|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Porada stylistyczna (POMOCY!)
Hej
![]() W październiku czeka mnie wesele. Długo szukałam odpowiedniej sukienki. Mam spory biust i jedynym dla mnie rozwiązaniem (poza szyciem sukienki) jest tzw. klepsydra. Ale znalazłam. Jest śliczna! Problem z dodatkami, co na górę, w jakich kolorach, jaka biżuteria... czy iść w stronę beżu, srebra, a może całkiem inaczej? ![]() ![]() Oto ona: http://www.zalando.pl/lipsy-sukienka...1c03n-916.html Ps. W rzeczywistości jest ciemniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Porada stylistyczna (POMOCY!)
Ja zdecydowanie przyciemniłabym suknię dodatkami, by nie było cienia wątpliwości, że nie jesteś panną młodą. Może kolbat? Mam na myśli torebkę, buty, wiszące kolczyki i ewentualnie drobna bransoletka? Nie decydowałabym się na naszyjnik z racji ładnego zdobienia w pasie. A może zabawić się kilkoma kolorami i dopełnić look np. fuksją i kolbatem (przełamać jednym z kolorów resztę dodatków: butami lub torebką), czy chociażby ciemna zieleń z brązem/jaśniejszą zielenią limonkową. A jeśli chcesz bardziej tradycyjnie - może czerń? Moim zdaniem dodatki w beżu/srebrze odpadają ze względu okazji, na jaką zakładasz swoją sukienkę. Co do biustonosza, szukałaś w sklepach stricte bieliźnianych?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestes pewna, że spory biust utrzyma się na staniku samonośnym i nie będzie się wylewał z tego dekoltu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za porady
![]() Co do stanika samonośnego - nie wiem - nigdy nie używałam, ale nie widzę innego rozwiązania, sukienka wiele odsłania również z tyłu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
F/G to nie rozmiar stanika. 60F lub 60G to wcale nie taki wielki biust, ale już 80F czy 85G całkiem spory. Radze zapoznać się z brafiterką, staniki do miseczek G nie są już bardzo trudne do dostania. Staniki samonośne w miskach powyżej D można dostać np. Freya, Panache, Ewa Michalak, ale naprawdę radze zapoznać się z brafiterką żeby go dobrze dobrać. Sukienkę przełamałabym dodatkami w kolorze pasującym do Twojej urody, kobalt, ciemna zieleń, bordo. edit Jak patrzę na tą sukienkę to ona ma plecy na krzyż i zapięcie samonośnego stanika chyba będzie widać. Dlatego tymabrdziej polecam wizytę w dobrze wyposażonym sklepie, ale razem z sukienką, żeby zobaczyć co widać. Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2013-09-20 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A jakbyś szelki od stanika zapięła z tyłu na ukos? A stanik maksymalnie obniżyła w dół? Nie będzie samonośny. Ja mam dużo mniejszy biust, bo 70D a w tańcu i tak samonośny w 100% nie daje rady,
P.S. Sukienka bardzo ładna - może biżuteria w pastelowym różu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
jak masz dostęp do M&S to poszukaj tam dobrego biustonosza, ja w UK wszystkie kupuję właśnie w M&S, też mam miseczkę F/G.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A może spróbowałabyś z biustonoszem, w którym można zapiąć ramiączka na krzyż (wtedy nie będzie ich widać) i dodałabyś takie specjalne coś do obniżania zapięcia w biustonoszu:
http://www.e-lady.pl/produkt/3066/pa...ustonosza.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
myszakotka, dzięki za linka, może rzeczywiście spróbuje z tym paskiem obniżającym biust. Jak nie pyknie spróbuję M&S. Jakoś dam radę nie ![]() Co do koloru, chyba rzeczywiście zdecyduje się na kobalt... Choć znalazłam w necie bardzo ładny żakiet w kolorze fioletowym, co o tym sądzicie? PS. Dzięki za zaangażowanie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem fiolet jak najbardziej by pasował. Dobierz jakiś kolor pod Twoją urodę. Jeśli pasują Ci fiolety to jak najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Też mam duży biust. Samonośny stanik nie wytrzyma na 100%. Pamiętaj, że idziesz się tam zabawić, a nie siedzieć i nie oddychać. Ja w takich sytuacjach zawsze stosuję silikonowe, cieniutkie ramiączka. Nie widać prawie nic, a po 2 toaście… wiadomo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny doradzicie? Kupiłam kopertówkę xxl ale cały czas zastanawiam się czy mogę się z nią pokazać w takiej sukience
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie też wygląda jak blok a3, a ta kokarda nie dodaje "szyku". Bardziej podoba mi się z małą torebką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.