotnosc ma spory wplyw na podejmowanie kiepskich decyzji w relacjach damsko-meskich. Moze warto do kogos wyciagnac reke teraz, kiedy potrzebujesz przyjaciela?

Wydajesz sie mila dziewczyna. Wez sie za siebie. Zrob cos dla siebie. Za jakis czas spojrzysz na te sytuacje racjonalnie. Bedzie lepiej.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2014-02-16 o 01:03
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 15:15   #3
SamotnaKa
Przyczajenie

A mimo to będę czekać na jego powrót... Nie tylko przywiązanie sprawia, że teraz tak się czuję
Braku przyjaciół upatruje w tym, że jestem samotnikiem. Różnię się od rówieśników... Nie często chodzę na imprezy, nie mam sposobności by nawiązać z kimś więź..
Stary 2014-02-15, 15:52   #4
Voytkova
Zadomowienie

To zycie a nie brazylijski serial.Nie marnuj go na czekanie na kolesia który nie wie czego chce.Powiedzial ze nie wyklucza powrotu bo albo chciał Ci troche oslodzic rozstanie albo chce miec Ciebie w "zapasie"gdyby mu na przykład nie wyszło z kimś innym.Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej.
Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 15:59   #5
VanOlg
Raczkowanie

To, że ktoś płacze wcale nie znaczy, że mu zależy. A jeżeli jesteś samotna, to zapraszam na priv
VanOlg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 16:14   #6
SamotnaKa
Przyczajenie

Napisałam, dziękuję,.
Stary 2014-02-15, 17:00   #7
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamotnaKa Pokaż wiadomość
Po rozstaniu płakał bardziej niż ja. Tulił mnie, i całował mnie tuż po. Powiedział, że chce przemyśleć kilka spraw, na co przystałam bo i ja tego potrzebuję...
Tacy są najgorsi. I zapewne wróci do Ciebie, jak już trochę staniesz na nogi. A potem znowu będzie podobna akcja. Z takimi facetami zapomnij o szczęśliwym i stabilnym emocjonalnie związku. Twój wybór.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 17:07   #8
201605161006
Konto usunięte

Jamestown ma rację. Posłuchaj jej rozumu, a nie swoich emocji.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 19:16   #9
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamotnaKa Pokaż wiadomość
A mimo to będę czekać na jego powrót... Nie tylko przywiązanie sprawia, że teraz tak się czuję
Braku przyjaciół upatruje w tym, że jestem samotnikiem. Różnię się od rówieśników... Nie często chodzę na imprezy, nie mam sposobności by nawiązać z kimś więź..
Nie rozumiem co mają imprezy do przyjaźni?
Nie przepadałam za imprezami, wiesz co, ja w klubie to byłam raz wzyciu. tak mi się nie podobało ze więcej nie poszłam.
A znajomych i przyjaciół miałam.
Przecież przyjaźń nie polega na chodzeniu na imprezy, znajomosci opierają się na tak różnych podstawach, że mozna z kimś w życiu na żadnej imprezie nie być a mieć z niego bardzo dobrego znajomego.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 19:59   #10
alisson20
Przyczajenie

Tylko nie czekaj zbyt długo, mnie zostawił chłopak, prosiła płagałam, kochalam go, powiedział, ż eto wszystko chyba wróci, trzymał mnie 3 mies w niepewności, az powiedział, że jednka nie minely 2 lata, nadal mnie to rani, spotykam się zkims innym, on też, ale nie moge juz tak pokochac jeśli chciaałbys porozmawiać, pisz proszę pozdrawiam
alisson20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 20:21   #11
KuQ
Raczkowanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=740875&page=83

Zapraszam do nas
Teraz, kiedy o tym myślę, widzę, że nie była to jakaś wielka decyzja. Nikt nie powiedział zostań, więc wyjechałam. I nie zastanawiałam się, dokąd jadę, ani po co, ani co znajdę tam, gdzie się w końcu zatrzymam. Po prostu pędziłam przed siebie, goniąc coś... jakieś nieokreślone marzenie.
KuQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości