Dobry preparat hamujacy glod - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-21, 11:01   #1
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Dobry preparat hamujacy glod

Znacie takowy? Przez to ze jestem glodna nie moge wytrzymac na diecie, ciagle mnie ssie.Dlatego szukam suplementu ktory by mi to troche przyhamowal i bym sie nie musiala tak meczyc.Slyszalam o takim jak glukomannan czy hodia, ale nie wiem czy dziala.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 11:44   #2
dominika880306
Raczkowanie

Dot.: Dobry preparat hamujacy glod

podłączam się! też by mi się takowy przydał
jestem na diecie 3D chili i pomimo tego, że są dosyć spore porcje, ale i tak odczuwam głód i ciągle bym coś podjadała
dominika880306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 13:37   #3
isabel77
Przyczajenie

Chej ja jeszcze nie znalazlam takiego suplementu i zaczynam szczerze watpic czy taki wogóle istnieje
Bralam hodie pól roku temu w tabletkach. Nie pamietam dokladniej nazwy hodia57 czy jakos tak no niby ta najlepsza i najprawdziwasza?? hehe
Gdy zaczynalam zazywac troszke bolal mnie brzuch ale myslalam ze tak ma byc i zreszta na ulotce byla o tym wzmianka. Moim zdaniem te tabletki nie dzialaja!!!
Na poczatku bylam podekscytowana ze mam te tabletki ze mi pogoga z utraty wagi i ze wkancu nie bede sie obrzerac jak swinia przy korycie Nawet przez pierwsze dwa tygodnie zaówazylam ze mniej jadlam ale wynikalo to z tego podekscytowania i sama chamowalam sie przed jedzeniem. Bralam je przez 2 miesiace zgodnie ze wskazówkami i nie schudlam ani 1 kg i apetyt sie nie zmniejszyl. Wiec nie polecam.
Najlepsza rada to uwierzyc w siebie wziasc sie w koncu naprwade w garsc i starac sie mniej jesc albo jesc zdrowe produkty stopniowo pomalutku to wierze ze dasz rade naprawde.
isabel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 16:02   #4
womfilae
Raczkowanie

Ja ostatnio zaczęłam pić Fit drink - saszetke rozpuszcza sie w wodzie.Dziwnie zapycha, ma dziwny cytrynowy smak, i u mnie zabija ochotę na słodycze. No i jakby nie patrzeć ułatwia picie większej ilości wody
Mozna kupic w fajnych przecenach w rossmanie, ja swój nabylam za 6zl zamiast 19zl za 7 szaszetek widziałam tez ze mizna kupic go w puszkach.
Właściwie to chyba jedyny "zdrowy" zapychacz jaki znam.
womfilae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 16:06   #5
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Najnaturalniejszy "preparat" to błonnik. Można kupić w proszku, zsyntetyzowany z naturalnych produktów.

Dziewczyny, uważajcie na suplementy. Często jest to pic na wodę, działający jak PLACEBO. Szkoda pieniędzy i zdrowia (suplementy to nie są leki, więc przed wprowadzeniem na rynek nie przechodzą badań klinicznych).
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 00:04   #6
nosferatku
Zadomowienie

A nie lepiej jeść po prostu?
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 08:23   #7
dominika880306
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
A nie lepiej jeść po prostu?
No chyba nie, bo jak się chce jeść cały czas to może się to źle skończyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 08:36   #8
Hiddles
Raczkowanie

Nie skończy się źle jeśli będzie to dibre jedzenie. Jeśli to jakieś smieciowki to wiadomo, że za pół godziny znów będziemy głodni. A jeżeli na talerzu będziemy mieli mnóstwo warzyw zawierających blonnik, jakieś pelnowartosciowe białko to powinniśmy być syci przez dłuższy czas. No i zawsze warto zadać sobie pytanie czy to głód czy tylko apetyt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hiddles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 09:02   #9
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hiddles Pokaż wiadomość
Nie skończy się źle jeśli będzie to dibre jedzenie. Jeśli to jakieś smieciowki to wiadomo, że za pół godziny znów będziemy głodni. A jeżeli na talerzu będziemy mieli mnóstwo warzyw zawierających blonnik, jakieś pelnowartosciowe białko to powinniśmy być syci przez dłuższy czas. No i zawsze warto zadać sobie pytanie czy to głód czy tylko apetyt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zwłaszcza jeżeli chodzi o słodycze.

Organizm szybko się przyzwyczaja do tego co dla niego dobre.
Po pierwsze: ŚNIADANIE. Powinno być zjedzone! I pełnowartościowe. Zwracajmy uwagę na ilość węglowodanów, które mają być energią na rozruszanie. Co nie znaczy, węglowodany=sacharoza.

Po drugie: dużo białka.
Po trzecie: woda! Czasem uczucie pragnienia jest odczuwane jako głód. Zanim coś zjesz, wypij pół godziny wcześniej szklankę wody.
Po czwarte: regularność posiłków. Złota zasada: 5 mniejszych porcji.
Stary 2014-02-22, 09:55   #10
dominika880306
Raczkowanie

Jem 4-5 posiłków dziennie, piję sporo wody, ale i tak zawsze jest taki moment w ciągu dnia, że mam wilczy apetyt.
Próbowałam się ratować szklanką wody, herbatą zieloną/czerwona - pomaga, ale tylko na chwilę.

Co proponujecie wtedy jeść?
Stary 2014-02-22, 11:10   #11
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dominika880306 Pokaż wiadomość
Jem 4-5 posiłków dziennie, piję sporo wody, ale i tak zawsze jest taki moment w ciągu dnia, że mam wilczy apetyt.
Próbowałam się ratować szklanką wody, herbatą zieloną/czerwona - pomaga, ale tylko na chwilę.

Co proponujecie wtedy jeść?
To jedz trzy, ale większe?
Zasada 5 posiłków, podobnie, jak zalecenie, by w diecie było jak najmniej tłuszczu, a zwierzęcego to już w ogóle, to takie przestarzałe zalecenia-nieporozumienia.

Poza tym, co Ty jesz? Pokaż jadłospis z jednego dnia, to będzie wiadomo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-22, 12:52   #12
201607040946
Konto usunięte

Na głód to tylko chemia.
sorry, kaca dziś mam
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-22, 13:21   #13
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Skoro dopada Cię wilczy głód i MUSISZ zjeść to wybierz niskokaloryczne produkty.

Jakaś lekka sałatka z np. grillowanym w piekarniku kurczakiem. Białko z mięsa będzie syte, warzywa zwiększą objętość potrawy, przez co wypełnisz żołądek.

Teraz bardzo popularne są smoothie z owoców- banan ma dużo węglowodanów i zjedzenie go też powoduje uczucie sytości+jogurt naturalny+jakieś inne owoce. Wszystko zmiksować. Do tego można dodać jeszcze błonnik w proszku.
Stary 2014-02-22, 14:39   #14
201607040946
Konto usunięte

oj nie, nie lepiej zjeść jajko/kawałek mięsa/cokolwiek białkowego.
Stary 2014-02-22, 15:47   #15
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ja jem zdrowo i regularnie, ale i tak jwestem glodna bo porcje sa dla mnie za male, jak zjem wiecej to po prostu nie chudne., nawet jak to zdrowe rzeczy.Po takiej ilosci po jakij poczuje sytosc przekraczam bilans kaloryczny
Stary 2014-02-22, 16:18   #16
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez fashi0n Pokaż wiadomość
Kurcze, nie lepsze jakieś naturalne sposoby? Jak jestem głodna, to piję wodę z cytryną, to jest przyjemne i pożyteczne. Oprócz smaku - poprawia przemianę☠materii i oczyszcza organizm z toksyn. Staram sobie też znaleźć jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o głodzie, na przykład robię sobie domowe SPA, buszuję po forach albo sklepach internetowych, czytam książkę... o, i smaruję się masłem do ciała o zapachu czekolady i karmelu - pachnie cudownie, a ma zero kalorii marki Bielenda bodajże. A poza tym na głód dobrze działa ruch - chociaż taki półgodzinny
Woda z cytryna nie dziala, ciezko mi sie tym "najesc" i ciezko mi sie na czymkolwiek skupic jak mnie ssie 24 na dobe.Regularne posilki tez nie pomagaja bo co mi z tego ze drugie sniadanie mam za 3 godz, jak ja od pierwszego wstaje glodna.Mecze sie juz tak prawie 2 miesiace i mam dosc, chyba wroce do dukana tam chociaz nie musialam jest tak malo.
Stary 2014-02-23, 10:01   #17
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

No ok, ale tez ma swoja wartosc kaloryczna i jak zjem w takiej ilosci by nie byc glodna to nie chudne

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Mi jeden serek nie pooze, jestem glodna non-stop
Stary 2014-02-23, 10:49   #18
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ok, ale tez ma swoja wartosc kaloryczna i jak zjem w takiej ilosci by nie byc glodna to nie chudne

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Mi jeden serek nie pooze, jestem glodna non-stop
To idź do lekarza. Jeżeli faktycznie odczuwasz wilczy głód, jedząc na poziomie Twojego zapotrzebowania lub na rozsądnej redukcji, to może hormony albo psychika.

