która herbata czerwona? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-25, 14:32   #1
iska149
Raczkowanie

która herbata czerwona?

Hej Kochane,
zanim się posypią komentarze,że temat był-wiem,czytałam Ale też zauważyłam,że dziewczyny pisały o herbacie czerwonej nie podając konkretnej marki, nazwy. Natomiast doczytałam,że pu erh czerwona z bio active cytrynowa działa odchudzająco- kupiłam i słuchajcie, ona mi w ogóle nie smakuje. Jest wg mnie gorsza niż zielona..smak nijaki
Stąd moje pytanie- może któraś zna inną czerwoną/zieloną czy inną herbatę, która faktycznie "odchudza'' (oczywiście wspomaga,trzeba i tak ćwiczyć,wiem) albo chociaż obniża łaknienie,traci się po niej apetyt...? O konkretne nazwy proszę i Wasze odczucia. Z góry baardzo dziękuję!
iska149 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 15:22   #2
katmaz
Raczkowanie

Dot.: która herbata czerwona?

Cytat:
Napisane przez iska149 Pokaż wiadomość
Hej Kochane,
zanim się posypią komentarze,że temat był-wiem,czytałam Ale też zauważyłam,że dziewczyny pisały o herbacie czerwonej nie podając konkretnej marki, nazwy. Natomiast doczytałam,że pu erh czerwona z bio active cytrynowa działa odchudzająco- kupiłam i słuchajcie, ona mi w ogóle nie smakuje. Jest wg mnie gorsza niż zielona..smak nijaki
Stąd moje pytanie- może któraś zna inną czerwoną/zieloną czy inną herbatę, która faktycznie "odchudza'' (oczywiście wspomaga,trzeba i tak ćwiczyć,wiem) albo chociaż obniża łaknienie,traci się po niej apetyt...? O konkretne nazwy proszę i Wasze odczucia. Z góry baardzo dziękuję!
Piję Puerha (często, ale nieregularnie) i mi smakowo zawsze podchodził. Nie zauważyłam jednak żadnych cudownych efektów, zresztą od odchudzania jest zdrowe odżywanie i ruch. Po prostu zwykła herbatka. Może picie codzienne coś by dało, mi się nie chce babrać z tym suszem w kubku i sitku.
katmaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 19:09   #3
201605161006
Konto usunięte

Czerwona Pu-erh, bez aromatu cytrynowego ma smak ryby/zgniłej ziemi, stąd często dodawane są aromaty, które go częściowo neutralizują, przez co w smaku herbata ta wypada wówczas nijako.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 19:40   #4
iska149
Raczkowanie

Trochę jest wypowiedzi o tych herbatach,w sumie niepotrzebnie ten wątek..no ale może ktoś chciałby tu napisać co mu pomogło zrzucić kg- może herbatki z ananasem,grapefruitem czy cos
Stary 2014-02-25, 22:44   #5
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iska149 Pokaż wiadomość
Trochę jest wypowiedzi o tych herbatach,w sumie niepotrzebnie ten wątek..no ale może ktoś chciałby tu napisać co mu pomogło zrzucić kg- może herbatki z ananasem,grapefruitem czy cos
Dieta + ćwiczenia.

Piszę serio. Piłam długo czerwone herbaty, nadal piję od czasu do czasu po posiłkach,zwłaszcza cięższych. Spadków na wadze brak,bo brak diety i ćwiczeń.

Innym 'cudem dietetycznym' jest yerba mate, którą piję litrami (1.5l dziennie), choć bynajmniej nie w celu schudnięcia. Ale też nie chudnę od niej, a od ćwiczeń i diety.

Nie ma magicznego środka na odchudzanie.
Co jakiś czas falami jest boom na coś: czerwona herbata,zielona herbata, yerba mate, a teraz zielona kawa. A prawda jest taka, że nic nie powoduje chudnięcia bez diety i/lub ćwiczeń.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 12:59   #6
sandalina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dieta + ćwiczenia.

Piszę serio. Piłam długo czerwone herbaty, nadal piję od czasu do czasu po posiłkach,zwłaszcza cięższych. Spadków na wadze brak,bo brak diety i ćwiczeń.

Innym 'cudem dietetycznym' jest yerba mate, którą piję litrami (1.5l dziennie), choć bynajmniej nie w celu schudnięcia. Ale też nie chudnę od niej, a od ćwiczeń i diety.

