|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
temat stary jak świat.czyli jak oduczyć maluszka spania przy piwersi.:)
witam wszystkie mamusie dzieciaczków dla których pierś jest wszystkim smoczkiem, przytulankom, jedzonkiem i poduszeczką..i nie ważne ze do tej piersi przyczepiona jest mama
![]() Teraz jest niewiele lepiej zasypia około 21.00 ale tylko przy piersi na dodatek nie cierpi swojego łózeczka nie nauczyliśmy ja tam spac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: temat stary jak świat.czyli jak oduczyć maluszka spania przy piwersi.:)
czescja jestem mama 8miesięcznej zuzki i mam podobne a nieraz takie same problemy jak ty.2dni temu tez pisałam z prosba o porade,jedna mama wysłała mi urywek książki-o tym jak nauczyc dziecko samo zasypiac co miało pomóc w tym ze juz nie bedzie trzeba wstawac do niego i cyckowac. wszystko przeczytałam z nadzieją ze problem bedzie rozwiązany ale niestety okazałao sie ze opisana w urywku metoda to metoda ferbera-dla mnie bardzo drastyczna .chodzi o to ze masz odkładac dziecko do łóżeczka nawet jesli jest rozbudzone, wychodzic z pokoju i poczekac 1minute-nawet jesli strasznie płacze-nastepnie wejsc pogladzic po buzce,znowu wyjsc i wydłuzyc czas czekania o kolejną minute........robic tak dopóki nie zasnie. i w zasadzie to nie wiem czy by to pomogło w tym zeby w nocy nie budziła sie. ale jest cos czego jeszcze nie wypróbowałam ale od dzisiejszego dnia to wprowadzam...
i juz widze skutki bo zuzka spała w dzień 2 razy po 70minut!!!!!to dla mnie szok bo tak to spała po20minut-jak by ktoś nad nią stał i budził ja równo po20min. trzymam sie twardo tego co postanowiłam rano-wprowadzam regularność co do przebiegu dnia. o okreslonej godz. zuzka je i dzie lulu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
co do nocnego cyckowania i spania razem tez próbuje dzisiaj czegos nowego.postarm sie koło 30 minut przed zasnięciem dac zuzce butelke z kaszą(nigdy tego nie robiłam) po kaszy jesli bedzie chciął to dam jej jeszcze cyca.pózniej bajeczka,pzrytulanki i ululam ją. zobczymy może bedzie syta i przespi noc w swoim łóżeczku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
czesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja kaszke daje Lence od 2 miesiecy przed snem ale to nie zmienia faktu ze musi zasnać z cycem w buzi. Ja wiem ze to ewidentnie moja wina bo ja ją tego nauczyłam jakos nieśwaidomie .Ona tak skojarzyła spanie i tak spi...Kwesia oduczenia ją tego to chyba tylko takie drastyczne metody ale ja nie mam na to sił..Moj mąż mówi ze jak skoncze karmic piersią to to sie zmieni i bedziemy mogli ją uczyc spac w łózczku samodzielnie a jako z enie bedzie jadła juz piersi to ją to tak mocno nie bedzie raniło...no nie wiem.Moze? Mam nadzieje ze chociaz tobie sie uda małą Zuzie nauczyc spanka bez piersi. Zycze powodzenia. Pisz prosze o efektach. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
czesc!!!!!!!a może dasz jej gumową pierś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:07.