Niechêæ na seks po k³amstwie na temat przesz³o¶ci mojej dziewczyny - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-02-16, 03:46   #1
Kris_uk
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 10

Niechêæ na seks po k³amstwie na temat przesz³o¶ci mojej dziewczyny

Witam wszystkim, mam dosc (wydaje mi sie) nietypowy problem z zakceptowaniem przesz³o¶ci mojej dziewczyny, ale moze od poczatku.
Jestem z moja dziewczyna od 6 miesiêcy, ale poznali¶my sie pare lat wczesniej i wiedzia³em, ze mia³a kilku facetów przede mna, gdy zaczêli¶my sie spotykaæ poruszali¶my moja przeszlosc, ktora by³a dosc barwna, przelotny seks, zdrada.. mowilem jej wszystko, bo czu³em, ze to jest ta kobieta z ktora chce spêdziæ resztê zycia, strasznie na mnie naskakiwala, ze to podle co robi³em, ja zaciskalem zeby bo wiedzia³em, ze ma racje, mocno ja pokocha³em i to jest pierwsza kobieta, ktora tak mocno kocham i jestem szczery. Prosi³em ja zeby juz nie wchodzi³a na ten temat bo jestem juz innym cz³owiekiem, dlatego jej powiedzia³em, chocia¿ nie musia³em, ze gdybym mogl to bym cofn±³ czas.. Ona za¶ mi mowila, ze sypiala tylko z facetami, z którymi by³a, nawet mowilem jej, ze nie musi mi tego mowic bo ja nie mam wp³ywu na jej przeszlosc i akceptuje wszystko co robi³a. Nawet myslalem, ze co taka kobieta we mnie widzi.. Sytuacja sie zmieni³a kiedy po kilku miesi±cach przyzna³a mi sie podczas k³ótni, ze tez ¶wiêta nie by³a, ze po utracie faceta zdarzy³ jej sie przelotny seks kilka razy. Nie potrafi³a mi powiedziec prawdy, bo sie ba³a, ze zmieniê o niej zdanie i ze chcia³a by cofn±æ czas, ale nie moze. Ja to wszystko rozumiem, kazdy sie czasem boi, wybaczylem jej, ale strasznie duzo o tym mysle, ze jak ona mog³a oceniaæ moja przeszlosc maj±c swój baga¿.. Przy kazdym zbli¿eniu o tym mysle i oczywiscie erekcja ucieka.. Nie czuje przyjemno¶ci z seksu, od razu czuje jakies luzy w ¶rodku, wiem, ze to moja psychika zawodzi, bo wczesniej nie mia³em problemu z erekcja.
Nie chce wybieraæ sie do psychologa, ani mowic mojej dziewczynie, ze czuje luz w ¶rodku, bo mia³a wielu facetow. Bardzo ja kocham i nie chce jej straciæ przez moje mêskie problemy.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kris_uk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 08:54   #2
Casaya781
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 94
Dot.: Niechêæ na seks po k³amstwie na temat przesz³o¶ci mojej dziewczyny

