Mezoterapia Iglowa na wypadanie wlosow - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 21:36   #1
aniakielka
Przyczajenie

Mezoterapia Iglowa na wypadanie wlosow

Witam, Czy ktos moze jest juz po lub tez w trakcie mezoterapi iglowej na wypadanie wlosow? I byc moze jest w stanie polecic dobre miejsce na wykonanie tego zabiegu w Bydgoszczy? dziekuje bardzo za odpowiedzi
aniakielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 15:35   #2
mmka789
Raczkowanie

Dot.: Mezoterapia Iglowa na wypadanie wlosow

Nie poddałam się temu zabiegowi, bo odradziła mi go moja znajoma pielęgniarka. Powiedziała, że po pierwsze nie jest to zabieg przyjemny (a trzeba co najmniej 3-4 podejść, żeby widzieć efekty), drogi i do tego wcale tak dobrze nie pomaga na problem wypadania włosów. Skóra głowy jest odżywiona, ale też pokłuta. Robią się ranki i strupki. Podobno w wyniku tych mechanicznych uszkodzeń włosów wypada więcej. Spotkałam się z różnymi opiniami na forach. Niektóre były bardzo zachęcające, ale znajoma pracuje w klinice medycyny estetycznej i chyba wie co mówi.
mmka789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 19:38   #3
Zuzia009
Przyczajenie

Dot.: Mezoterapia Iglowa na wypadanie wlosow

Cześć, ja poddałam się takiemu zabiegowi, a raczej zabiegom kilka lat temu, gdy wypadały mi włosy. U mnie te zabiegi nie zahamowały w 100% wypadania włosów, ale na pewno w znacznej większości przyczyniły się do znacznego zmniejszenia ich wypadania. Miałam wykonane chyba 4 tzw zabiegi. Widoczna była poprawa stanu włosów, bardziej lśniące, a bardzo miłym zaskoczeniem było pojawienie się nowych włosów, zwłaszcza były u mnie widoczne na skroniach i czole-grzywka. Zabieg nie należy to przyjemnych, bo przy jednym takim zabiegu dermatolog(czy też inna osoba) ostrzykuje głowę ok 100 płytkimi ukłuciami cieniutkiej igiełki. Ja miałam ogromnego stracha i bałam się przed zabiegiem że nie dam rady, ale na prawdę nie było powodu do obaw, bo niewiele czułam, fakt coś zawsze się czuje ale nie jest to nie do zniesienia. Są miejsca gdzie ukłucie bardziej jest odczuwalne-bolesne np skronie czy czoło, a pozostałe miejsca na głowie są znośne Pewnie dużo zależy od osoby która wykonuje ten zabieg, ja trafiłam na bardzo dobrą panią dermatolog.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Faktycznie na skórze są zauważalne malutkie "dziurki", punkciki po nakłuciach, ale ja nie miałam żadnych problemów skórnych czy podobnych, strupków też nie miałam. Ale wiadomo każdy może inaczej zareagować na taki zabieg. Mi chyba bardziej wypadały włosy przy wcieraniu jakichś specyfików w skórę głowy, ale zazwyczaj gdy wciera się jakiś specyfik w głowę/wypadające włosy, to może ich więcej wypaść, ale nie musi oczywiście. A tak poza tym to stosowałam bardzo wiele kosmetyków itp rzeczy drogich i tanich, a najbardziej pomogły mi ampułki Radical, płukanka ziołowa (pokrzywa, skrzyp, rozmaryn i tymianek), a do tego kupiłam plastry na wypadanie włosów i wszystko stosowałam jednocześnie. Najważniejsze że pomogło
Zuzia009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości