Jak wygląda obóz językowy w Anglii? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 15:19   #1
Toffiffi
Przyczajenie

Jak wygląda obóz językowy w Anglii?

1. Był ktoś? Opowiedzcie.
2. Łatwo dogadać się z rodziną u której mieszkasz?
3. Trzeba w miare dobrze znać język aby tam pojechać?
4. Od ilu do ilu ok. Złoty?
5. Najlepiej na ile dni? I gdzie?
6. Około ile kieszonkowego?
7. W cene chodzą różne wycieczki? Np. Do muzeum czy gdzies?
8. Dużo to daje w nauce języka?
Dzięki za pomoc
Toffiffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-31, 14:24   #2
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Dot.: Jak wygląda obóz językowy w Anglii?

Cytat:
Napisane przez Toffiffi Pokaż wiadomość
3. Trzeba w miarę dobrze znać język aby tam pojechać?
4. Od ilu do ilu ok. Złotych?
7. W cenę wchodzą różne wycieczki? Np. Do muzeum czy gdzies?
Dzięki za pomoc
1. Ja byłam w Hove/Brighton na 14 dni. Co mam opowiedzieć?
2. Moja rodzina była niezwykle sympatyczna i świetnie gotowała (koleżanka, która jechała ze mną, jedzenie miała bardzo bardzo kiepskie. Gdybyśmy zostały tam dłużej, to by to zgłosiła). Niestety, mieli tak okropny (brytyjski. Śliczny, ale trudny do ogarnięcia) akcent, że nie rozumiałam nawet "How are you?" i wychodziłam na tłumoka. Ale nie zaprzestawali rozmowy ze mną i próbowaliśmy konwersować. Ostatecznie poprosiłam ich, żeby mówili wolniej, bo nie mogę ich zrozumieć przez akcent i było znacznie lepiej.
3. Myślę, że B1 wystarczy (A2, jeżeli jesteś odważna i pojedziesz na dłużej), ja jestem na poziomie B2. Tylko musisz być gotowa na na przykład dogadanie się z taksówkarzem, bo po mnie była taksówka (żeby dojechać z parkingu do hostów).
4. Mój wyjazd kosztował około 3000-4000zł (podróż autobusem. Za samolot dodatkowy tysiąc) na 14 dni (16dni z przejazdem). Wybrałam optymalną dla mnie opcję, bo jeszcze była droższa (Londyn) i tańsza (śliczne miasteczko rybackie).
5. Najlepiej jechać na 3-4 tygodnie (można i dłużej), ale oczywiście wiąże się to też z kosztami. 2 tygodnie nie były złe.
6. Na 2 tygodnie miałam ze sobą 350 funtów. Rzadko kiedy jeździłam autobusem (kilka razy plus wycieczka do Londynu /pociąg/), raczej chodziłam na piechotę, nie włóczyłam się po knajpach, nie kupowałam sporo jedzenia, bo nie czułam takiej potrzeby. Po przyjeździe zostało mi jeszcze około 100 funtów.
7. U mnie nie wchodziły.
8. 2 tygodnie niewiele dały, ale przyjemnie spędzało się tam czas.

Jeżeli chcesz coś jeszcze wiedzieć - pisz. Albo tutaj, albo na priv.
Byłam z Almaturu. W dniu wyjazdu miałam skończone 18 lat.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-03, 22:22   #3
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Jak wygląda obóz językowy w Anglii?

Cytat:
Napisane przez Toffiffi Pokaż wiadomość
3. Trzeba w miare dobrze znać język aby tam pojechać?
4. Od ilu do ilu ok. Złoty?
7. W cene chodzą różne wycieczki? Np. Do muzeum czy gdzies?
Dzięki za pomoc
Rodziny - zależy do kogo się trafi. Są bardzo miłe, spędzają z gośćmi czas, chętnie rozmawiają, ale są też takie z którymi ciężko się porozumieć (np Hindusi). Ja trafiłam do bardzo fajnej rodziny . Szczerze mówiąc nie pamiętam ile płaciłam, byłam tam ładnych kilka lat temu (przez prawie 2 tygodnie). Polecam Londyn (tam byłam), kopalnia fajnych miejsc do zwiedzenia. W cenie miałam wszystko - zakwaterowanie u rodziny, wycieczki, zwiedzanie, bilety wstępu, bilety na metro i autobusy, nic nie dopłacałam. Czy dużo daje - raczej niezbyt, przez krótki czas nie nauczysz się za wiele, ale warto pojechać, coś tam w głowie zostanie, a i można się sprawdzić Polecam biuro Atas - specjalizują się w obozach językowych, organizacja na najwyższym poziomie, żadnych zastrzeżeń, super firma
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości