Zwiazek z Afroamerykaninem - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-02-05, 19:44   #1
Nikoti
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 10

Zwiazek z Afroamerykaninem

Witajcie moje drogieZakladam watek,bowiem chcialabym zapytac co sadzicie o zwiazkach z cudzoziemcami?Jestescie pozytywnie nastawione czy kierujecie sie stereotypami?Od pol roku jestem z Afroamerykaninem.Jest nam razem cudownie i nie zamierzam tego zmieniac,jednak bardzo bola mnie opinie innych oparte na bezmyslnosci,wulgarnosci, nietolerancji.Moj partner jest bardzo silna psychicznie,pewna siebie osoba,twierdzi,ze ignoruje opinie ograniczonych,niewyksztal conych ludzi...Nie pokazuje,ze mnie to boli,ale zauwazylam,iz rasizm czoluje wsrod prominentow....Bywa,ze elokwentne osoby na wysokim stanowsku insynuuja,ze zaraze sie hiv,bo wszyscy cazrni to maply roznoszacy choroby...Tych inwektyw jest znacznie wiecej...A moze ktoras z Was rowniez jest w zwiazku z cudzoziemcem?Jesli tak-czy Wasze zycie wyglada podobnie do mojego w kwestii nietolerancjii otoczenia i jak radzicie sobie z krytyka innych?
Nikoti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 20:09   #2
LoveMessages
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 309
Dot.: Zwiazek z Afroamerykaninem

Cytat:
Napisane przez Nikoti Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie moje drogieZakladam watek,bowiem chcialabym zapytac co sadzicie o zwiazkach z cudzoziemcami?Jestescie pozytywnie nastawione czy kierujecie sie stereotypami?Od pol roku jestem z Afroamerykaninem.Jest nam razem cudownie i nie zamierzam tego zmieniac,jednak bardzo bola mnie opinie innych oparte na bezmyslnosci,wulgarnosci, nietolerancji.Moj partner jest bardzo silna psychicznie,pewna siebie osoba,twierdzi,ze ignoruje opinie ograniczonych,niewyksztal conych ludzi...Nie pokazuje,ze mnie to boli,ale zauwazylam,iz rasizm czoluje wsrod prominentow....Bywa,ze elokwentne osoby na wysokim stanowsku insynuuja,ze zaraze sie hiv,bo wszyscy cazrni to maply roznoszacy choroby...Tych inwektyw jest znacznie wiecej...A moze ktoras z Was rowniez jest w zwiazku z cudzoziemcem?Jesli tak-czy Wasze zycie wyglada podobnie do mojego w kwestii nietolerancjii otoczenia i jak radzicie sobie z krytyka innych?
Nie jestem w zwi±zku z czarnoskórym, ale mieszkam w kraju gdzie 60% populacji to osóby czarnoskóre i jeszcze siê nie spotka³am z rasizmem w drug± stronê. Ka¿dy powinien traktowaæ drugiego cz³owieka tak jak sam chce byæ traktowany. Chyba nic nie mo¿ecie zrobiæ z tym fantem jak w³a¶nie lekcewa¿yæ.
LoveMessages jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 20:28   #3
_Marta_M_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 535

Cytat:

Tu nie ma innego wyboru jak olewaæ to co inni mówi±. Nie wdawaæ siê w pyskówki, g³upie dyskusje o wy¿szo¶ci danej rasy i nie bawiæ sie w nauczycielkê tolerancji. Niestety ale s± kraje, w których rasizm jest silny, Polska do nich niestety nale¿y i dopóki nie dojdzie do zmiany pokoleniowej nic siê w tej kwestii nie zmieni.

Ja nie mam wsród znajomych osób o innym kolorze skóry, moja kole¿anka jest z Afroamerykaninem ale mieszka w Stanach i z tego co mówila to za ka¿dym razem jak odwiedza z nim Polskê jest w ciê¿kim szoku jaki u nas ciemnogród i buractwo panuje

Edytowane przez _Marta_M_
Czas edycji: 2014-02-05 o 20:29
_Marta_M_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 20:32   #4
LoveMessages
Zakorzenienie

Sama pamiêtam sytuacjê gdy siedzia³am z kumplem w barze i wszed³ czarnoskóry i mój kolega rzuci³ tekstem, ¿e coraz wiêcej tych "czarnuchów" w Polsce. Ta osoba z ca³± pewno¶ci± poza kraj nigdzie siê nie ruszy wiêc zosta³y mu tylko takie teksty. No, ale jak ju¿ by³o wspomniane osoby "na poziomie" równie¿ czasami tak uwa¿aj±.
Stary 2014-02-05, 20:40   #5
emma8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Mój facet nie jest Afroamerykaninem, ale jego rasa jest jeszcze bardziej znienawidzona. G³upie komentarze s³ysza³am od ca³ej rodziny i wszystkich przyjació³. Za granic± nikt zupe³nie nie zwraca³ na nas uwagi, ale nied³ugo spotykamy siê tutaj i muszê przyznaæ ¿e trochê siê bojê. Mój T¯ jest niski i drobny, wiêc jakby kto¶ go zaatakowa³, to mamy przechlapane. Dlatego na pewno kupie gaz pieprzowy na wszelki wypadek, jestem pewna ¿e zdarzy siê chocia¿ jeden nieprzyjemny incydent. Bardzo siê zdziwi³am gdy za granic±, w kraju którego praktycznie nie odwiedzaj± obcokrajowcy nikt na nas nie patrzy³, nawet starsi ludzie. Gdybym z moim T¯ wsiad³a do autobusu w miejscowo¶ci w której mieszkam, jestem pewna ¿e ludzie ogl±daliby nas jak ma³py w zoo, za dobrze znam Polaków, zw³aszcza z tych mniejszych miejscowo¶ci. Dlatego bêdziemy musieli przebywaæ tylko w tych wiêkszych miastach, gdzie nasz widok nie bêdzie wywo³ywa³ takiej sensacji.
emma8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 20:47   #6
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Jakimi stereotypami... to nie prl ¿eby czarnoskóry w polsce to by³a miejscowa atrakcja

Jest ich sporo i niech sobie bêd± - wszyscy jeste¶my dzieæmi tej planety

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez emma8 Poka¿ wiadomo¶æ
Mój facet nie jest Afroamerykaninem, ale jego rasa jest jeszcze bardziej znienawidzona. G³upie komentarze s³ysza³am od ca³ej rodziny i wszystkich przyjació³. Za granic± nikt zupe³nie nie zwraca³ na nas uwagi, ale nied³ugo spotykamy siê tutaj i muszê przyznaæ ¿e trochê siê bojê. Mój T¯ jest niski i drobny, wiêc jakby kto¶ go zaatakowa³, to mamy przechlapane. Dlatego na pewno kupie gaz pieprzowy na wszelki wypadek, jestem pewna ¿e zdarzy siê chocia¿ jeden nieprzyjemny incydent. Bardzo siê zdziwi³am gdy za granic±, w kraju którego praktycznie nie odwiedzaj± obcokrajowcy nikt na nas nie patrzy³, nawet starsi ludzie. Gdybym z moim T¯ wsiad³a do autobusu w miejscowo¶ci w której mieszkam, jestem pewna ¿e ludzie ogl±daliby nas jak ma³py w zoo, za dobrze znam Polaków, zw³aszcza z tych mniejszych miejscowo¶ci. Dlatego bêdziemy musieli przebywaæ tylko w tych wiêkszych miastach, gdzie nasz widok nie bêdzie wywo³ywa³ takiej sensacji.
z ciekawo¶ci jaka to narodowo¶æ?
mój t¿ te¿ jest drobny, ale w pysk potrafi daæ wiêkszemu od siebie.
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 20:54   #7
Nikoti
BAN sta³y

Dokladnie dziewczyny-zgadzam sie z Wami!Jest mi tylko przykro z powodu nieprzyjemnosci,jakie spotykam na co dzien.Ostatnio na przyklad cmoknelismy sie z ukochanym pod Zlotymi Tarasami na pozegnanie,a dziewczyny palace w rogu papierosy skomentowaly jak ona sie nie brzydzi...Gusta sa rozne,ja jestem bardzo tolerancyjna osoba i nie oceniam innych pod wzgledem wizualnym...Bedac w Londynie kilka tygodnii temu zauwazylam,ze tam mieszane pary sa norma,bardzo czesto spotykana.To podnioslo mnie troche na duchuMoglam zwiedzic the eye of London czujac sie w koncu akceptowalana a nie jak odmieniec w Polsce,bo szczerze mowiac jestesm dosc niesmiala i nie lubie zwracac na siebie uwagi...Tu w Polsce to nieuniknione..A najbardziej smiesza mnie oszczerstwa typu:jak z nim zerwiesz to po czarnym zaden bialy Cie nie bedzie chcial...Zachowuje pokerowa twarz,ale nie ukrywam,ze ulucie w sercu jest...Moze z czasem to minie...I przyjdzie tylko pogarda dla tak ograniczonych ludzi...

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jesli chodzi o narodowosc-jest Nigeryjczykiem.Jest wysportowany,jednak niewysoki(165cm) i rowniez sie o niego boje,bo mimo,ze uwielbiam go za osobowosc,aksamitna skore,glebokie spojrzenie i cudowne usta to wiem,ze nie jest zbyt silny i nie ma szans w starciu z wiekszymi od siebie.Moj Tz jest jednak bardzo inteliegentna,zabawna osoba i wiem,ze jezeli zaistnieje jakis spor zrobi wszystko,by nie fizycznie wybrnac z sytuacji...jednak obawa jest...do tej pory nic zlego go nie spotkalo,mieszka w Polsce od 3 lat i mam nadzieje,ze nic takiego miejsca miec nie bedzie...

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 20:58   #8
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
Jakimi stereotypami... to nie prl ¿eby czarnoskóry w polsce to by³a miejscowa atrakcja

Jest ich sporo i niech sobie bêd± - wszyscy jeste¶my dzieæmi tej planety

W Polsce czarnoskórzy czêsto spotykaj± siê z chamskimi tekstami. Nie mówi±c ju¿ o wgapianiu siê w nich w autobusach i tramwajach

Ja nie mam nic do ludzi którzy maj± jaki¶ problem z "czarnuchami" czy "ciapatymi". Ich sprawa, ich pogl±dy. Chodzi po prostu o to ¿eby pewne uwagi zachowaæ dla siebie, a ja wielokrotnie spotka³am siê z chamskimi odzywkami kierowanymi wprost do osób o innym kolorze skóry.

Stary 2014-02-05, 20:59   #9
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie dziewczyny-zgadzam sie z Wami!Jest mi tylko przykro z powodu nieprzyjemnosci,jakie spotykam na co dzien.Ostatnio na przyklad cmoknelismy sie z ukochanym pod Zlotymi Tarasami na pozegnanie,a dziewczyny palace w rogu papierosy skomentowaly jak ona sie nie brzydzi...Gusta sa rozne,ja jestem bardzo tolerancyjna osoba i nie oceniam innych pod wzgledem wizualnym...Bedac w Londynie kilka tygodnii temu zauwazylam,ze tam mieszane pary sa norma,bardzo czesto spotykana.To podnioslo mnie troche na duchuMoglam zwiedzic the eye of London czujac sie w koncu akceptowalana a nie jak odmieniec w Polsce,bo szczerze mowiac jestesm dosc niesmiala i nie lubie zwracac na siebie uwagi...Tu w Polsce to nieuniknione..A najbardziej smiesza mnie oszczerstwa typu:jak z nim zerwiesz to po czarnym zaden bialy Cie nie bedzie chcial...Zachowuje pokerowa twarz,ale nie ukrywam,ze ulucie w sercu jest...Moze z czasem to minie...I przyjdzie tylko pogarda dla tak ograniczonych ludzi...

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jesli chodzi o narodowosc-jest Nigeryjczykiem.Jest wysportowany,jednak niewysoki(165cm) i rowniez sie o niego boje,bo mimo,ze uwielbiam go za osobowosc,aksamitna skore,glebokie spojrzenie i cudowne usta to wiem,ze nie jest zbyt silny i nie ma szans w starciu z wiekszymi od siebie.Moj Tz jest jednak bardzo inteliegentna,zabawna osoba i wiem,ze jezeli zaistnieje jakis spor zrobi wszystko,by nie fizycznie wybrnac z sytuacji...jednak obawa jest...do tej pory nic zlego go nie spotkalo,mieszka w Polsce od 3 lat i mam nadzieje,ze nic takiego miejsca miec nie bedzie...
No zale¿y wiesz wiadomo lepiej nie chodziæ po tych dzielnicach miasta gdzie jest wiêksza przestêpczo¶æ itd, w centrum miasta mo¿e ludzie bêd± patrzeæ, ale RACZEJ nikt nic nie zrobi bo polacy to mocni s± w gêbie w wiêkszo¶ci
Mój kolega nie jest tak ciemny jak nigeryjczyk (przepraszam je¶li to ciê jako¶ obrazi) bo jest mulatem, ale ma typowe rysy no i có¿ tekstów by³o wiele, ale potrafi tak odpowiedzieæ, ¿e debilom robi siê g³upio
Bo z regu³y przyczepiaj± siê ci co s± zazdro¶ni w stylu "przyje¿d¿aj± i biora nasze kobiety" haha
Stary 2014-02-05, 21:04   #10
Marbella85
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 158

Cytat:

to jakim on jest afroamerykaninem
Marbella85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 21:04   #11
_Marta_M_
Zadomowienie

Cytat:
No zale¿y wiesz wiadomo lepiej nie chodziæ po tych dzielnicach miasta gdzie jest wiêksza przestêpczo¶æ itd, w centrum miasta mo¿e ludzie bêd± patrzeæ, ale RACZEJ nikt nic nie zrobi bo polacy to mocni s± w gêbie w wiêkszo¶ci
Mój kolega nie jest tak ciemny jak nigeryjczyk (przepraszam je¶li to ciê jako¶ obrazi) bo jest mulatem, ale ma typowe rysy no i có¿ tekstów by³o wiele, ale potrafi tak odpowiedzieæ, ¿e debilom robi siê g³upio
Bo z regu³y przyczepiaj± siê ci co s± zazdro¶ni w stylu "przyje¿d¿aj± i biora nasze kobiety" haha
Dok³adnie

Ja kiedy¶ by³am ¶wiadkiem jak grupka polaków wyzywa³a w tramwaju mulata który przytula³ Polkê- tak± typow±,s³owiañsk± blondynkê ¶liczna by³a swoj± drog±, mo¿e dlatego po nim tak cisnê³o to buraczane towarzystwo

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 21:05   #12
LoveMessages
Zakorzenienie

Có¿ poradziæ nadzieja w naszych dzieciach :P
Stary 2014-02-05, 21:06   #13
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie

Ja kiedy¶ by³am ¶wiadkiem jak grupka polaków wyzywa³a w tramwaju mulata który przytula³ Polkê- tak± typow±,s³owiañsk± blondynkê ¶liczna by³a swoj± drog±, mo¿e dlatego po nim tak cisnê³o to buraczane towarzystwo
no polska jest daleko w tyle i to w wieeelu rzeczach, s±dzê, ¿e nie zmieni siê to w ci±gu najbli¿szych 20 lat na pewno

