|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sposób na tani nocleg w dowolnym miejscu na świecie :-)
Założyłem ten temat bo chcialbym wam pokazac fajny sposob ktory praktykuje juz od paru lat gdy gdzies jade 8-)
W skrócię to wynajmowanie mieszkań bądź pokoi od innych osób. Czemu warto z tego korzystać ? Ja widzę dwie duże zalety. Pierwsza to możliwość pomieszkania w mieszkaniu tak jak lokalna społeczność, można nasiąknąć miejscem i poczuć klimat kraju w którym sie przebywa jeszcze lepiej ![]() Druga to cena :P Często można wynająć mieszkanie za naprawdę mieszne pieniądze. Mieć dwupokojowe mieszkanie w centrum europejskiej stolicy dla 4 osób za 250 zł ? Często średniej jakości hotele kosztują więcej... xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-02-26 o 08:44 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sposób na tani nocleg w dowolnym miejscu na świecie :-)
Mocno powątpiewam czy nocując w wynajętym mieszkaniu można nasiąknąć lokalną społecznością. Co innego jeśli się mieszka u kogoś, wtedy można liznąć lokalnej specyfiki, ale nie nią nasiąknąć. Tyle, że wtedy mówimy o zupełnie innych warunkach niż hotelowych - trzeba dostosować się do gospodarzy. A co jak nam nie podpasują mentalnie? Zresztą ceny an tego typu portalach wcale nie są jakieś mocno atrakcyjne. Pomijając promocje z kodami zniżkowymi to nigdy, ale to nigdy nie udało mi się znaleźć samodzielnego mieszkania w atrakcyjniejszej cenie niż pokój w hotelu. Można brać pod uwagę, ale trzeba porównywać i podliczyć wszystkie koszty (np końcowe sprzątanie). Nie musi być tak różowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nikt nie każe wynajmować Ci u kogoś pokoju, zawsze można wynająć całe mieszkanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
właśnie ja chciałabym wynająć mieszkanie dla 4 osob na 4-5 dni, znacie jakies sprawdzone strony? zalezy nam na niskich kosztach oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
w Paryzu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
właśnie przeglądam, dziękuję Ci bardzo za pomoc, myślę, że na pewno coś tutaj znajdziemy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pierwsza myśl jaka nasunęła mi sie po przeczytaniu wątku: czy płacą Ci za reklamę tego portalu?
![]() Jeśli komuś zależy na bardzo tanim ![]() Jeśli komuś zależy na wynajęciu za opłatą całego mieszkania - ja osobiście polecam Wimdu (dziala na tej samej zasadzie co airbnb). Wynajelam dla 4 osob mieszkanie 90m2, 2 sypialnie z klimatyzacja, 2 lazienki i olbrzymi salon, 10 min piechota od morza środziemnego za niecale 30 zl/doba/os ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś jest odważny i nie obawia się, że trafi na jakiegoś oszusta, to czemu nie?
Zawsze to jakiś sposób, żeby obniżyć koszt takiego wyjazdu. Myślę, że jednak hotel czy pensjonat to bezpieczniejsza opcja, tym bardziej, że można znaleźć coś w atrakcyjniejszej cenie jak się poszpera w takich bazach xxx czy innych tego typu. I też oczywiście w różnych miastach w całej Europie. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-29 o 13:38 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wynajmowalam rowniez pokoje w pensjonacie za granica przez strone booking.com. Otrzymalam potwierdzenie rezerwacji, wydrukowalam, zajechalismy ze znajomymi na miejsce i pani w recepcji byla baaaardzo zdzwiona- okazalo sie ze takiej rezerwacji u nich w systemie nie ma ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-08-29 o 13:38 Powód: reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja czasami wynajmuję "apartamenty" co w języku branży hotelowej oznacza po prostu mieszkanie zamiast hotelu. Jest taniej i zwykle większa przestrzeń. Wady, jeśli to wady, nie mamy sprzątania codziennie ani całodobowej recepcji, ale jak ktoś nie jest burżujem to żaden problem.
Przykładowo: sprawdzałam ceny apartamentu w Wenecji w trakcie karnawału 2015 (Wenecja w trakcie karnawału jest absolutnie najdroższym miastem na świecie jeśli chodzi o wynajem hotelu). Za apartament 6 osobowy (3 sypialnie po 2 osoby z salonem i łazienką) z widokiem na Grand Canal, cena wyniosła 1200€ na tydzień. Dzieląc to na 6 osób mamy 200€ czyli 800zł za tydzień spędzony w Wenecji w najdroższym okresie. Za taką cenę ciężko by było wynająć zwykły hotel na jedną noc.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
kradzieży? hm, ja zawsze to co cenne noszę ze sobą - czyli aprat i kasę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Świetna opcja ! nawet nie wiedziałam, że tak można... za tak nieduże pieniądze "kopsnąć" się gdzieś na weekend
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam,
Jakie miejsca Europy polecacie do zwiedzenia aby w ten sposób nocować?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
mOLDerator
|
Ja też wynajmowałam przez Airbnb, jasne zasady, wszystko w porządku. Polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
własnie kilka dni temu wynajęłam mieszkanie, centrum Paryża, ok 60 €/noc/3 os,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze Couch Surfing, gdzie możemy znaleźć nocleg za darmo. Jest to społeczność ludzi, którzy chcą zapraszać do siebie turystów z całego świata i z takich zaproszeń korzystają sami. Zaczęło się od grupy znajomych znajomych zaożyciela strony, a teraz imprezy couchsurferów odbywają się w każdym większym miejscu Europy, co jest też dobrą okazją do poznia tubylców jeśli jesteśmy za granicą
![]() adres strony: https://www.couchsurfing.org/ jak to działa: (wikipedia po polsku) http://pl.wikipedia.org/wiki/CouchSurfing
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4562695 0]możesz podzielić się linkiem do tego konkretnego mieszkania?
![]() proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
mOLDerator
|
https://www.airbnb.pl/rooms/1035752
Ja ze swojej strony polecam nocleg w Chorwacji na Istrii w Medulinie- też ze strony Airbnb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.