|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sny.. czy coś oznaczają..?
Hej,
zastanawiam się,nad znaczeniem snów..czy one się spełniają,czy coś w ogóle oznaczają, może jakieś skryte pragnienia,obawy.. Np. mi się ostatnio śniło,że zdradza mnie mój ukochany..zwykle nie pamietam nic ze snu..tylko lekkie przebłyski..a tutaj ? wstałam rano pamiętałam wszystko! od początku do końca.. nawet pamiętałam numer telefonu dziewczyny,z którą mnie zdradzał :szok: Myślę,że może to odzwierciedlać mój strach.. bo zdrada to niewątpliwie coś,czego boję się najbardziej. Wczoraj mojemu misiowi się sniło,że to on mnie zdradził.. powiedział mi o tym,bo mówimy sobie wszystko ![]() Hm,niewiem co może to oznaczać.. poprostu przypadek,czy może proroczy sen czy on wogóle ma jakieś znaczenie.? Jak myślicie? Co uważacie o snach.. ? pozdr. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Sny.. czy coś oznaczają..?
a mi się śniło kiedyś że, zwiałam sprzed ołtarza
![]() pamiętam że stałam nawet nie wiedziałam i nie widziałam przyszłego męża, i nagle pojawiła się myśl że ja nie mogę zostać jego żoną. Wziełam podniosłam wtedy suknie do góry odwróciłam się i po prostu uciekłam od ślubu. Wszyscy goście mnie gonili i nikt mnie nei dogonił Może mamy jakąś Wizażanke która, potrafiłaby nam przetłumaczyć nasze sny?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
sny to zbitki marzeń, obaw, przeszłych doświadczeń. często w swoich snach odnajduję projekcje swoich strachów oraz elementy, które 'już były' np. elementy z filmów, które oglądałam całkiem niedawno [przedmioty, otoczenie, osoby]..
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
sarenko zgadzam się z Tobą bo ja zazwyczaj mam tego typu sny czyli właśnie zbitki marzeń lub filmów, ale ten z ucieczką sprzed ołtarza był inny (mam takie odczucie) i naprawde chciałabym wiedzieć jakie ma znaczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
u mniw było to jawnie obawą.. ale u mojego ukochanego..? czy to było pragnienie mnie zdradzić,skoro "za dnia" mówi,że tego nie zrobi,i naprawdę tego nie chce..
może dlatego,że mówimy o tym często.. sama już niewiem.. obawiam się |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
może to obawy?
![]() ![]() przyznam, że kiedyś lubiłam się bawić w interpretacje snów - jak najbardziej 'bawic' - nawet spisywałam sny i ich znaczenie z sennika ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
swoją drogą zaczynam się bać
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a po tym śnie (miesiąc póżniej) poznałam miłość mojego życia (tak mi się wydaje) niestety rozstalismy się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
to wszystko zalezy od rodzaju snu.a są różne: fizjologiczne(wywołane stanem organizmu spiącego), psychiczne( wywołane kompleksem jego psychiki, sumą wyobrażeń, uczuć i muśli, ktore nagromadziły się w świadomości i są "przerabiane" podczas snu,fizyczne(są oddźwiękiem wrażeń zmysłowych z najbliższego otoczenia), psychometryczne(są oddźwiękiem wrażeń zmysłowych z większej odległości), telepatyczne(przyczyną ich jest myśl osoby żyjącej, nadana przez nią lub samorzutnie przechwycona i ustabilizowana w czasie snu), o zmarłych(są pewnym ostrzeżeniem lub przewidują pewne rzeczy, czy też są kontaktem ze zmarła osoba) oraz sny wieszcze(tak jak o zmarłych sięgają w sfere astralną). nie zawsze da się wyjaśnić co jest przyczyną snu (czyli wlasciwie jaki to rodzaj) więc interpretacja snu musi być bardzo ostrożna i wydaje mi się, ze ryzyko pomyłki jest ogromne więc nie należy brać tego tak zupełnie serio ;P dodatkowo każdy kto zajmuje się oneiromancją (czyli nauką tłumaczenia snów) wie,ze róznież Księżyc ma duzy wpływ na sny, a wlaściwe jego fazy. I np. podczas pierwszego dnia nowiu sen ma możliwość spełnienia się i dania radości, drugiego-jest dzień szczęśliwy, więc złe sny się nie sprawdzą, trzeci dzień; sen się nie sprawdzi a czwartego dnia zle sny się nie sprawdzą a dobre się sprawdza, piątego dnia sny są bez znaczenia itd.... pozdrawiam
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sny.. czy coś oznaczają..?
