|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
która herbata czerwona?
Hej Kochane,
zanim się posypią komentarze,że temat był-wiem,czytałam ![]() ![]() Stąd moje pytanie- może któraś zna inną czerwoną/zieloną czy inną herbatę, która faktycznie "odchudza'' (oczywiście wspomaga,trzeba i tak ćwiczyć,wiem) albo chociaż obniża łaknienie,traci się po niej apetyt...? O konkretne nazwy proszę i Wasze odczucia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: która herbata czerwona?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Czerwona Pu-erh, bez aromatu cytrynowego ma smak ryby/zgniłej ziemi, stąd często dodawane są aromaty, które go częściowo neutralizują, przez co w smaku herbata ta wypada wówczas nijako.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Trochę jest wypowiedzi o tych herbatach,w sumie niepotrzebnie ten wątek..no ale może ktoś chciałby tu napisać co mu pomogło zrzucić kg- może herbatki z ananasem,grapefruitem czy cos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę serio. Piłam długo czerwone herbaty, nadal piję od czasu do czasu po posiłkach,zwłaszcza cięższych. Spadków na wadze brak,bo brak diety i ćwiczeń. Innym 'cudem dietetycznym' jest yerba mate, którą piję litrami (1.5l dziennie), choć bynajmniej nie w celu schudnięcia. Ale też nie chudnę od niej, a od ćwiczeń i diety. Nie ma magicznego środka na odchudzanie. Co jakiś czas falami jest boom na coś: czerwona herbata,zielona herbata, yerba mate, a teraz zielona kawa. A prawda jest taka, że nic nie powoduje chudnięcia bez diety i/lub ćwiczeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i to by było na tyle ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Czerwona herbta działa przeczyszczająco, często można ją spotkać z grejfrutem, który faktycznie wspomaga spalanie, ale umówmy się, że aromat grejfruta nic nam nie da
![]() W każdym razie odchudzanie poprzez przeczyszczanie zakrawa już lekko o bulimię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich pijaczy Czerwonej Ziemi. Uwielbiam Pu Erh, nie pijam jej nałogowo, np. obecnie od tygodnia popijam sobie niebieskiego (aromatyzowanego bergamotką) Pu Erh , a wcześniej piłam go 4 lata temu (w międzyczasie piłam zielone i czarne, wiec to moja pierwsza czerwona od 4 lat). Jeśli ktoś pisze, że od czerwonej można się uzależnić, to niech napisze, że od każdej herbaty można się uzależnić (teina).
Co do parzenia, to czerwona działa skutecznie na spalanie tłuszczu jeśli zostaje zaparzona w temperaturze 95 stopni C. i wypita zostanie jako ciepła. W żaden sposób pita zimna czy ciepła nie daje u mnie efektu przeczyszczającego. Ona tylko wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej i przyspiesza przemianę materii (pod warunkiem dobrego zaparzenia i wypicia), ale nie powoduje efektu biegunki czy rozwolnienia.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
uwielbiam wszystkie herbaty! Piję z bioactiv ,myślę, że jak będziesz ją pić dłużej, to w smaku zacznie Ci odpowiadać. Ewentualnie idź do herbaciarni, tam jest ogromny wybór herbat, na pewno jakiś smak będzie akurat dla Ciebie!
![]()
http://feeleat.pl/ mój blog kulinarny ze zdrowymi przepisami ![]() https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga ![]() https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też pijam niemal wszystkie herbaty
![]() Polecam te z bioactiva- chociaż ostatnio robią więcej torebkowych niż liściastych, a szkoda. Pijam też z five o'clocka - z czerwonych polecam o smaku kwiatu wiśni, grapefruitowa jest przepyszna. Jeśli chodzi o efekty w odchudzaniu- to jak poprzedniczki powiem tylko, że sama herbata, chociażby nie wiem jak cudowna wiele nie zdziała ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam za odpowiedzi !!!!
Teraz chyba przejdę na YERBA MATE bo nie smakuje mi czerwona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Do czerwonej trzeba się przyzwyczaić bo jest bardzo specyficzna- na początku też nie lubiłam, a co do Yerby- to też polecam te z five o'clocka ja szczególnie lubię miętową
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Czerwona z dodatkami jest fajna
![]() Ja uwielbiam Pu erh Ognisty smok ![]() A yerbę piję po 1-2l dziennie, też polecam, choć jest specyficzna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Gabryśka, odchudzać się ? Z kości na ości ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.