| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-10-01, 18:45 | #1 | 
| Raczkowanie | szaliczek

Cóz, jakby nie było idzie jesień, a zaraz za nią zima, i w związku z tym mam ambitny plan wyprodukowania sobie szaliczka, bo mój aktualny juz przestał wyglądać i nie wiem dlaczego jest zielony (on zawsze byl zieolony, ale ja nie lubie zielonego ^^). Chcę żeby ten szalik był dwukolorowy czerwono czarny, w paski lub kratke, no i tu zaczynają się schody. Nie mam pojecia jak to zrobić, żeby za każdym paskiem bądź kwadracikiem nie trzeba było ucinać nitki, bo przecież zrobią się brzydkie supełki, a znowu jak jej nie poucinam to będą widoczne zostawione nitki, przynajmniej tak mi sie wydaje (po doświadczeniach z produkcji czapki doszłam do takiego wniosku, ale ona przynajmniej ma lewą stronę ^^). Czy macie na to jakąś radę?

| 
|     |   | 
|  2005-10-01, 18:46 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Dot.: szaliczek

podciągam Ciekawa jestem   | 
|     |   | 
|  2005-10-02, 12:29 | #3 | 
| Raczkowanie | 

up

| 
|     |   | 
|  2005-10-02, 13:04 | #4 | 
| Zadomowienie | 

doswiadczenia w tej dziedzinie nie mam, ale moze mozna nitke z poprzedniego koloru  przeciagnac przez pierwszy rzad oczek (tak, zeby bylo toz oboku szaliczka), jesli bedzie sie to robic konsekwentnioe, bedzie wygaldac tak, jakby mialo to byc specjalnie   
				__________________ ************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P   ************************* ********************** | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.