|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kolor dodatków do sukni ecru
Cześć Dziewczyny,
W maju biorę ślub, więc przygotowania idą pełna parą. Większość rzeczy mamy już przemyślane/ załatwione. Mamy wymyślony szablon zaproszeń i zawiadomień, które będziemy robić sami,Mam zamówioną suknię ślubną w kolorze ecru. Nie jest to jednak taki żółty ciemny ecru tylko dość delikatny. Jedyne na co nie mogę się zdecydować to kolor dodatków, tj butów, a co za tym idzie wystroju sali, bukietu, detali na zaproszeniach, winietkach etc. Bardzo podoba mi się koral, jednak nie pasuje do ecru. Nie lubię sztampowych rozwiązań typu czerwień, granat, chyba że granat z jakimś ciekawym kolorem. Poradźcie mi proszę, jaki kolor mogę wybrać jako kolor przewodni wesela i oczywiście taki, żeby dopasować do sukni ecru buty w tym kolorze. Z bielą jest znacznie łatwiej, z ecru trzeba być bardziej ostrożnym. Dzięki za pomoc!
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolor dodatków do sukni ecru
może złoto+brąz.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moze zainteresuje Cie ta strona z bukietami ślubnymi
![]() http://koktajl.fakt.pl/Bukiet-slubny...,213240,1.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja tez bym postawila na złote dodatki
![]() Sala moze byc pomaranczowo-kremowa. Dodatki do sukni moga byc cappuccino np buty,pas do sukni,toczek.Wtedy garnitur brązowy pasuje ![]() Moze byc tez bizuteria typu perełki jak w zapożyczonym załaczniku. Ps nie obstawiaj dodatkow tez w kolorze ecre bo bedziesz wygladac jak jedna wielka plama-a przeciez kazda Panna Mloda chce byc w tym dniu piekna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Brąz, wiśnia, turkusowy, różowy, brzoskwiniowy, złoty... Oczywiście nie wszystkie jednocześnie
![]() Zauważ tylko, że bieli nie unikniesz (choćby obrusy, serwetki), ale nie martw się o to, bo biel i ecru ładnie się komponują. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką jednego koloru przewodniego, wolę gdy jest ich cała paleta, trzy-pięć kolorów.
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wrzucę może kilka zdjęć bukietów, by przedstawić tą game barw- może łatwiej będzie to sobie wyobrazić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pomarańczowe buty, a bukiet w kolorach brzoskwiniowo kremowych.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To może podepnę się pod temat mimo że moja suknia [dziś zamówiłam
![]() Chodzi mi o bukiet. Już wcześniej z narzeczonym zdecydowaliśmy się na liliowy/fioletowy jako kolor przewodni wesela i teraz się dopiero zastanawiam, czy właśnie fioletowy lub np. fioletowo-różowy bukiet [takie mi się najbardziej podobają] będzie do tej sukni pasował? Czy nie będzie sprawiał, że wyda się ona bardziej "brudna"..?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
amputee, myślę że to zależy jakich odcieni różu i fioletu użyjesz, a poza tym pamiętaj, że odbiór kolorów jest zawsze kwestią subiektywną
![]() moim zdaniem efekt świeżości, bez efektu "przybrudzenia" uzyskasz dzięki żywszym odcieniem wybranych przez Was kolorów (możesz zawsze wpleść jeszcze kolejny ożywiający kolor- pomarańcz, lun nawet czerwień), podczas gdy odcienie zgaszone i pudrowe mogą powodować efekt przybrudzenia o którym piszesz (ostatni bukiet) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że absolutnie WSZYSTKIE kwiaty w naturze maja odcień lekko ciepły - wieć wszystkie będą pasowac do sukienki ecru (ktory też jest odcieniem ciepłym).
Chłodne kolory są moim zdaniem efektem 'człowieka' - tzn bawników itd. (była nawet kiedyś dyskusja o tym że w naturze nie ma czystej bieli - więc wszystkie kwiaty sa co najmniej ecru ![]() i własnie tez miałam sukienki ecru i moja wiązanka składała się z róznych 'białych' kwiatów. Moim zdaniem pudrowe kolory też pasują i moga się pięknie dopasowac do ecru sukienki.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja mam suknię ecru, bukiet brzoskwiniowo-ecru, a dodatki złote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.