Kurcze to trochê nie fair ze na pocz±tku tak na Ciebie naskakiwala. Sam pisales ze Ciê jej przesz³o¶æ nie obchodzi bo nie miales na ni± wp³ywu wiec mo¿e jakos nie wiem spróbuj o tym nie my¶leæ. Mo¿e pod¶wiadomie boisz sie , ze twoja dziewczyna mo¿e Cie zdradziæ? Szkoda by by³o zeby wam sie nie uk³ada³o przez takie cos. Pogadaj z nia i powiedz jej ze bardzo czêsto o tym my¶lisz i to nie daje Ci spokoju mo¿e gdy z nia pogadasz to trochê sie uspokoisz ;-) aa nie mo¿liwe jest ze przez wielu facetów twoja dziewczyna ma tam "luzy" bo z tego co ja wiem to kobieta "rozci±ga" sie tam dopiero po porodzie.
Casaya781 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 09:13   #3
mrauu_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Luzy na pewno nie s± kwesti± jej wielu partnerów.
Skoro siê kochacie musicie wypracowaæ sobie zaufanie, bo bez tego bêdzie ciê¿ko. Postaraj siê zrozumieæ swoj± dziewczynê. Nie powiedzia³a, bo siê ba³a. Ka¿dy wie jak okre¶la siê dziewczynê, która pozwala sobie na taki seks, nie chcia³a, ¿eby¶ tak o niej my¶la³. Nie chcia³a straciæ w twoich oczach. Powinna byæ szczera, fakt. Ka¿dy pope³nia b³êdy i ka¿dy chce wymazaæ co¶ ze swojej pamiêci.
Dlaczego tak zareagowa³a na twoj± historiê? Co innego mia³a powiedzieæ, pochwaliæ? Mo¿e faktycznie os±dzi³a Ciê za ostro, ale my¶lê, ¿e to by³a swego rodzaju maska. Tak± reakcj± chcia³a zakryæ swoje prze¿ycia.
Proponujê wam szczer± rozmowê. Musisz powiedzieæ jej o swoim problemie. Jeste¶cie razem i musicie poradziæ sobie z tym oboje.
mrauu_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 09:31   #4
sandy_sugar_lips
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Kiedy ludzie siê naucz±, ¿e po prostu siê na takie tematy nie rozmawia.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tañczê z tob± w rêku z Jackiem Danielsem
Patrzê na Ciebie, my¶li mam tylko grzeszne
Chcia³bym Ciê mieæ, robiæ to nawet w piekle
W ³azience obmywam twarz zimn± wod±
I nie wiem ju¿ czy jeste¶, zaczynam wariowaæ
sandy_sugar_lips jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 09:46   #5
mrauu_
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Pewnie, najlepiej przemilczeæ i patrzeæ jak zwi±zek siê sypie, bo w ³ó¿ku nie idzie.
mrauu_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 10:15   #6
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Cytat:
Napisane przez Kris_uk Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkim, mam dosc (wydaje mi sie) nietypowy problem z zakceptowaniem przesz³o¶ci mojej dziewczyny, ale moze od poczatku.
Jestem z moja dziewczyna od 6 miesiêcy, ale poznali¶my sie pare lat wczesniej i wiedzia³em, ze mia³a kilku facetów przede mna, gdy zaczêli¶my sie spotykaæ poruszali¶my moja przeszlosc, ktora by³a dosc barwna, przelotny seks, zdrada.. mowilem jej wszystko, bo czu³em, ze to jest ta kobieta z ktora chce spêdziæ resztê zycia, strasznie na mnie naskakiwala, ze to podle co robi³em, ja zaciskalem zeby bo wiedzia³em, ze ma racje, mocno ja pokocha³em i to jest pierwsza kobieta, ktora tak mocno kocham i jestem szczery. Prosi³em ja zeby juz nie wchodzi³a na ten temat bo jestem juz innym cz³owiekiem, dlatego jej powiedzia³em, chocia¿ nie musia³em, ze gdybym mogl to bym cofn±³ czas.. Ona za¶ mi mowila, ze sypiala tylko z facetami, z którymi by³a, nawet mowilem jej, ze nie musi mi tego mowic bo ja nie mam wp³ywu na jej przeszlosc i akceptuje wszystko co robi³a. Nawet myslalem, ze co taka kobieta we mnie widzi.. Sytuacja sie zmieni³a kiedy po kilku miesi±cach przyzna³a mi sie podczas k³ótni, ze tez ¶wiêta nie by³a, ze po utracie faceta zdarzy³ jej sie przelotny seks kilka razy. Nie potrafi³a mi powiedziec prawdy, bo sie ba³a, ze zmieniê o niej zdanie i ze chcia³a by cofn±æ czas, ale nie moze. Ja to wszystko rozumiem, kazdy sie czasem boi, wybaczylem jej, ale strasznie duzo o tym mysle, ze jak ona mog³a oceniaæ moja przeszlosc maj±c swój baga¿.. Przy kazdym zbli¿eniu o tym mysle i oczywiscie erekcja ucieka.. Nie czuje przyjemno¶ci z seksu, od razu czuje jakies luzy w ¶rodku, wiem, ze to moja psychika zawodzi, bo wczesniej nie mia³em problemu z erekcja.
Nie chce wybieraæ sie do psychologa, ani mowic mojej dziewczynie, ze czuje luz w ¶rodku, bo mia³a wielu facetow. Bardzo ja kocham i nie chce jej straciæ przez moje mêskie problemy.

To tobie wolno, a jej nie?
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 11:42   #7
leniwca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 853

Mówi±c, ¿e jeste¶ pod³y, mia³a na my¶li twoje zdrady, czy seks bez zobowi±zañ te¿?
Je¶li ona zdrad na swoim koncie nie ma, to mo¿e do tego siê odnosi³a.
*o w³osy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 12:08   #8
Kris_uk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sandy_sugar_lips Poka¿ wiadomo¶æ
Kiedy ludzie siê naucz±, ¿e po prostu siê na takie tematy nie rozmawia.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Tez jej o tym mowilem, zeby nie gadac na takie tematy bo to tylko pogorszy wszystko

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez leniwca Poka¿ wiadomo¶æ
Mówi±c, ¿e jeste¶ pod³y, mia³a na my¶li twoje zdrady, czy seks bez zobowi±zañ te¿?
Je¶li ona zdrad na swoim koncie nie ma, to mo¿e do tego siê odnosi³a.