Ja nie wierze w żadne sny które coś znaczą ! przynajmniej w moim przypadku ze snami jest na odwrót - śni mi się pokój w pająkach (podobno to szczęście) albo że latam, albo że sie kłóce z.. ważnym dla mnie chłopakiem, lub że ktoś umiera, albo ja sama. To wszystko jest podobno na szczęście a jakoś nic szczęśliwego mnie nie spotyka
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Co roi sie w naszych glowach, czyli nasze sny :D
WIem ze były podobne watki ale nie znalazłam takiego
![]() Miałam dzisaja dziwny sen. Otóz poznałam pewnego fajnego faceta no i chciałam mu sie spodobac, był bardzo ładny i wogóle , no i mnie pocałował i nagle znałazłam sie na uczelni no i on tez tam był ale wogóle nie zwracał na mnie uwagi chociaz ja go kopałam łapałam za rece i wogóle. A pożniej znalazłam sie nagle na przystanku autobusowym no i pogodziłam sie z tym chłopakiem . Niedaleko stał ksiądz i powiedział do tego chłopaka ze obydwoje nie mają oczu. Ja spojrzałam na tego chłopaka ale nie widziałam jego oczy, stał sie brzydki, i wogole wygladała jak jakis meneal z ulicy ( sorki za wyrazenie ![]() Co ten sen moze oznaczac ??? Chcciaz cześto dobrze interpretuje sny innych to swoich nie umiem ![]() A jesli wy m,acie jakies niewyjasnione sny, to ja takze chetnie pomoge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co roi sie w naszych glowach, czyli nasze sny :D
Mnie się śni wyszukiwarka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
nie umiem tak na szybko powiedziec, co ten sen moze oznaczac ale moze np. szukasz miłości niejako "na siłę" ( ten kawałek, ze nie zwracał na Ciebie uwagi mimo iż Ty kopałaś go itd.), moze oznaczac tez , ze obiekt Twoich zainteresowań nie jest wart zawracania sobie nim głoy ( ten kawałek o księdzu...). Ja nie umiem interpretowac snów ale moze poczytać tu:
http://www.mocsnu.pl/ http://www.esenniki.pl/ ![]() pierwszy link jest warty uwagi, można z niego wynieść wiele ciekawych informacji ![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
szajajaba szukalam ale nie znalazłam tego co mnie interesowało
![]() k rubia dzieki ![]() a moze komus tez sie snia jakies dziwne sny ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Sny.. czy coś oznaczają..?
Cytat:
byc moze boisz sie swojego przeznaczenia. W waznych sprawach cięzko ci sie zdecydowac. Boisz sie odpowiedzialnosc za jakąs rzeczy i dlatego starasz sieod nij uciec ,apomniec. To ze ludzie cie gonili moze swiadczyc o tym ze nie poddajesz sie presjii i panujacym modom jesli sie z nimi nie zgadzasz. Pasuje chociaz troszke ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
![]() Ja przez dwie noce miałam straszne sny..;/ Kiedy się obudziłam, aż sie ich bałam.. Wydawało mi się że jestem w tej sytuacji a mianowicie w 1 noc śniła mi się wojna..;/ To bylo straszne..;/;/;/ Czułam jak uciekam wraz z moim tatą..;/ a w druga śniło mi sie mnustwo szczurów i mysz(którcyh sie strasznie boje) i że te stworzonka mnie pogryzły...;/;/ kiedy wstałam następnego dnia to tak sie bałam że łoo ![]() Ale Bogu dziękowasz że to tyloo sny.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja niedawno mialam tez dziwny sen ktory bardzo dobrze zapamietalam.Otoz snilo mi sie,ze szlam glowna ulica miasta i zaczepila mnie cyganka,miala ze soba karty ktore rozlozone byly na stoliku.Kazala mi pomyslec jedno slowo ktorym scharakteryzowalabym swoj zwiazek z ex(pomyslalam o slowie"niezadowolenie") potem kazala mi pomyslec o slowie chrakteryzujacym terazniejszosc ale nie pamietam co pomyslalam.Potem pokazala mi plansze z wieloma slowami i wskazala te o ktorych pomyslalam.Wiem,ze chcialam wiedziec cos na temat mojego bylego.Cyganka powiedziala mi,ze on jest teraz sam i tylko zmysla to,ze jest w zwiazku z inna by zrobic mi na zlosc.Powiedziala tez,ze w moim zyciu pojawil sie runet i narazie nic nie wskazuje na to,ze bedziemy razem ale on okaze sie moim zyciowym partnerem.Wiecej nie pamietam
![]() Dodam,ze naprawde bylam w zwiazku ktory nie byl do konca udany i adal kocham tego faceta a on utrzymuje,ze ma kogos.Nie wiem jak jest naprawde....No i jakis czas temu przezylam fajne chwile z brunetem ale raczej nic z tego nie bedzie ![]() Moze wiecie co to moze oznaczac?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ja jestemw takim momencie swojego zycia że szukam odpowiedzi na pytaniai próbuje interpretować swoje sny...a czasem potrzebuje pomocy...
śniło mi się ze mój tata był bezdomny i czekałam na niego a on nie przychodził (do tego momentu rozumiem) potem powiedział że nie przychodził bo za dużo ludzi (rodzina) było u mnie, a potem ja i mój brat tez bylismy bezdomni, chodziliśmy brudni, głodni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
dzisiaj rano mamie śniło się ze mam wychodzić za mąż tylko bardzie dziwiła sie ze nie ma gości, jest tylko jedna ciocia i nie ma wódki i jak to, przecież jedyną córką i nie mam takiego wesela jak powinnam mieć... i stwierdziła że na niedobrze jej sie to śniło.. i nie wiem jak to można interpretować.., co to może oznaczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.