Nie ma magicznego środka na odchudzanie.
Co jakiś czas falami jest boom na coś: czerwona herbata,zielona herbata, yerba mate, a teraz zielona kawa. A prawda jest taka, że nic nie powoduje chudnięcia bez diety i/lub ćwiczeń.

i to by było na tyle !
Stary 2014-02-27, 06:59   #7
Cloey
Przyczajenie

Czerwona herbta działa przeczyszczająco, często można ją spotkać z grejfrutem, który faktycznie wspomaga spalanie, ale umówmy się, że aromat grejfruta nic nam nie da
W każdym razie odchudzanie poprzez przeczyszczanie zakrawa już lekko o bulimię ja piję pu erh Big Active dla smaku od czasu do czasu, wcześniej piłam na zaparcia, ale teraz jem płatki, kasze, więcej piję i już nie mam problemów z zaparciami. Organizm uzależnia się od czerwonej herbaty, także nie radzę jej pić za często.
Cloey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 00:58   #8
Anthei
Przyczajenie

Witam wszystkich pijaczy Czerwonej Ziemi. Uwielbiam Pu Erh, nie pijam jej nałogowo, np. obecnie od tygodnia popijam sobie niebieskiego (aromatyzowanego bergamotką) Pu Erh , a wcześniej piłam go 4 lata temu (w międzyczasie piłam zielone i czarne, wiec to moja pierwsza czerwona od 4 lat). Jeśli ktoś pisze, że od czerwonej można się uzależnić, to niech napisze, że od każdej herbaty można się uzależnić (teina).

Co do parzenia, to czerwona działa skutecznie na spalanie tłuszczu jeśli zostaje zaparzona w temperaturze 95 stopni C. i wypita zostanie jako ciepła. W żaden sposób pita zimna czy ciepła nie daje u mnie efektu przeczyszczającego. Ona tylko wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej i przyspiesza przemianę materii (pod warunkiem dobrego zaparzenia i wypicia), ale nie powoduje efektu biegunki czy rozwolnienia.
Stary 2014-03-02, 09:00   #9
Karolinasdz
Raczkowanie

uwielbiam wszystkie herbaty! Piję z bioactiv ,myślę, że jak będziesz ją pić dłużej, to w smaku zacznie Ci odpowiadać. Ewentualnie idź do herbaciarni, tam jest ogromny wybór herbat, na pewno jakiś smak będzie akurat dla Ciebie!

https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga

https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca!
Karolinasdz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 09:19   #10
zielono_zimna
Raczkowanie

Ja też pijam niemal wszystkie herbaty
Polecam te z bioactiva- chociaż ostatnio robią więcej torebkowych niż liściastych, a szkoda.
Pijam też z five o'clocka - z czerwonych polecam o smaku kwiatu wiśni, grapefruitowa jest przepyszna.

Jeśli chodzi o efekty w odchudzaniu- to jak poprzedniczki powiem tylko, że sama herbata, chociażby nie wiem jak cudowna wiele nie zdziała

Będziemy szli - wbrew logice
powolnym marszem całe życie
będziemy mówić, że już dosyć
i dalej, dalej, dalej kroczyć ...
zielono_zimna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 10:18   #11
iska149
Raczkowanie

Dziekuje Wam za odpowiedzi !!!!
Teraz chyba przejdę na YERBA MATE bo nie smakuje mi czerwona
Stary 2014-03-02, 11:23   #12
zielono_zimna
Raczkowanie

Do czerwonej trzeba się przyzwyczaić bo jest bardzo specyficzna- na początku też nie lubiłam, a co do Yerby- to też polecam te z five o'clocka ja szczególnie lubię miętową

Będziemy szli - wbrew logice
powolnym marszem całe życie
będziemy mówić, że już dosyć
i dalej, dalej, dalej kroczyć ...
zielono_zimna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 11:25   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Czerwona z dodatkami jest fajna
Ja uwielbiam Pu erh Ognisty smok

A yerbę piję po 1-2l dziennie, też polecam, choć jest specyficzna
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 09:25   #14
zona pana mietka
Przyczajenie

Gabryśka, odchudzać się ? Z kości na ości ? w Twoim wypadku polecam Macdonalda, i inne fast foody
zona pana mietka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości