![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co by tu wykombinować...
Cześć dziewczyny !
![]() Mam 21 lat i proszę Was o porady na temat mojego wyglądu. Sama już nie wiem czy zbytnio nie wymyślam (jak to u kobiet bywa ![]() ale ostatnimi czasy ciągle mam w głowie by coś w sobie zmienić.Nic mi się w sobie nie podoba ![]() Makijaż? Fryzurę? Mój codzienny makijaż wygląda następująco: Podkład Revlon colorstay, tusz, czarna kreska na dole oka, trochę różu(lub bez) i błyszczyk/szminka. To tyle. Całość zajmuje mi 10-15 minut. Właściwie uwagę w moich makijażach zwracam tylko na podkład-by był dobry, nie pozostawiał smug itd. Reszta nie ma dla mnie znaczenia. Obecnie np.używam tuszu kupionego w najbliższym sklepie za 5 zł... Z włosami jest tak samo.Na zdjęciu to mój naturalny skręt i kolor. Myję włosy przypadkowymi szamponami, nie suszę, nie prostuję. Chciałabym zacząć o siebie dbać, zwracać większą uwagę na makijaż czy fryzurę ale nie wiem co do mnie pasuje. Jak pytam chłopaka co w sobie zmienić to mówi, że jest w porządku i się śmieje, żebym sobie paznokcie na inny kolor pomalowała... ![]() "W porządku".No właśnie- nie chcę żeby było w porządku-chcę by było super! Poradźcie coś ![]() Ps.zdjęcia aktualne,zrobione dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co by tu wykombinować...
O jeszcze dodam zdjęcie w spiętych-sorki, że czarno białe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może przefarbuj włosy na rudy marchewkowy kolor, który dodałby Ci trochę wyrazistości i myślę, że bardzo by Ci pasował. Zrezygnuj z czerni w ubiorze, wydaje mi się, że ona Cię przytłacza, a masz bardzo subtelną i piękną urodę, którą warto podkreślać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Miałam rude włosy przez cały rok, ale wtedy z kolei były opinie, że zbytnio mnie przytłacza i że jestem za blada. Zdecydowałam więc wrócić do naturalnego koloru i do tej pory odczuwam tego skutki tzn.przesuszone włosy. Jednak w blondzie czuję się pewniej no i odpadł problem farbowania włosów ![]() Co do ubrań to mój styl można określić jednym słowem: klasyczny. Lubię czerń i biel, szary, brązowy, jeans i właściwie nic więcej nie noszę ![]() Ale może faktycznie czerń mnie przytłacza, może pastele?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://fryzurcia.qever.com/img/krotkie-fryzury-04.jpg http://fryzurki.blox.pl/resource/lalal.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
a ja bym nie polecala rudego, super masz odcien blondu i wlosy wydaja sie niezniszczone
![]() masz tez sliczna porcelanowa cere ![]() te kreski mi do konca nie pasuja, sa dosc ''ciezkie'' mysle, ze wystarczylaby tylko w rogu na gorze (bez dolnej obwodki) i ociupinka jakiegos pastelowego cienia ( roz/zloty braz chyba by najbardziej pasowal) : cos w tym stylu http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...tart=0&ndsp=18 albo taki totalnie naturalny makijaz jak tutaj : http://www.art462.com/platinum-blond...ined-edit-pic/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziewczyno, jest super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wygrzebałam 2 zdjęcia z rudymi i jedno w takich rudo-brązowych (takie też miałam)
Te drugie zdjęcie wysłane przez Ciebie- super kolor! ![]() Baaaardzo mi się spodobał |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie, może powinnam inspirować się osobami, które maja podobną urodę do mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
jest super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ładny ten twój naturalny blond
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
W obydwu kolorach ci ładnie, ja bym pozostała przy naturalnych bo jak przyjdą kiedyś siwe włoski to się jeszcze nafarbujesz
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Samo to,że przyciemniam brwi sprawia, że często pytam chłopaka czy wyglądają naturalnie, w obawie, że wyglądam śmiesznie. Naturalne są tak jaśniutkie, że w ogóle ich nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że taki makijaż by Ci pasował:
http://media.sophisti.pl/photologue/...Hr_display.jpg http://g.wieszjak.polki.pl/p/_wspoln...etro_style.jpg zwłaszcza jeśli chciałabyś się trochę wyróżnić , chociaż moim zdaniem twoja delikatna uroda bardzo Ci pasuje. W rudym kolorku także było Ci ładnie, chociaż ja postawiłabym raczej na jakiś rudy miedziany blond, tamten odcień, który miałaś był według mnie zbyt ciemny: http://modnewlosy.pl/cache/6/ec4ff93...1b4ed421cc.jpg Ale w Twoim naturalnym kolorze włosów jest Ci bardzo ładnie, także nic nie musisz zmieniać, jeśli nie masz ochoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy tak czytałam wasze komentarze przeszła mi przez głowę myśl by się zafarbować na rudy, ale gdy tylko poinformowałam chłopaka, sprowadził mnie na ziemie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie to śmigam czasem w leginsach, ale tylko po domu. Jak wychodzę na dwór to zazwyczaj jeansy+ koszula (najczęściej czarna,biała,szara) lub sweter/swetr ![]() Nie mam żadnych bluz, czasem chodzę w męskich, podkradam,ale w nich pływam. Nie wygląda to wtedy najlepiej haha. Podoba mi się ze zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A może spróbuj zakładać częściej sukienki?[/QUOTE]
No tak do sukienek też wypadałoby się w końcu uśmiechnąć ![]() Podobno mam szczęście jeśli chodzi kupowanie w sh, tam można znaleźć wiele ciekawych ubrań za niewielkie pieniądze. Dzięki temu można "bezboleśnie" zmienić nieco szafę ![]() Skupię się na kupnie sukienek , spódniczek a nie tylko spodnie i spodnie. Dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Jesteś prześliczna, masz bardzo ciekawe rysy twarzy i seksowne kocie oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O, kocie oczy ![]() ![]() Zazwyczaj słyszałam ,że są wiecznie przymrużone hehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jezu dziewczyno zaklinam cie na wszystkie swietosci nie rob nic z wlosami!!!! Sa po prostu idealne! Miec taki naturalny blond to skarb, nie farbuj absolutnie!!! Wszystkie dziewczyny o mysim blondzie daly by sie pociac za taki kolor! Ja bym absolutnie nic nie zmieniala poza mikijazem. Bardzo mi sie podoba propozycja Nocna Nimfa
![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieć długie włosy byłoby super, właściwie teraz już jak mam mokre to są do pasa, ale jak wyschną to się skręcają i długość taka jak na pierwszym zdjęciu. Do ideału im trochę jednak brakuje...są takie troche wysuszone (bynajmniej tak mi się wydaje) Ostatnio skończył mi się szampon i idąc po nowy postanowiłam trochę bardziej się zastanowić nad kupnem odpowiedniego, ale jak zaczełam czytać składy tych szamponów to nic nie rozumiałam. Wiem tylko, że silikony obciążają i żeby ich nie używać. A i jak zobaczyłam na szamponie z joanny, że na drugim miejscu po względem ilości substancji w składzie jest alkohol to od razu odstawiłam ![]() Zrobiłam zdjęcie "mieszanki" jakiej teraz używam ![]() Szampon-Pantene Pro-V,2w1 Maska-Kallos z keratyną (używam jej zawsze) Spray-Marion, termoochrona (to jak się poczeszę) A chciałabym mieć takie jakby bardziej śliskie,gładkie włosy (nie wiem jak to wyjaśnić ![]() Jak kiedyś stosowałam jedwab (który podobno wygladza), to na górze miałam strasznie przyklapnięte. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Kurczę, nie umiem wkleić zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Jesteś piękna i bardzo przypominasz mi w rysach i oczach Olę Rudnicką. Może coś takiego:
http://m.ocdn.eu/_m/791c492443287b45...53dd,116,1.jpg http://lamode.info/tl_files/moda%20z...amode.info.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
o, udało mi się dodać zdjęcie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Jezuuuuuu jakaś ty piękna!
![]() ja bym na twoim miejscu od razu wysłała swoje zdjęcia do agencji modelek! Ja bym cię widziała w takim typowym mysim blondzie, lub ciemnym blondzie (coś jak Lorde). Rudy odpada, faktycznie cię przytłacza, natomiast blond jakby cię rozmywa. W ogóle pięknemu we wszystkim pięknie, więc jak dla mnie nie musisz nic zmieniać ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Wyglądasz ślicznie w takim kolorze jakie masz, włosy masz piękne. Tamten rudy, który miałaś to wg mnie raczej czerwony i niefajnie Ci w nim było. Przypominasz mi trochę Izę Miko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję. Kiedyś jak byłam młodsza to byłam na castingu, nawet przeszłam dalej pokonując kilkaset osób, ale to nie dla mnie i zrezygnowałam. Niedawno na facebooku "odkrył mnie" jeden fotograf, chciał zrobić sesję ale odmówiłam.Jak zobaczysz mój inny wątek to dowiesz się, że niestety cierpię na depresję i nerwicę(dokładniej nerwica depresyjno-lękowa), i ona skutecznie mnie blokuje jak na razie ![]() Ogólnie moja pewność siebie bardziej sięga dna, niż przewyższa Mount Everest ale co poradzić ![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() Albo, że do Tamary Arciuch, choć w tym przypadku nie widzę tego podobieństwa. No tak to był bardziej czerwony, w dodatku robione tanią niemiecką farbą. Jak chciałam ściągać kolor, to wszystkie fryzjerki były przerażone. Trochę mi zajęło zanim znalazłam taką, która się podjęła dekoloryzacji, no i wróciłam do naturalnego koloru. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() O tym olejowaniu coś już słyszałam, że dobrze na włosy działa,ale nigdy się nie zagłębiałam. Czas to zmienić, dzięki za radę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie widzę Cię w krótszych włosach, chcesz żeby było ekstra - dla mnie obecna fryzura jest ok, natomiast byłoby super gdyby nadać jej trochę charakteru - może inny skręt loków? Papiloty, wałki po myciu i pod suszarkę? Albo w ogóle na krótko- masz tak ładną twarz, że nie musisz się tego bać.
Rudy kolor włosów odradzam, to nie twój ton, nie będzie współgrał z cerą. Odrzuć w ubiorze biel i czerń - odejmują Ci urody. Odcienie blondu jak najbardziej ale trzymaj się raczej chłodnej tonacji. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Przeczytałam w jednej Twojej wypowiedzi, że nie wiesz jakim typer urody jesteś, czy jesienią czy wiosną - zaskoczę Cię tutaj, tak myślę ![]() Jesteś latem, tak jak większość Polek, według mnie. Wiosna mi nie dok ońca u Cb pasuje. Na zimę mas zbyt małą kontrastowość urody, jesień to też nie ten kierunek.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.