Jedno i drugie, i fakt nikogo nie zdradzi³a, a ja tez nie musia³em jej tego mowic, ale skoro chcia³em budowaæ zwi±zek oparty na zaufaniu to wola³em jej to powiedziec, zaakceptowa³a to, wiadomo boi sie strasznie, ze moge ja zdradziæ, ale nie daje jej do tego powodow, nie chodzê sam na imprezy, z ch³opakami na piwo, tylko po to zeby nie musia³a sie bac.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
To tobie wolno, a jej nie?

Nie mowie czy mi wolno, czy jej, kiedys sobie nawet ¿artowa³em, ze nikt nie jest ¶wiety i kazdy ma cos za uszami, ze jak ma cos do powiedzenia to niech powie, ja nie jestem typem cz³owieka, który ocenia kobietê po jej przesz³o¶ci, ale wiedz±c to, ze ja nie by³em ¶wiêty mog³a sie przyznaæ, przynajmniej nie czu³bym sie sam z moim baga¿em z przesz³o¶ci.
Stary 2014-02-16, 12:20   #9
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Dlatego w zwi±zku nigdy nie gadam o przesz³o¶ci seksualnej. Nie ka¿dy to zniesie, nie ka¿dy zaakceptuje.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-16, 12:25   #10
Kris_uk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mrauu_ Poka¿ wiadomo¶æ
Luzy na pewno nie s± kwesti± jej wielu partnerów.
Skoro siê kochacie musicie wypracowaæ sobie zaufanie, bo bez tego bêdzie ciê¿ko. Postaraj siê zrozumieæ swoj± dziewczynê. Nie powiedzia³a, bo siê ba³a. Ka¿dy wie jak okre¶la siê dziewczynê, która pozwala sobie na taki seks, nie chcia³a, ¿eby¶ tak o niej my¶la³. Nie chcia³a straciæ w twoich oczach. Powinna byæ szczera, fakt. Ka¿dy pope³nia b³êdy i ka¿dy chce wymazaæ co¶ ze swojej pamiêci.
Dlaczego tak zareagowa³a na twoj± historiê? Co innego mia³a powiedzieæ, pochwaliæ? Mo¿e faktycznie os±dzi³a Ciê za ostro, ale my¶lê, ¿e to by³a swego rodzaju maska. Tak± reakcj± chcia³a zakryæ swoje prze¿ycia.
Proponujê wam szczer± rozmowê. Musisz powiedzieæ jej o swoim problemie. Jeste¶cie razem i musicie poradziæ sobie z tym oboje.

Rozmawialismy o tym, wie ze zle zrobila, stara sie to naprawiæ, ale mi jest ciezko to zrozumiec, bo skoro wiedzia³a, ze to co ja robi³em wczesniej by³o zle i ze tego ¿a³uje,mog³a odpu¶ciæ, a ja jak kretyn t³umaczy³em sie a ona mnie oklamywala, gdzie uwazam niepotrzebnie, by³y dwie opcje
1.albo w ogole nie gadac o przesz³o¶ci
2.albo powiedziec wszystko na poczatku zwi±zku i zobaczyc co wyniknie, bo jezeli ludzie sie kochaj± to przeszlosc nie ma wp³ywu na przyszlosc.
Stary 2014-02-16, 15:10   #11
obsydian
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19

Cytat:
Rozmawialismy o tym, wie ze zle zrobila, stara sie to naprawiæ, ale mi jest ciezko to zrozumiec, bo skoro wiedzia³a, ze to co ja robi³em wczesniej by³o zle i ze tego ¿a³uje,mog³a odpu¶ciæ, a ja jak kretyn t³umaczy³em sie a ona mnie oklamywala, gdzie uwazam niepotrzebnie, by³y dwie opcje
1.albo w ogole nie gadac o przesz³o¶ci
2.albo powiedziec wszystko na poczatku zwi±zku i zobaczyc co wyniknie, bo jezeli ludzie sie kochaj± to przeszlosc nie ma wp³ywu na przyszlosc.
Czasu nie cofniemy, ok³ama³a Ciê, powody znasz, zabola³o i nie da siê tego oceniæ w kategorii dlaczego tak zrobi³a? Czy jeszcze co¶ zatrzyma³a dla siebie? Nie wiadomo. My¶lê, ¿e musisz trochê poczekaæ, och³on±æ i powoli sytuacja siê unormuje bo nic innego nie da siê zrobiæ.
Mi pomaga my¶l, ¿e nikt nie jest doskona³y, ka¿dy czasem pope³nia g³upstwo, które ciê¿ko wyt³umaczyæ i tak jest przez ca³e ¿ycie.