Choæ znam czarnoskórych, którzy przyje¿d¿aj±, odpicowuj± siê i id± na miasto z takim cwaniackim wyrazem twarzy bo my¶l±, ¿e ka¿da ich.... i na to te¿ licz± przyje¿d¿aj±c tu.
Ale to nie kwestia koloru skóry tylko tego jaki jest cz³owiekk .
Stary 2014-02-05, 21:06   #14
LoveMessages
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Marta_M_ Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie

A mnie ciekawi zawsze dlaczego takie towarzystwo nie sprowadzi sobie jak±¶ egzotyczn± piêkno¶æ. Czy¿by czego¶ im brakowa³o?
Stary 2014-02-05, 21:08   #15
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Poka¿ wiadomo¶æ
A mnie ciekawi zawsze dlaczego takie towarzystwo nie sprowadzi sobie jak±¶ egzotyczn± piêkno¶æ. Czy¿by czego¶ im brakowa³o?
Pewnie tak, ale nie zawsze. Przykro mi o tym mówiæ bo mój dobry kolega ma jeden powazny minus - nienawidzi ciemnoskorych. ¯adnych. Sam jest przystojny, dobrze zbudowany, inteligentny, kasê ma, pracê, dziewczyny na niego lec± i to ró¿ne. Ale nie tkn±³by nawet ciemniejszej dziewczyny. Ot, taka schiza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 21:09   #16
Nikoti
BAN sta³y

Afroamerykanin to czarnoskory Amerykanin pochodzenia saharyjskiego.Pierwotnie pochodzii z Nigerii,jednak wychowywal sie w Chicago.
Stary 2014-02-05, 21:12   #17
LoveMessages
Zakorzenienie

Pewnie czuje siê w Polsce jak w ¶redniowieczu pod wzglêdem rasizmu do odmiennego koloru skóry.
Stary 2014-02-05, 21:21   #18
Nikoti
BAN sta³y

Cytat:
Pewnie tak, ale nie zawsze. Przykro mi o tym mówiæ bo mój dobry kolega ma jeden powazny minus - nienawidzi ciemnoskorych. ¯adnych. Sam jest przystojny, dobrze zbudowany, inteligentny, kasê ma, pracê, dziewczyny na niego lec± i to ró¿ne. Ale nie tkn±³by nawet ciemniejszej dziewczyny. Ot, taka schiza.
Twoj kolega nie jest wyjatkiem.Pierwotna niechec do czarnoskorych czesto tkwi w osobach wszechstronnie wyksztalconych,przebojowy ch i zaradnych.Ot tak,wrodzony dystans do zawieranie blizszych relacji...Wielu nie powiem tego prosto w oczy,jednak w swiadomosci wyrabia sobie zdanie na temat dziewczyn osob czarnoskorych...Niektorzy rowniez za glowny bodziec niecheci uwazaja specyficzny odor skory...Nie ma sie co oszukiwac-zapach jest inny,ze wzgledu na wieksza ilosc melatoniny i na pewno nie jest niewyczuwalny.Ja osobiscie uwielbiam to i jest dla mnie najlepszym afrodyzjakiem
Stary 2014-02-05, 21:28   #19
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 979

Cytat:
Nie ma sie co oszukiwac-zapach jest inny,ze wzgledu na wieksza ilosc melatoniny i na pewno nie jest niewyczuwalny.
Melaniny, nie melatoniny Poza tym nie odpowiada ona za zapach.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 21:31   #20
Marbella85
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 158

Cytat:
Afroamerykanin to czarnoskory Amerykanin pochodzenia saharyjskiego.Pierwotnie pochodzii z Nigerii,jednak wychowywal sie w Chicago.
Jak jest obywatelem Nigerii a nie USA to ¿aden z niego Afroamerykanin. Je¿eli ju¿ to pochodzenia subsaharyjskiego.

African Americans, also referred to as Black Americans or Afro-Americans, are citizens or residents of the United States who have total or partial ancestry from any of the native populations of Sub-Saharan Africa.

Samo pochodzenie go do tego nie kwalifikuje.

