Porada stylistyczna (POMOCY!) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 14:22   #1
Lorenthil
Przyczajenie

Porada stylistyczna (POMOCY!)

Hej

W październiku czeka mnie wesele. Długo szukałam odpowiedniej sukienki. Mam spory biust i jedynym dla mnie rozwiązaniem (poza szyciem sukienki) jest tzw. klepsydra. Ale znalazłam. Jest śliczna! Problem z dodatkami, co na górę, w jakich kolorach, jaka biżuteria... czy iść w stronę beżu, srebra, a może całkiem inaczej? I gdzie mogę znaleźć biustonosz samonośny w rozmiarze F/G? Przegrzebałam Internet i mam dość. Pomóżcie!

Oto ona:
http://www.zalando.pl/lipsy-sukienka...1c03n-916.html

Ps. W rzeczywistości jest ciemniejsza.
Lorenthil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 14:55   #2
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Dot.: Porada stylistyczna (POMOCY!)

Ja zdecydowanie przyciemniłabym suknię dodatkami, by nie było cienia wątpliwości, że nie jesteś panną młodą. Może kolbat? Mam na myśli torebkę, buty, wiszące kolczyki i ewentualnie drobna bransoletka? Nie decydowałabym się na naszyjnik z racji ładnego zdobienia w pasie. A może zabawić się kilkoma kolorami i dopełnić look np. fuksją i kolbatem (przełamać jednym z kolorów resztę dodatków: butami lub torebką), czy chociażby ciemna zieleń z brązem/jaśniejszą zielenią limonkową. A jeśli chcesz bardziej tradycyjnie - może czerń? Moim zdaniem dodatki w beżu/srebrze odpadają ze względu okazji, na jaką zakładasz swoją sukienkę. Co do biustonosza, szukałaś w sklepach stricte bieliźnianych?
Stary 2013-09-20, 16:10   #3
paula78
Zakorzenienie

Jestes pewna, że spory biust utrzyma się na staniku samonośnym i nie będzie się wylewał z tego dekoltu?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 20:07   #4
Lorenthil
Przyczajenie

Dziękuję za porady
Co do stanika samonośnego - nie wiem - nigdy nie używałam, ale nie widzę innego rozwiązania, sukienka wiele odsłania również z tyłu...
Stary 2013-09-20, 22:43   #5
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Jestes pewna, że spory biust utrzyma się na staniku samonośnym i nie będzie się wylewał z tego dekoltu?
Cytat:
Napisane przez Lorenthil Pokaż wiadomość
Dziękuję za porady
Co do stanika samonośnego - nie wiem - nigdy nie używałam, ale nie widzę innego rozwiązania, sukienka wiele odsłania również z tyłu...
To chyba nie jest dobry pomysł Przy większych biustach stanik samonośny raczej nie będzie w stanie utrzymać biustu w ryzach. Z dwojga złego już chyba wolałabym pomyśleć jak zakamuflować pasek stanika z tyłu niż martwić się przez całe wesele, że podczas tańca piersi żyją swoim życiem

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 22:57   #6
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

W październiku czeka mnie wesele. Długo szukałam odpowiedniej sukienki. Mam spory biust i jedynym dla mnie rozwiązaniem (poza szyciem sukienki) jest tzw. klepsydra. Ale znalazłam. Jest śliczna! Problem z dodatkami, co na górę, w jakich kolorach, jaka biżuteria... czy iść w stronę beżu, srebra, a może całkiem inaczej? I gdzie mogę znaleźć biustonosz samonośny w rozmiarze F/G? Przegrzebałam Internet i mam dość. Pomóżcie!

Oto ona:
http://www.zalando.pl/lipsy-sukienka...1c03n-916.html

Ps. W rzeczywistości jest ciemniejsza.

F/G to nie rozmiar stanika. 60F lub 60G to wcale nie taki wielki biust, ale już 80F czy 85G całkiem spory. Radze zapoznać się z brafiterką, staniki do miseczek G nie są już bardzo trudne do dostania. Staniki samonośne w miskach powyżej D można dostać np. Freya, Panache, Ewa Michalak, ale naprawdę radze zapoznać się z brafiterką żeby go dobrze dobrać.

Sukienkę przełamałabym dodatkami w kolorze pasującym do Twojej urody, kobalt, ciemna zieleń, bordo.

edit
Jak patrzę na tą sukienkę to ona ma plecy na krzyż i zapięcie samonośnego stanika chyba będzie widać. Dlatego tymabrdziej polecam wizytę w dobrze wyposażonym sklepie, ale razem z sukienką, żeby zobaczyć co widać.

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:01
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 00:02   #7
Nika_fashion_lifestyle
Raczkowanie

A jakbyś szelki od stanika zapięła z tyłu na ukos? A stanik maksymalnie obniżyła w dół? Nie będzie samonośny. Ja mam dużo mniejszy biust, bo 70D a w tańcu i tak samonośny w 100% nie daje rady,

P.S. Sukienka bardzo ładna - może biżuteria w pastelowym różu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 00:05   #8
MonnieB
Zakorzenienie

jak masz dostęp do M&S to poszukaj tam dobrego biustonosza, ja w UK wszystkie kupuję właśnie w M&S, też mam miseczkę F/G.
Stary 2013-09-21, 00:06   #9
myszakotka
Rozeznanie

A może spróbowałabyś z biustonoszem, w którym można zapiąć ramiączka na krzyż (wtedy nie będzie ich widać) i dodałabyś takie specjalne coś do obniżania zapięcia w biustonoszu:
http://www.e-lady.pl/produkt/3066/pa...ustonosza.html
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 09:51   #10
Lorenthil
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
F/G to nie rozmiar stanika. 60F lub 60G to wcale nie taki wielki biust, ale już 80F czy 85G całkiem spory. Radze zapoznać się z brafiterką, staniki do miseczek G nie są już bardzo trudne do dostania. Staniki samonośne w miskach powyżej D można dostać np. Freya, Panache, Ewa Michalak, ale naprawdę radze zapoznać się z brafiterką żeby go dobrze dobrać.
Dzięki. Mój rozmiar to 80 F lub 80 G zależnie od marki.

myszakotka, dzięki za linka, może rzeczywiście spróbuje z tym paskiem obniżającym biust. Jak nie pyknie spróbuję M&S. Jakoś dam radę nie

Co do koloru, chyba rzeczywiście zdecyduje się na kobalt... Choć znalazłam w necie bardzo ładny żakiet w kolorze fioletowym, co o tym sądzicie?

PS. Dzięki za zaangażowanie!
Stary 2013-09-21, 10:45   #11
figa84
Zakorzenienie

Moim zdaniem fiolet jak najbardziej by pasował. Dobierz jakiś kolor pod Twoją urodę. Jeśli pasują Ci fiolety to jak najbardziej.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 14:05   #12
solll
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. Mój rozmiar to 80 F lub 80 G zależnie od marki.

myszakotka, dzięki za linka, może rzeczywiście spróbuje z tym paskiem obniżającym biust. Jak nie pyknie spróbuję M&S. Jakoś dam radę nie

Co do koloru, chyba rzeczywiście zdecyduje się na kobalt... Choć znalazłam w necie bardzo ładny żakiet w kolorze fioletowym, co o tym sądzicie?

PS. Dzięki za zaangażowanie!
wg mnie fiolet to super pomysł

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-15, 09:42   #13
olama100
Raczkowanie

Też mam duży biust. Samonośny stanik nie wytrzyma na 100%. Pamiętaj, że idziesz się tam zabawić, a nie siedzieć i nie oddychać. Ja w takich sytuacjach zawsze stosuję silikonowe, cieniutkie ramiączka. Nie widać prawie nic, a po 2 toaście… wiadomo.
olama100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 17:40   #14
mroofkolini
Przyczajenie

Dziewczyny doradzicie? Kupiłam kopertówkę xxl ale cały czas zastanawiam się czy mogę się z nią pokazać w takiej sukience Powiedziano mi że wyglądam jak z blokiem A3 Więc która lepsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop1.jpg (93,4 KB, 15 załadowań)
mroofkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-10, 19:40   #15
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mroofkolini Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzicie? Kupiłam kopertówkę xxl ale cały czas zastanawiam się czy mogę się z nią pokazać w takiej sukience Powiedziano mi że wyglądam jak z blokiem A3 Więc która lepsza?
Dla mnie też wygląda jak blok a3, a ta kokarda nie dodaje "szyku". Bardziej podoba mi się z małą torebką.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości