|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Filologia włoska na UŚ
Zakładam nowy wątek, bo potrzebuję aktualnych informacji na temat italianistyki na UŚ. Interesuje mnie wszystko na ten temat, Wasze opinie itd.
![]() 1) Ile procent z podstawowej matury trzeba uzyskać, żeby dostać się na ten kierunek? 2) Jaki jest drugi język? Czy to prawda, że oprócz włoskiego są zajęcia z hiszpańskiego? Czy można sobie wybrać 2 język? 3) Jaki jest poziom nauczania?? Czy egzaminy są bardo trudne? Czy to prawda, że większość ludzi studiujących włoski to osoby, które np. mieszkały przez kilka lat we Włoszech i znają go na wysokim poziomie?? 4) Czy jest możliwość uzyskania stypendium, np. Erasmusa?? 5) Czy jest możliwość, aby dostać się na Politechnikę Śląską (do Kolegium) z podstawową maturą? i na podsumowanie: jakie są szanse na pracę po w/w kierunku? Opłaca się go studiować? Dziękuję za pomoc!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Filologia włoska na UŚ
nie mam informacji o UŚ ale polecam szkołę językową Dante Alighieri jako wstęp i przygotowanie do studiów, wiadomości stamtąd na pewno zostaną zapamiętane i się przydadzą niejednokrotnie podczas zajęć.
Edytowane przez 201703061208 Czas edycji: 2014-02-12 o 05:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Filologia włoska na UŚ
Co prawda nie wiem zbyt wiele o fil włoskiej, ale studiuję na UŚ, więc na niektóre pytania mogę odpowiedzieć.
Tak, są wyjazdy na Erasmusa. Na stronie UŚ jest napisane, że można wybrać lektorat z hiszpańskiego lub angielskiego. Nie wydaje mi się, żeby większość studentów to były osoby mieszkające kiedyś we Włoszech i znające tej język niemal jak native speakerzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.