Edytowane przez Marbella85
Czas edycji: 2014-02-05 o 21:32
Marbella85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 21:37   #21
Nikoti
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Poka¿ wiadomo¶æ
Jak jest obywatelem Nigerii a nie USA to ¿aden z niego Afroamerykanin. Je¿eli ju¿ to pochodzenia subsaharyjskiego.

African Americans, also referred to as Black Americans or Afro-Americans, are citizens or residents of the United States who have total or partial ancestry from any of the native populations of Sub-Saharan Africa.

Samo pochodzenie go do tego nie kwalifikuje.
Jest obywatelem Usa.Oj czepiacie sie szczegolow,kiedy zalozenie watku mialo inny cel.
Stary 2014-02-05, 21:53   #22
phony
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 170

Cytat:
Te¿ mam takich znajomych, nawet kilku.
Dziwnym trafem ani jedna z moich kole¿anek nie ma problemu z kolorem skóry innego cz³owieka. Ma³o która chcia³aby siê jednak zwi±zaæ z czarnoskórym, z mulatami ju¿ szybciej mimo ¿e maj± jakie¶ obiekcje do wchodzenia w zwi±zki z takimi facetami (choæ my¶lê, ¿e jakby pozna³y jakiego¶ na prawdê fajnego czarnoskórego mê¿czyzne to pewnie inaczej by na to patrzy³y) to ¿adna nie rzuca krzywymi tekstami widz±c osobê o innym kolorze skóry.

Natomiast wiêkszo¶æ znanych mi facetów otwarcie komentuje czarnoskórych mê¿czyzn i s± czêsto bardzo przykre teksty.
Stary 2014-02-05, 22:17   #23
_Kari_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 523

A aj lubie czarnoskórych... sama by³am przez jakis czas w zwi±zku z takim facetem
Kiedy¶ jak by³am m³odsza (nastolatk±) to zagranic± siê trochê ba³am czarnoskórych... nie wiem dlaczego, chyba za du¿o fimów siê naogl±d±³am :P
Rasizm trzeba ignorowaæ... niech sobie gadaj±, tacy debile maj± frajê jak wdasz siê z nimi w gadkê, a i tak nigdy nie przekonasz do swjej racji.
Mia³am podobn± syt. tylko z drugiej strony, bêd±c w zwi±zku z Brytyjczykiem zawsze czu³am siê obca... jakby podswiadomie wiedzia³m ¿e "maj± co¶ do mnie" ¿e nie jestem z UK ... a brytole/znajomi mojego ex zawsze dali mi to odczuæ durnymi komentarzami.
Tak¿e tego typu zagrywki i stereotypy sa wszêdzie - wszystko zalezy od otoczenia.
Dla mnie to nic dziwnego ¿e s± czarnoskórzy w Polsce czy inni azjaci itd... ot cz³owiek jak kazdy inny, byle zeby nie krad³ i nie mordowa³ czy gwa³ci³.
_Kari_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

REKLAMA
Stary 2014-02-05, 22:28   #24
michal321
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 268

Cytat:
Napisane przez LoveMessages Poka¿ wiadomo¶æ
Tak chêci.
Rozmawia³em o tym z kolegami i raczej nie krêc± ich czarne dziewczyny a dla mnie s± wrêcz aseksualne.
michal321 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-05, 22:42   #25
chwast
Zakorzenienie

Mój t¿ uwa¿a, ¿e czarnoskórzy to naj³adniejsza rasa ze wszystkich. W sumie co¶ w tym jest A jego kolega to w ogóle mia³ do niedawna 'obsesjê' na ich punkcie. Co widzia³ jakiego¶ to od razu macha³ albo kiwa³ g³ow±. Oczywi¶cie tamtci za ka¿dym razem odpowiadali, kilka razy nawi±za³ tak nawet znajomo¶ci. Tak ich uwielbia³
Stary 2014-02-06, 09:02   #26
_Kari_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 523

