|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kobieta w wojsku.
Chciałabym iść do wojska po szkole mundurowej tzw technikum logistyczne. Przewiduje szkołę wojskową a jeśli się nie dostanę to może Narodowe Siły Rezerwowe. I tu pytanie do kobiet które się tym interesują. Do jakich szkół można się dostać po mundurówce? ( mam na myśli studia czy szkolenia w tym kierunku) I jak traktowane są kobiety w wojsku? ( dodam że słabo u mnie z fizyką)
zapuszczamy włoski Edytowane przez coffee_1 Czas edycji: 2013-11-11 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kobieta w wojsku.
Myślę, że AON (Akademia Obrony Narodowej) lub WAT (Wojskowa Akademia Techniczna) byłyby dla Ciebie dobrą opcją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
możesz dostać się do wszystkich szkół co pozostali absolwenci, ważna jest zdana matura i przyzwoite wyniki, a to że kończysz mundurówkę nie ma większego znaczenia
możesz startować do szkół wymienionych powyżej, sama powinnaś wiedzieć czy masz szanse się dostać Edytowane przez Justine1989 Czas edycji: 2013-11-11 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
AON szkoli tylko cywilów i oficerów, nie ma tam podchorążych.
Jeśli chcesz iść na studia wojskowe to np. WAT w Warszawie czy WSO we Wrocławiu, ale moim zdaniem warto to przemyśleć. Sama chciałam iść zawsze do wojska, ale myślę, że spróbuję pójść po skończeniu studiów cywilnych. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości i przeczucia, że nie dasz sobie rady (np, nie zdasz z jakiś przedmiotów czy nie dasz rady pod względem fizycznym) to naprawdę bym to przemyślała, bo w takim wypadku może się zdarzyć, że będziesz musiała ponieść naprawdę duże koszta.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.