|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
konsultacje - chodzicie?
jak właściwie wyglądają konsultacje na studiach? warto?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: konsultacje - chodzicie?
Yyyy na konsultacje przynajmniej u mnie chodzi się tylko gdy ma się do zaliczenia jakąś wejściówkę, wpisy do indeksu itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Byłam tylko raz jak profesor zgubił moją pracę.
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
To zależy od prowadzącego. U mnie niektórzy z góry mówią, że jeśli np. ktoś nie rozumie jakiegoś zagadnienia albo chce wiedzieć na jego temat więcej, to oni zapraszają na konsultacje. Jeśli piszesz pracę zaliczeniową, to zazwyczaj też możesz przyjść i dopytać, jak to ma wyglądać, czy idziesz w dobrym kierunku itp. Ale większość traktuje konsultacje jako czas na "załatwienie różnych spraw", czyli zaliczenie nieobecności, napisanie kolokwium, otrzymanie wpisu, oddanie pracy.
Ja byłam na konsultacjach kilkukrotnie u różnych wykładowców, ale chyba tylko raz "z własnej woli", tzn. rozmawiałam z moim promotorem o pracy licencjackiej. No, ale promotor to co innego ![]() Raz zdarzyło mi się przyjść na konsultacje do opiekuna moich praktyk i czekać na niego godzinę, bo on myślał, że nikt nie przyjdzie i poszedł sobie gdzieś do innego gabinetu pogadac z kolegą ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
U mnie nie ma czegoś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EDUkator
|
Czasem chodzę. Z różnych powodów.
W tym semestrze zdarzyły się też "nieobowiązkowe konsultacje" w 3 soboty ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Chyba moja szkoła jest jakaś inna bo u mnie konsultacje to normalka.
Zwykle na zajęciach nie ma czasu, żeby wszyscy skonsultowali dany etap w projekcie, a wiadomo, że najlepiej robić na bieżąco. Wtedy właśnie osoby, które nie skończyły idą konsultować na konsultacje. Poza tym jak się czegoś nie ogarnia to też idzie się na konsultacje dopytać. No i jeszcze zostają takie prozaiczne powody jak wymienione powyżej: wpisy itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Chodzę bardzo często. U nas konsultacje są, aby coś zrozumieć, dopytać, wyjaśnić wątpliwości, wytłumaczyć Warto chodzić, wykładowcy zwracają uwagę, kto się stara i przez cały semestr pracuje
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.