Cytat:
Napisane przez michal321 Poka¿ wiadomo¶æ
Tak chêci.
Rozmawia³em o tym z kolegami i raczej nie krêc± ich czarne dziewczyny a dla mnie s± wrêcz aseksualne.
co kto lubi... za to nie wiesz jak bardzo czarnoskórych krêc± bia³e blondynki... im jasniejsza z niebieskimi oczami tym bardziej im isê podoba - zeby nie napisaæ bardziej dosadnie Tak samo Turcy czy i inne nacje arabskie - uwielbiaj± bia³e dziewczyny - tylko kultura i religia ju¿ trochê inna i zagmatwana ;/
_Kari_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-06, 09:15   #27
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 719

Piszesz, ze on jest Afroamerykaninem, pochodzenia Nigeryjskiego i wczesniej mieszkal w Chicago. Mam pytanie, czemu mieszkacie w Polsce, pomijajac kwestie rasizmu (myslalm, ze jest mniejszy, niz to co tu opisujecie), to i pod innymi wzgledami, ekonomicznymi, itp Nie lepiej jest w USA? A Chicago to na dodatek b. duze miasto.

A z tym rasizmem, to troche nie przesadzacie? Czasem sie moze jakis bez wychowania, lub zazdrosny, jak dziewczyna fajna laska sie tak odezwie. Ale tym sie nie trzeba przejmowac. A tak z drugiej strony, obcokrajowcy w Polsce takze ciemnoskorzy, np. w swoich krajach sa zwyklym szarakami, a w Polsce zaraz sa w tv, itp. Cos na ten temat plus ogolne odczucia, czarnoskorego obcokrajowca w Polsce, Ludo z Francji (dokladnie z francuskiej Martyniki) tu http://www.youtube.com/watch?v=BWRq9JavWdY

Potem wszedziej panuja jakies stereotypy, o Polsce, Polakach i Polakach od przebywajacej w Polsce Francuzki, uwaga panowie moga byc z jej wypowiedzi niezadowoleni.
http://www.youtube.com/watch?v=sUPWZKknQHk

Plus Lyke z Nigerii, min. cos na temat slowa Murzyn. http://www.youtube.com/watch?v=r2RiDLuMpaA

Edytowane przez Lazurowewybrzeze
Czas edycji: 2014-02-06 o 09:20
Lazurowewybrzeze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

REKLAMA
Stary 2014-02-06, 10:33   #28
emma8
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 451

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Poka¿ wiadomo¶æ
Piszesz, ze on jest Afroamerykaninem, pochodzenia Nigeryjskiego i wczesniej mieszkal w Chicago. Mam pytanie, czemu mieszkacie w Polsce, pomijajac kwestie rasizmu (myslalm, ze jest mniejszy, niz to co tu opisujecie), to i pod innymi wzgledami, ekonomicznymi, itp Nie lepiej jest w USA? A Chicago to na dodatek b. duze miasto.

A z tym rasizmem, to troche nie przesadzacie? Czasem sie moze jakis bez wychowania, lub zazdrosny, jak dziewczyna fajna laska sie tak odezwie. Ale tym sie nie trzeba przejmowac. A tak z drugiej strony, obcokrajowcy w Polsce takze ciemnoskorzy, np. w swoich krajach sa zwyklym szarakami, a w Polsce zaraz sa w tv, itp. Cos na ten temat plus ogolne odczucia, czarnoskorego obcokrajowca w Polsce, Ludo z Francji (dokladnie z francuskiej Martyniki) tu http://www.youtube.com/watch?v=BWRq9JavWdY

Potem wszedziej panuja jakies stereotypy, o Polsce, Polakach i Polakach od przebywajacej w Polsce Francuzki, uwaga panowie moga byc z jej wypowiedzi niezadowoleni.