Edytowane przez obsydian
Czas edycji: 2014-02-16 o 15:11
obsydian jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 10:25   #12
Goshia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 946

Jak dla mnie to nawet nie chodzi ju¿ o te k³amstwa, tylko bardziej o jej przesz³o¶æ, nie mo¿esz znie¶æ, ¿e nie by³a taka 'czysta' tylko te¿ lubi³a poszaleæ

Lepiej zniós³by¶ wersjê, ¿e tylko Ty by³e¶ tym niedobrym w zwi±zku
Goshia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 11:57   #13
Kansjella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 171

Je¿eli wam na sobie zale¿y i siê kochacie, wybacz jej k³amstwo. Powiedz, ¿eby obieca³a, ¿e ju¿ wiêcej Ciê nie ok³amie i zapomnijcie o tym.

Co do jej przesz³o¶ci, mówi³e¶, ¿e Ci to nie przeszkadza, bo akceptujesz j± ca³± z jej histori±, ale jednak pod¶wiadomie nie daje Ci to spokoju. Najbardziej przeszkadza Ci, ¿e spa³a z ró¿nymi facetami bez zobowi±zañ, bo wcze¶niej mia³e¶ j± za nieskaziteln± (¶wiêt±). Najwazniejsze, ¿e Ci siê przyzna³a jednak chocia¿ strzeli³a sobie w kolano, bo podejrzewam, ¿e gdyby siê nie przyzna³a nie by³oby problemu (poza jej sumieniem).

Ciesz siê, ¿e siê przyzna³a. Co prawda po czasie ale jednak jest z Tob± szczera. I zapomnij o jej przesz³o¶ci, bo sam ¶wiêty nie by³e¶. Za ka¿dym razem jak bêdziesz my¶la³ o tym co ona robi³a, przypomnij sobie swoje wybryki. My¶lê, ¿e wtedy inaczej na to spojrzysz.

Najwa¿niejsze jest to co jest teraz. Zapomnijcie o tym co by³o i twórzcie swoja w³asn± historiê bo ostatecznie mamy tylko TERAZ.
Kansjella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 17:17   #14
201609102148
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 330

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
Dlatego w zwi±zku nigdy nie gadam o przesz³o¶ci seksualnej. Nie ka¿dy to zniesie, nie ka¿dy zaakceptuje.
Albo wystarczy staraæ siê byæ takim cz³owiekiem, by w przysz³o¶ci siê przed mi³o¶ci± swojego ¿ycia nie musieæ wstydziæ swojej przesz³o¶ci
201609102148 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-17, 23:51   #15
Kris_uk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Goshia Poka¿ wiadomo¶æ
Jak dla mnie to nawet nie chodzi ju¿ o te k³amstwa, tylko bardziej o jej przesz³o¶æ, nie mo¿esz znie¶æ, ¿e nie by³a taka 'czysta' tylko te¿ lubi³a poszaleæ

Lepiej zniós³by¶ wersjê, ¿e tylko Ty by³e¶ tym niedobrym w zwi±zku

Bardziej chodzi mi o klamstwo i o to, ze moze byc ich wiecej, ja na swój sposob wiedzia³em, ze ma swoje za uszami i czeka³em, az to powie. Dla mnie szczero¶æ ma znaczenie wielkie, jezeli sie ba³a, ze móg³bym z ni± nie byc, bo nie by³a ¶wiêta, to kim bym sie okazal? Powiedzia³em jej to, ze powinna zaryzykowaæ wczesniej i mi to powiedziec, jak jeszcze sie spotykali¶my i by³oby po problemie.
A teraz po pol roku jest ciê¿ej wybaczyæ, ale nie powiem, staramy sie i powoli wracamy na w³a¶ciwy tor

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Kansjella Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli wam na sobie zale¿y i siê kochacie, wybacz jej k³amstwo. Powiedz, ¿eby obieca³a, ¿e ju¿ wiêcej Ciê nie ok³amie i zapomnijcie o tym.

Co do jej przesz³o¶ci, mówi³e¶, ¿e Ci to nie przeszkadza, bo akceptujesz j± ca³± z jej histori±, ale jednak pod¶wiadomie nie daje Ci to spokoju. Najbardziej przeszkadza Ci, ¿e spa³a z ró¿nymi facetami bez zobowi±zañ, bo wcze¶niej mia³e¶ j± za nieskaziteln± (¶wiêt±). Najwazniejsze, ¿e Ci siê przyzna³a jednak chocia¿ strzeli³a sobie w kolano, bo podejrzewam, ¿e gdyby siê nie przyzna³a nie by³oby problemu (poza jej sumieniem).

Ciesz siê, ¿e siê przyzna³a. Co prawda po czasie ale jednak jest z Tob± szczera. I zapomnij o jej przesz³o¶ci, bo sam ¶wiêty nie by³e¶. Za ka¿dym razem jak bêdziesz my¶la³ o tym co ona robi³a, przypomnij sobie swoje wybryki. My¶lê, ¿e wtedy inaczej na to spojrzysz.

Najwa¿niejsze jest to co jest teraz. Zapomnijcie o tym co by³o i twórzcie swoja w³asn± historiê bo ostatecznie mamy tylko TERAZ.

Gdyby przyzna³a sie od razu, nie by³oby problemu, tu nie chodzi o jej by³ych itp., tylko fakt k³amstwa, jej przeszlosc jakos przeboleje, bo sam tez nie by³em ¶wiêty, straci³a we mne zaufanie, ktore stara sie odbudowywac.. Strasznie mi na niej zale¿y, dlatego mi ciezko to zapomnieæ, a jak dochodzi do zbli¿enia to tylko o tym mysle i odchodzi mi ochota.. Moze zachowuje sie troche jak baba, ale wole byc taki, niz taki jak by³em wczesniej
Stary 2014-02-20, 02:11   #16
Pantegram
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 019

Cytat:
Bardziej chodzi mi o klamstwo i o to, ze moze byc ich wiecej, ja na swój sposob wiedzia³em, ze ma swoje za uszami i czeka³em, az to powie. Dla mnie szczero¶æ ma znaczenie wielkie, jezeli sie ba³a, ze móg³bym z ni± nie byc, bo nie by³a ¶wiêta, to kim bym sie okazal? Powiedzia³em jej to, ze powinna zaryzykowaæ wczesniej i mi to powiedziec, jak jeszcze sie spotykali¶my i by³oby po problemie.
A teraz po pol roku jest ciê¿ej wybaczyæ, ale nie powiem, staramy sie i powoli wracamy na w³a¶ciwy tor

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Gdyby przyzna³a sie od razu, nie by³oby problemu, tu nie chodzi o jej by³ych itp., tylko fakt k³amstwa, jej przeszlosc jakos przeboleje, bo sam tez nie by³em ¶wiêty, straci³a we mne zaufanie, ktore stara sie odbudowywac.. Strasznie mi na niej zale¿y, dlatego mi ciezko to zapomnieæ, a jak dochodzi do zbli¿enia to tylko o tym mysle i odchodzi mi ochota.. Moze zachowuje sie troche jak baba, ale wole byc taki, niz taki jak by³em wczesniej
Spójrz na to z tej strony: dziewczyna powiedzia³a Ci o tym, mimo, ¿e na pewno wiedzia³a, ¿e Twoja reakcja nie bêdzie pozytywna... ale zrobi³a to. Dlaczego? My¶lê, ¿e jej po prostu zale¿y na Tobie i na waszym zwi±zku Pokocha³a Ciê i nie mog³a znie¶æ my¶li, ¿e oszukuje najbli¿sz± sobie osobê... wola³a naraziæ siê na Twój gniew ani¿eli dalej zwodziæ Ciê k³amstwem. Dla mnie taki przejaw altruizmu jest jak najbardziej pozytywny! Przecie¿ nie mia³a ¿adnej korzy¶ci z bycia szczer± w tym wypadku, poza uspokojeniem sumienia A skoro sumienie gryz³o j± z Twojego powodu, to znaczy, ¿e jej na Tobie zale¿y
Pantegram jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-23, 13:36   #17
green way
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 003

Faktycznie go¶ciu masz problem i to cholerny, ale nie z Twoj± dziewczyn± i jej rzekomym "k³amstwem", tylko ze swoj± chorobliw± zazdro¶ci± o jej przesz³o¶æ seksualn±. Nie jeste¶ jakim¶ szczególnym przypadkiem w tym w wzglêdzie, bo jest to bardzo rozpowszechnione w¶ród facetów, ¿e im wolno o wiele wiêcej ni¿ ich kobietom, szczególnie je¿eli chodzi o seks. Po prostu nie mog± znie¶æ my¶li, ¿e w pochwach ich kobiet go¶ci³y tak¿e fiuty obcych samców. Bronisz siê przed psychologiem i przed szczer± rozmow± z Twoj± dziewczyn±, bo zdajesz sobie sprawê, ¿e musia³by¶ przyznaæ siê do tego, ¿e masz problem ze swoj± psychik± i ¿e najnormalniej w ¶wiecie jeste¶ s³aby. Pewnie dla tego, ¿e w Twoim mniemaniu takie my¶lenie i proszenie o pomoc innych nie przystoi prawdziwemu mê¿czy¼nie. Nic bardziej mylnego, powiem gorzej: bez szczerej rozmowy ze specjalist± sam nie przepracujesz i nie naprawisz problemu, a bez wtajemniczenia w problem swojej dziewczyny skazujesz Wasz zwi±zek na powolny zgon, bo je¿eli nie bêdziesz w stanie normalnie wspó³¿yæ, to bêdzie rodzi³o konflikty i niesnaski, i prêdzej czy pó¼niej zniechêcisz do siebie dziewczynê, która niechybnie odejdzie. Mogê Ci tylko napisaæ jedno: zazdro¶æ zabi³a ju¿ niejeden zwi±zek i to nawet taki, w którym oboje partnerzy byli swoimi pierwszymi partnerami seksualnymi i o ¿adnej chlubnej lub nie chlybnej przesz³o¶ci nie mog³o byæ ¿adnej mowy. Po prostu, chorobliwie zazdrosna osoba zawsze sobie znajdzie pretekst ¿eby obwiniaæ partnera i dlatego to nie z przesz³o¶ci± swojej dziewczyny powiniene¶ siê mierzyæ, ale ze swoimi urojeniami. Pierwsze z nich ju¿ siê pojawi³o: uwa¿asz, ¿e pochwa Twojej dziewczyny jest zbyt lu¼na, bo ta mia³a wielu partnerów. Gdyby¶ popatrzy³ na to logicznie i poczyta³ co nieco na ten temat w literaturze fachowej, to by¶ zrozumia³ swoj± g³upotê i ignorancjê. Tylko miê¶nie nieu¿ywane wiotczej±, wiêc zgodnie z t± zasad± miê¶nie pochwy Twojej dziewczyny powinny byæ o wiele mocniejsze ni¿ miê¶nie np. zakonnicy. Tyle, ¿e Ty nie my¶lisz racjonalnie i z tym jest problem. Dopóki sam tego wszystkiego nie zrozumiesz i nie zdobêdziesz siê na odwagê, ¿eby stawiæ czo³o swojej zazdro¶ci, dopóty ¿adna porada na jakimkolwiek forum nie zdejmie z Ciebie tego ciê¿aru. ¯yczê Ci powodzenia i wiele odwagi!

Edytowane przez green way
Czas edycji: 2014-02-23 o 18:12
green way jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-23, 22:57   #18
Kris_uk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez green way Poka¿ wiadomo¶æ
Faktycznie go¶ciu masz problem i to cholerny, ale nie z Twoj± dziewczyn± i jej rzekomym "k³amstwem", tylko ze swoj± chorobliw± zazdro¶ci± o jej przesz³o¶æ seksualn±. Nie jeste¶ jakim¶ szczególnym przypadkiem w tym w wzglêdzie, bo jest to bardzo rozpowszechnione w¶ród facetów, ¿e im wolno o wiele wiêcej ni¿ ich kobietom, szczególnie je¿eli chodzi o seks. Po prostu nie mog± znie¶æ my¶li, ¿e w pochwach ich kobiet go¶ci³y tak¿e fiuty obcych samców. Bronisz siê przed psychologiem i przed szczer± rozmow± z Twoj± dziewczyn±, bo zdajesz sobie sprawê, ¿e musia³by¶ przyznaæ siê do tego, ¿e masz problem ze swoj± psychik± i ¿e najnormalniej w ¶wiecie jeste¶ s³aby. Pewnie dla tego, ¿e w Twoim mniemaniu takie my¶lenie i proszenie o pomoc innych nie przystoi prawdziwemu mê¿czy¼nie. Nic bardziej mylnego, powiem gorzej: bez szczerej rozmowy ze specjalist± sam nie przepracujesz i nie naprawisz problemu, a bez wtajemniczenia w problem swojej dziewczyny skazujesz Wasz zwi±zek na powolny zgon, bo je¿eli nie bêdziesz w stanie normalnie wspó³¿yæ, to bêdzie rodzi³o konflikty i niesnaski, i prêdzej czy pó¼niej zniechêcisz do siebie dziewczynê, która niechybnie odejdzie. Mogê Ci tylko napisaæ jedno: zazdro¶æ zabi³a ju¿ niejeden zwi±zek i to nawet taki, w którym oboje partnerzy byli swoimi pierwszymi partnerami seksualnymi i o ¿adnej chlubnej lub nie chlybnej przesz³o¶ci nie mog³o byæ ¿adnej mowy. Po prostu, chorobliwie zazdrosna osoba zawsze sobie znajdzie pretekst ¿eby obwiniaæ partnera i dlatego to nie z przesz³o¶ci± swojej dziewczyny powiniene¶ siê mierzyæ, ale ze swoimi urojeniami. Pierwsze z nich ju¿ siê pojawi³o: uwa¿asz, ¿e pochwa Twojej dziewczyny jest zbyt lu¼na, bo ta mia³a wielu partnerów. Gdyby¶ popatrzy³ na to logicznie i poczyta³ co nieco na ten temat w literaturze fachowej, to by¶ zrozumia³ swoj± g³upotê i ignorancjê. Tylko miê¶nie nieu¿ywane wiotczej±, wiêc zgodnie z t± zasad± miê¶nie pochwy Twojej dziewczyny powinny byæ o wiele mocniejsze ni¿ miê¶nie np. zakonnicy. Tyle, ¿e Ty nie my¶lisz racjonalnie i z tym jest problem. Dopóki sam tego wszystkiego nie zrozumiesz i nie zdobêdziesz siê na odwagê, ¿eby stawiæ czo³o swojej zazdro¶ci, dopóty ¿adna porada na jakimkolwiek forum nie zdejmie z Ciebie tego ciê¿aru. ¯yczê Ci powodzenia i wiele odwagi!

Dzieki Stary za szczerosc, ale tak jak pisa³em wy¿ej wracamy na w³a¶ciwy tor a dlaczego napisa³em na forum? Chcia³em zobaczyc co uwa¿aj± kobiety na ten temat, zamiast od razu mowic mojej dziewczynie dlaczego nie chce sie z ni± kochac i uwa¿asz, ze to s³abo¶æ i od razu psycholog, niekoniecznie, kazdy ma czasem dziwne mysli a takie podzielenie sie jest dobre, schodzi z Ciebie powietrze i zaczynasz inaczej myslec, a w dodatku jestes anonimowy i tym chronisz swój zwi±zek na niepotrzebne wytykanie palcem I jakby¶ przeczyta³ ca³o¶æ to nie chodzi³o o to, ze mia³a innych partnerów, bo to wiem i nie by³o z tym problemu, tylko fakt nieszczerosci, ktora jak uwazam jest najwa¿niejsza w zwi±zku i dla mnie temat jest zamkniêty, wszystko wraca do normy i dziekuje wszystkim, którzy dorzucili swoje "5 groszy" aby mi pokazaæ, jak bardzo sie myle pozdrawiam
Stary 2014-02-24, 13:16   #19
ujagny_blog
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 164

Je¶li nadal j± kochasz - musisz jej wybaczyæ.

Je¶li za¶ nie Ci nie zale¿y - daj sobie spokój. I na przysz³o¶æ nigdy nie pytaj o przesz³o¶æ seksualn± partnerki, bo sam widzisz, jak to siê koñczy.
Stary 2014-02-24, 23:47   #20
green way
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 003

Hmm... piszesz, ¿e ka¿dy ma czasami chwile s³abo¶ci... Masz racjê i niestety te my¶li, które raz zakie³kowa³y w Twojej g³owie te¿ wróc±, mo¿esz byæ tego pewien. Nie w chwilach rado¶ci i uniesienia, ale w³a¶nie wtedy, kiedy bêdzie trudno, pojawi± siê nieporozumienia, niesnaski. Przepracowanie tego problemu jest w³a¶nie po to, ¿eby nie daæ siê zaw³adn±æ negatywnym uczuciom i powsta³ym urazom z przesz³o¶ci w trudnych sytuacjach ¿yciowych. A ¿ycie to niestety nie jest bajka. Inaczej wszystko kiedy¶ do Ciebie wróci i to ze zdwojon± si³±, b±d¼ na to przynajmniej przygotowany. A co do szczero¶ci w zwi±zku... Nie ma czego¶ takiego jak szczero¶æ absolutna, ka¿dy ma prawo do swoich intymnych tajemnic. Bo tam, gdzie ¿±da siê bezwzglêdnej szczero¶ci od partnera, pojawia siê, nawet niechc±cy temat oceny czyjego¶ postêpowania. A jakie mamy prawo oceniaæ innych wg w³asnych kryteriów? Absolutnie ¿adne, a ka¿da taka ocena powoduje stopniowe ubezw³asnowolnienie psychiczne partnera. Chocia¿ w takim wypadku trudno nawet mówiæ o jakimkolwiek partnerstwie. To, ¿e nie uznajesz faktu, i¿ Twoja partnerka mo¿e nie mieæ ochoty spowiadaæ siê Tobie z ca³ej swojej przesz³o¶ci jest bardzo niepokoj±ce. Nie masz prawa zarzucaæ swojej dziewczynie k³amstwa, poniewa¿ to, co siê wydarzy³o w jej ¿yciu zanim byli¶cie razem, to nie Twoja bajka. A ¿e nie chcesz siê przyznaæ do oczywistych faktów, ¿e jeste¶ zazdrosny? Twoja sprawa. Ale jak to powiadaj±: czyny mówi± g³o¶niej ni¿ s³owa. A tak w ogóle to wiesz dlaczego Twoja dziewczyna nie powiedzia³a Ci wszystkiego od razu? Bo doskonale zdawa³a sobie sprawê z tego, jak Ty to odbierzesz. I chyba mia³a racjê, najwyra¼niej ona zna Ciê o wiele lepiej, ni¿ Ty sam siebie.

Edytowane przez green way
Czas edycji: 2014-02-25 o 03:57
green way jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-27, 10:31   #21
Shira Yuki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 634

Cytat:

Hipokryta.znajdz sobie ¶wieta dziewice

Wys³ane z mojego GT-I9300

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Dzieki Stary za szczerosc, ale tak jak pisa³em wy¿ej wracamy na w³a¶ciwy tor a dlaczego napisa³em na forum? Chcia³em zobaczyc co uwa¿aj± kobiety na ten temat, zamiast od razu mowic mojej dziewczynie dlaczego nie chce sie z ni± kochac i uwa¿asz, ze to s³abo¶æ i od razu psycholog, niekoniecznie, kazdy ma czasem dziwne mysli a takie podzielenie sie jest dobre, schodzi z Ciebie powietrze i zaczynasz inaczej myslec, a w dodatku jestes anonimowy i tym chronisz swój zwi±zek na niepotrzebne wytykanie palcem I jakby¶ przeczyta³ ca³o¶æ to nie chodzi³o o to, ze mia³a innych partnerów, bo to wiem i nie by³o z tym problemu, tylko fakt nieszczerosci, ktora jak uwazam jest najwa¿niejsza w zwi±zku i dla mnie temat jest zamkniêty, wszystko wraca do normy i dziekuje wszystkim, którzy dorzucili swoje "5 groszy" aby mi pokazaæ, jak bardzo sie myle pozdrawiam
Kobiety najczê¶ciej uwa¿aj±, ¿e szczero¶æ jest przereklamowana. Niewiele wnosi do zwi±zku poza zazdro¶ci±

Opowiadaj±c obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,¿e 20% ma gdzie¶ twój problem,a 80 % cieszy siê z twojego k³opotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze bêdê Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-02-27, 10:40   #22
Kris_uk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Poka¿ wiadomo¶æ
Hipokryta.znajdz sobie ¶wieta dziewice

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Kobiety najczê¶ciej uwa¿aj±, ¿e szczero¶æ jest przereklamowana. Niewiele wnosi do zwi±zku poza zazdro¶ci±

To dziwne masz te zwi±zki skoro szczero¶æ jest przereklamowana

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

I gdzie Ty w mojej wypowiedzi widzisz hipokryzje? Jakies argumenty poprosze
Stary 2014-02-27, 16:18   #23
Shira Yuki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 634

Cytat:
To dziwne masz te zwi±zki skoro szczero¶æ jest przereklamowana

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

I gdzie Ty w mojej wypowiedzi widzisz hipokryzje? Jakies argumenty poprosze
¶wiêty nie by³e¶,a przeszkadza ci jej przesz³o¶æ

byæ mo¿e i mia³a zwi±zek na jedn± noc,ale ty zdradza³e¶,wiêc twoja moralno¶c jest nieco gorsza.
poza tym twierdzisz,¿e ciebie boli zatajenie.kto wie,czy nie bola³aby ciebie i prawda.

moje zwi±zki s± jak najbardziej w porz±dku.
ka¿dy z nas ma jak±s przesz³o¶æ,która jest czym¶ co zdarzy³o siê kiedy¶ ,bez tego nie ma przysz³o¶ci i do¶wiadczenia .mnie nie obchodzi ile kobiet zaliczy³ moj patner i pewnie nie chcia³abym tego s³uchaæ,bo normaln± reakcj± jest zazdro¶æ.
to by³o dawno, przede mn±,wiêc nie ma ju¿ znaczenia.liczy sie to kim teraz jest i na tym siê skupiam,nie dzielê w³osa na czworo,a ty?widzisz tylko jej wady nie widz±c swoich
Opowiadaj±c obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,¿e 20% ma gdzie¶ twój problem,a 80 % cieszy siê z twojego k³opotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze bêdê Twoja
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2014-02-27 o 16:19
Shira Yuki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-02-27 16:18:41

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.