Jak szybko pozbyæ siê krostek i pryszczy? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artyku³y i newsy

Notka

Artyku³y i newsy Dyskusje o artyku³ach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzêdzia
Stary 2015-02-13, 14:47   #1
redakcja
(ro)BOT

Wiadomo¶ci: 25 437

Jak szybko pozbyæ siê krostek i pryszczy?

Wszystkie doskonale wiemy, ¿e krostki najczê¶ciej wyskakuj± na twarzy tu¿ przed wa¿nym spotkaniem albo randk±. Oto sprawdzone sposoby, które pozwol± zmniejszyæ wielko¶æ pryszcza, a nawet ca³kowicie siê go pozbyæ! czytaj wiêcej
redakcja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-14, 20:34   #2
Malutka_25
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 37
Dot.: Jak szybko pozbyæ siê krostek i pryszczy?

Potwierdzam bardzo dobre dzia³anie olejku z drzewa herbacianego. Nie nadaje siê on jednak dla wszystkich typów skóry. Osoby o wra¿liwej i suchej cerze nie powinny go stosowaæ poniewa¿ jeszcze bardziej wysuszy im twarz. Nie polecam te¿ zbyt d³ugiego stosowania i radzi³abym u¿ywaæ miejscowo, nie na du¿e partie skóry. Mam cerê mieszan±, z do¶æ t³ustym czo³em na którym pojawiaj± siê wypryski. W pewnym momencie zaczê³a schodziæ mi skóra z czo³a od nadmiernego smarowania olejkiem. Fakt faktem, przez noc mo¿e zdzia³aæ cuda - mi wysusza wypryski i rano zostaj± same strupki
Malutka_25 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-16, 14:26   #3
fresh_mint
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

No, olejek herbaciany jest mega. Co do diety, to jednak uwa¿am, ¿e to jest HIT. Po zmianie od¿ywiania, moja cera odrazu siê zmieni³a. Szczególnie polecam kaszê jaglan±, czyni cuda po 2 tygodniach jedzenia (np zamiast ry¿u lub makaronów). Dodatkowo muszê poleciæ punktowe serum siarkowe. Dzia³a cuda! Pozdrawiam!
fresh_mint jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 12:40   #4
MissKinga
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3

Szczerze powiedziawszy, to tego typu porady s± dla osób, które na co dzieñ mog± poszczyciæ siê nienagann± cer±, a pryszcze wyskakuj± im raz na jaki¶ czas. Dla osób cierpi±cych na tr±dzik te rady na nic siê nie zdadz± - sama walczy³am z tr±dzikiem 6 lat (!), i dopiero izotretynoina mi pomog³a. Nie pomog³y naturalne metody, nie pomog³a dieta, nie pomog³y kremy i ma¶ci zapisane przez dermatologa - wrêcz przeciwnie, po nich, mimo prawid³owego stosowania, stan cery siê pogorszy³. Hormony te¿ nie s± najlepszym rozwi±zaniem - po nich nie do¶æ, ¿e ¼le siê czu³am (a by³y dobierane ró¿ne rodzaje pigu³ek), to po ich odstawieniu pryszczy siê pojawi³o tyle, ¿e czasami wstyd mi by³o wyj¶æ z domu. Dopiero zmiana dermatologa i kuracja retinoidami przynios³a efekty - po pó³rocznej kuracji cera wygl±da na tyle dobrze, ¿e nie muszê u¿ywaæ podk³adu. Tak wiêc je¿eli macie problemy z cer±, to lepiej od razu id¼cie do dobrego lekarza, zamiast bawiæ siê w metody, które pomog± jak umar³emu kadzid³o.
MissKinga jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-17, 13:55   #5
Kreciola
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 212

Tr±dzik to mój powa¿ny problem. Przez pewien czas moja cera wygl±da³a do¶æ ³adnie, ostatnio mia³a sporo stresów i dosta³am wysypu. To, co mogê poleciæ ze swej strony to:
- zmiana diety - sma¿one góra raz w tygodniu,
-picie czystka,
- ³ykanie cynku,
-zakup wyciskarki do soków by³ super pomys³em - robiê sobie soki i to mi bardzo pomog³o!!! marchewki + jab³ka = pyszota!!!
- w ogóle siê nie malujê: zero pudru, podk³adu, fluidów i tym podobnych
- odpowiednia higiena: czêsto zmieniaæ poszewki, rêczniki
- uciszyæ nerwy, tego wci±¿ siê uczê
- pasta cynkowa z kwasem salicylowym na dzieñ, a na noc ma¶æ od dermatologa
-maseczka z zielonej glinki, ale tej sproszkowanej do samodzielnego wykonania
Stary 2015-02-18, 19:57   #6
wallping
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 11

najlepiej to nie wyciskaæ pryszczy taka moja rada

<reklama>

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-02-19 o 10:41 Powód: <reklama>
wallping jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-23, 07:51   #7
Anahi1307
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 291

ach jak ju¿ siê pryszcze ma to wcale to takie proste nie jest a jak maj± byæ to i tak bed±D
Anahi1307 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-02-23, 11:18   #8
keepcalmandbebeautiful
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 67

Eh, ¿eby to by³o takie proste...
U mnie niestety ¿aden sposób nie dzia³a idealnie dobrze i d³ugotrwale. By³am ostatnio u dermatologa i lekarka powiedzia³a mi, ¿e tr±dzik jest jakby chorob± dziedziczn±, której nie da siê w 100% wyleczyæ, ale mo¿na zmniejszaæ jej objawy. Dosta³am ma¶æ robion± na noc, dwa kremy na dzieñ, zalecenia odno¶nie mycia twarzy przegotowan± wod± i ¿elem aptecznym, zmiana diety (wyeliminowaæ cukier, ostre i kwa¶ne rzeczy, a tak¿e alkohol), poza tym muszê siê przej¶æ do ginekologa, laryngologa i stomatologa na badanie "ognisk zapalnych". Zobaczymy, czy co¶ z tego bêdzie w koñcu, bo z tr±dzikiem walczê ju¿ dobre kilkana¶cie lat. Jak dot±d bez efektów.

Nowe w±tki na forum Artyku³y i newsy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-02-23 12:18:13

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.