Plus Lyke z Nigerii, min. cos na temat slowa Murzyn. http://www.youtube.com/watch?v=r2RiDLuMpaA

Ja uwa¿am ¿e nie ma w tym ani grama przesady. Moja kole¿anka ma faceta który jest Irlandczykiem i bardzo czêsto do nas przyje¿d¿a. Normalny, otwarty, sympatyczny facet. Gdy idziemy na domówkê do znajomych, wszyscy traktuj± go jak ufoludka z innej planety, ju¿ pomijam kwestiê tego ¿e nikt nie chce z nim rozmawiaæ, bo prawie wszyscy kalecz± angielski. Tak wiêc moja kole¿anka jest do niego przylutowana ca³± imprezê, bo inaczej facet siedzia³by zupe³nie sam. A naprawdê facet jest bardzo otwarty i nie ma problemu z nawi±zywaniem kontaktu z innymi, ale co on zrobi gdy wszyscy omijaj± go szerokim ³ukiem. Gdy poszli¶my na inn± imprezê do innych znajomych, grupka facetów zaczê³a nabijaæ siê z Irlandczyków i generalnie obcokrajowców, oczywi¶cie mówi±c do siebie przy nim po polsku. Wiem ¿e to towarzystwo by³o akurat nieciekawe, ale przyk³adów mam bez liku. Tak jak wcze¶niej wspomina³am mój facet jest przedstawicielem innej rasy. Wiele razy moje kole¿anki zapomina³y o narodowo¶ci mojego faceta i kilka razy mówi³y przy mnie o tych ludziach "¶mierdz±ce brudasy". Oczywi¶cie gdy siê zreflektowa³y zaraz mnie przeprasza³y, ale przynajmniej wysz³o to, co o nim my¶l±. Jeszcze zanim go pozna³am, s³ysza³am wiele razy ¿e ciapaci i czarne ma³py s± obrzydliwe, tak jak kto¶ wy¿ej napisa³ ¿e nikt nie tknie kobiety która wcze¶niej bzyka³a siê z brudasem. I szczerze mówi±c nie obchodzi mnie to, ¿e za granic± mówi± o nas ¿e jeste¶my rasistami, bo jeste¶my. Oczywi¶cie ¿e istniej± wyj±tki jak wszêdzie, nie zmienia to jednak faktu ¿e mentalno¶æ mamy straszn± i nie dociera do nas ¿e na tym ¶wiecie ¿yj± jeszcze inni normalni ludzie, o innej narodowo¶ci czy innej rasy i ¿e mog± byæ dok³adnie tacy sami jak my. Mo¿e osoby ¿yj±ce w Polsce w du¿ych miastach nie uwierz± w to co tu pisze, ale taka jest smutna prawda.
emma8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-06, 10:52   #29
Lazurowewybrzeze
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 719

Dziewczyny, wy napewno wiecie lepiej niz ja, bo macie z tym stycznosc. Nawet ten pan z Nigerii, we wklejonym przeze mnie linku, mowi cos takiego, w stylu, ze rasizm w Polsce jest tradycja.A tak wogole bardzo sympatyczny pan z Martyniki, pan z Nigerii i Francuzka, zreszta tez chociaz moim zdaniem zbyt surowo ocenia polskich panow. Ja np. bardziej podzielam zdanie pana z Martyniki, ze wszedziej jest tyle samo fajnych z wygladu i nie, fajnych z charakteru i nie, inteligentnych i nie. A tak poza tym niezla lekcje dla mlodych rasistow w pewnym momencie, daje pan z Martyniki.
Lazurowewybrzeze jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-06, 11:16   #30
ARAKSJEL
Hrodebert

Wiadomo¶ci: 4 441

Cytat:
Napisane przez Lazurowewybrzeze Poka¿ wiadomo¶æ
Bez przesady , kto by tam siê przejmowa³ ka¿d± roz¿alon± panienk± nie maj±c± brania u fajnych facetów.Có¿ na mê¿czyznach z Polski ,bycie obcokrajowcem ,nie robi wra¿enia z automatu ,nawi±zuj±c do innego tematu ,my w swojej szaro¶ci czujemy siê dobrze
ARAKSJEL jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-02-15 20:18:20

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.