|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Powrót do nocnych karmień?
Dawno nie bylam na wizazu, bo synu moj malo sypia w dzien ostatnio a zapalal miloscia do elektroniki i nie mam szans przy nim nawet zerknac do netu. Ale jak trwoga to na wizaz, wiadomo
![]() ![]() Czy zdarzylo sie wam,z e dziecko, ktore nie jadlo w nocy juz od kilku miesiecy nagle zaczelo znowu tego potrzebowac? W ciagu ostatniego tygodnia syn mi juz trzy razy nad ranem budzi sie i wierci, poplakuje i przysypia po kilkanascie minut az, jesli nie mialam nic na szybko gotowego wpadal w mocny placz i bylo po spaniu, nie wazne czy to 4, 5 czy 6 rano. Kiedy naszykowalam mu jesc i przy takim iwrceniu nie czekalam nawet na prosbe o jedzenie go nakarmilam to spal nawet do 6.30. Domyslam sie, ze to pewnie faza, zwiazana z tym, ze szykuja sie piatki i mocno grymasi w dzien przy jedzeniu. Najchetniej jadalby tylko mleko i kasze. Dodam, ze wiem, ze chce jesc a nie placze z bolu, poniewaz mi mowi, ze chce jesc (o radosci, jestesmy juz na tym etapie, ze potrafi poprosic o cos, czego potrzebuje nawet jesli nie widzi). Myslicie, ze to tylko przejsciowa faza? Czy powinnam sie jakos bardziej martwic? Zamierzam mu to jedzenie szykowc, w sumie po co dziecko meczyc, prawda? Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karmienie piersią - wątek wsparcia ;)
Oczywiście, że tak może być. U nas też taka faza zdarza się raz na jakiś czas. Dorosłego czasem obudzi głód w środku nocy a co dopiero małe dziecko.
Ilonka, a te piątki to nie za szybko? One zazwyczaj okolo 2 r.ż. wychodzą lub później, rzadko wcześniej (ale tak, każde dziecko jest inne, wiem, wiem)
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bez sensu połączone watki, Ilona nie kp przecież.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja już też dawno nie kp a ma okresy pobudek na mleko.
![]() |
#5 |
Gang Iren
|
Dot.: Powrót do nocnych karmień?
Hmm... według mnie w nocy powinien być odpoczynek od jedzenia dla żołądka,no i na zęby to dobre nie jest. A jeśli już bym dała w nocy jeść,to koniecznie z myciem zębów po posiłku.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak na razie epizody sie nie powtorzyly, wystarcza woda.
Ale maly nie jest juz butelkowy - mleko pija z bidonu, nawet z lekka kaszka. To jednak te piatki cholerne, bo juz twarde pod dziaslem sie zrobilo na dole. Wczoraj mielismy histerie na widok widelca z ziemniakami i ryba, ktore normalnie uwielbia. Nie moge sie doczekac kiedy mu wyjda zeby wszystkie, bo on za zyna zabkowac szybko, ale same zeby rosna dlugo i wolno. Od kiedy mial 3,5 miesiaca i wyszly dwa pierwsze zeby do teraz mielismy lacznie ok dwoch miesiecy bez objawow zabkowania, wiekszosc teraz, miedzy czworkami a piatkami. Jak sie okazalo, moje dziecko potrafi przespac noc, je lyzka i widelcem wszystko i nie marudzi w ogole, kiedy nie zabkuje. Szkoda, ze to taki neiczeste u nas ![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.