|
Notka |
|
Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu. |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
(ro)BOT
Wiadomo¶ci: 25 437
|
Jak szybko pozbyæ siê krostek i pryszczy?
Wszystkie doskonale wiemy, ¿e krostki najczê¶ciej wyskakuj± na twarzy tu¿ przed wa¿nym spotkaniem albo randk±. Oto sprawdzone sposoby, które pozwol± zmniejszyæ wielko¶æ pryszcza, a nawet ca³kowicie siê go pozbyæ! czytaj wiêcej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 37
|
Dot.: Jak szybko pozbyæ siê krostek i pryszczy?
Potwierdzam bardzo dobre dzia³anie olejku z drzewa herbacianego. Nie nadaje siê on jednak dla wszystkich typów skóry. Osoby o wra¿liwej i suchej cerze nie powinny go stosowaæ poniewa¿ jeszcze bardziej wysuszy im twarz. Nie polecam te¿ zbyt d³ugiego stosowania i radzi³abym u¿ywaæ miejscowo, nie na du¿e partie skóry. Mam cerê mieszan±, z do¶æ t³ustym czo³em na którym pojawiaj± siê wypryski. W pewnym momencie zaczê³a schodziæ mi skóra z czo³a od nadmiernego smarowania olejkiem. Fakt faktem, przez noc mo¿e zdzia³aæ cuda - mi wysusza wypryski i rano zostaj± same strupki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
No, olejek herbaciany jest mega. Co do diety, to jednak uwa¿am, ¿e to jest HIT. Po zmianie od¿ywiania, moja cera odrazu siê zmieni³a. Szczególnie polecam kaszê jaglan±, czyni cuda po 2 tygodniach jedzenia (np zamiast ry¿u lub makaronów). Dodatkowo muszê poleciæ punktowe serum siarkowe. Dzia³a cuda! Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Szczerze powiedziawszy, to tego typu porady s± dla osób, które na co dzieñ mog± poszczyciæ siê nienagann± cer±, a pryszcze wyskakuj± im raz na jaki¶ czas. Dla osób cierpi±cych na tr±dzik te rady na nic siê nie zdadz± - sama walczy³am z tr±dzikiem 6 lat (!), i dopiero izotretynoina mi pomog³a. Nie pomog³y naturalne metody, nie pomog³a dieta, nie pomog³y kremy i ma¶ci zapisane przez dermatologa - wrêcz przeciwnie, po nich, mimo prawid³owego stosowania, stan cery siê pogorszy³. Hormony te¿ nie s± najlepszym rozwi±zaniem - po nich nie do¶æ, ¿e ¼le siê czu³am (a by³y dobierane ró¿ne rodzaje pigu³ek), to po ich odstawieniu pryszczy siê pojawi³o tyle, ¿e czasami wstyd mi by³o wyj¶æ z domu. Dopiero zmiana dermatologa i kuracja retinoidami przynios³a efekty - po pó³rocznej kuracji cera wygl±da na tyle dobrze, ¿e nie muszê u¿ywaæ podk³adu. Tak wiêc je¿eli macie problemy z cer±, to lepiej od razu id¼cie do dobrego lekarza, zamiast bawiæ siê w metody, które pomog± jak umar³emu kadzid³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 212
|
Tr±dzik to mój powa¿ny problem. Przez pewien czas moja cera wygl±da³a do¶æ ³adnie, ostatnio mia³a sporo stresów i dosta³am wysypu. To, co mogê poleciæ ze swej strony to:
- zmiana diety - sma¿one góra raz w tygodniu, -picie czystka, - ³ykanie cynku, -zakup wyciskarki do soków by³ super pomys³em - robiê sobie soki i to mi bardzo pomog³o!!! marchewki + jab³ka = pyszota!!! - w ogóle siê nie malujê: zero pudru, podk³adu, fluidów i tym podobnych - odpowiednia higiena: czêsto zmieniaæ poszewki, rêczniki - uciszyæ nerwy, tego wci±¿ siê uczê - pasta cynkowa z kwasem salicylowym na dzieñ, a na noc ma¶æ od dermatologa -maseczka z zielonej glinki, ale tej sproszkowanej do samodzielnego wykonania
#6 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 11
|
najlepiej to nie wyciskaæ pryszczy taka moja rada
![]() <reklama> Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-02-19 o 10:41 Powód: <reklama> |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 291
|
ach jak ju¿ siê pryszcze ma to wcale to takie proste nie jest
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 67
|
Eh, ¿eby to by³o takie proste...
![]() U mnie niestety ¿aden sposób nie dzia³a idealnie dobrze i d³ugotrwale. By³am ostatnio u dermatologa i lekarka powiedzia³a mi, ¿e tr±dzik jest jakby chorob± dziedziczn±, której nie da siê w 100% wyleczyæ, ale mo¿na zmniejszaæ jej objawy. Dosta³am ma¶æ robion± na noc, dwa kremy na dzieñ, zalecenia odno¶nie mycia twarzy przegotowan± wod± i ¿elem aptecznym, zmiana diety (wyeliminowaæ cukier, ostre i kwa¶ne rzeczy, a tak¿e alkohol), poza tym muszê siê przej¶æ do ginekologa, laryngologa i stomatologa na badanie "ognisk zapalnych". Zobaczymy, czy co¶ z tego bêdzie w koñcu, bo z tr±dzikiem walczê ju¿ dobre kilkana¶cie lat. Jak dot±d bez efektów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.