A jeżeli jesz 1200 kalorii, to idź po rozum do głowy.
Stary 2014-02-23, 11:04   #19
201607040946
Konto usunięte

Otoz to
Ja na 1500 odczuwam glod, chyba jedynie na 1800 nie, ale co to za dieta dla osoby, ktora nie cwiczy (ale sie rusza) i ma zrabany metabolizm...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-23, 15:25   #20
elfik_
Rozeznanie

Mi kiedyś lekarz palant przepisał meridię, miałam wtedy kilka kilo nadwagi. Tak sobie później metabolizm skopałam, że dopiero po takiej kuracji miałam co zrzucać. Całkowicie schudłam 36 kilo, zostały 2, a chudnąć zaczęłam jak w końcu zaczęłam jeść, więc na bogów dziewczyny, jak jesteście głodne to słuchajcie swojego organizmu.
Może być też tak, że jeśli przyjmujecie tylko niskie węgle lub wcale to zwyczajnie brak Wam energii. Ja miewałam dnie, gdzie mimo sporej ilości serków, kurczaków i warzyw byłam głodna. Wtedy (jeden) cukierek/kawa z kostką cukru załatwiało kwestię rozładowanej bateryjki, a wielkiej szkody nie czyni.
elfik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 21:05   #21
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jestem glodna caly czas, nie moge spac, mecze sie.
Moje menu dzisiejsze
sniadanie-2 kromki razowego chleba z szynka, pomodor, pol ogorka,jajko
II sniadanie-owsianka z szklanki mleka, 3 lyzki platkow, banan
obiad-piers kurczaka gotowana, pol torebki kaszy jeczmiennej, 200 g brokula gotowanego
podwieczrek-jogurt naturalny, jablko, kilka orzechow
kolacja-seek wiejski, pomidor

Nie wiem co tu jeszcze by mozna bylo zmodyfikować by to mialo sens i nie głodować.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-02-23 o 21:12
Stary 2014-02-23, 22:38   #22
Wenress
Zakorzenienie

Ja się ostatnio bardziej żarłoczna zrobiłam ze stresu i mam świetny zdrowy 'zapychacz' - sałatka z 2 (albo więcej, ja bym nie dała rady a jestem mocnym zawodnikiem ) łodyg selera naciowego, połowy papryki, cebuli czerwonej, kilku oliwek, jak masz to jeszcze pomidorki, sałata, ja wrzucam co jest w lodówce... do tego trochę fety albo tuńczyka, może kurczak też pasuje, nie próbowałam... łyżka octu balsamicznego, bazylia i jakiś zdrowy olej - mi wychodzi z tego duża miska i zawsze zjadam całą, potem ledwo się ruszam bo ten seler naprawdę zapycha a kalorii ma tyle co nic, zwłaszcza jak jem z czystego łakomstwa a nie zapotrzebowania i daję dosłownie kilka kosteczek fety i łyżeczkę oleju. I jeszcze tak odstresowująco chrupie w niej wszystko
A 'żołądek bez dna' może być od hormonów, ja to miałam kiedyś przed okresem - jadłam np duży obiad, byłam nim najedzona a po 30 minutach czułam jakbym nie jadła od wielu godzin, i to nie był apetyt tylko niesamowite ssanie w żołądku i tak po każdym posiłku, cały dzień,, okropieństwo. Teraz mam tak jak zjem coś np o 6-7 rano (normalnie jadam najwcześniej o 9, tak wstaję), nieważne ile i czego, po godzinie nie ma śladu i umieram z głodu

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-23, 23:30   #23
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jestem glodna caly czas, nie moge spac, mecze sie.
Moje menu dzisiejsze
sniadanie-2 kromki razowego chleba z szynka, pomodor, pol ogorka,jajko
II sniadanie-owsianka z szklanki mleka, 3 lyzki platkow, banan
obiad-piers kurczaka gotowana, pol torebki kaszy jeczmiennej, 200 g brokula gotowanego
podwieczrek-jogurt naturalny, jablko, kilka orzechow
kolacja-seek wiejski, pomidor

Nie wiem co tu jeszcze by mozna bylo zmodyfikować by to mialo sens i nie głodować.
Mieszkasz w ciepłych krajach, masz szklarnię, czy jesz te papierowe pomidory z marketu za całą kasę świata?

Niech się ktoś mądrzejszy wypowie, ja jestem na bakier z tabelami wszystkiego, bo nie potrafię jeść cyferek, jedzenie muszę.

Do tego obiadu weź zjedz całą torebeczkę (fuj ) tej kaszy, na przykład. Albo tej nieśmiertelnej martwej kury więcej. Dorzuć solidną garść kapusty kiszonej. Polej sobie ją jakąś oliwą (olej lniany, inny olej. Tzn nie olewaj innego oleju, tylko nie musi być lniany...errrr polszczyzna). Albo sałatę zrób. Ja jestem leniem warzywnym i miewam w lodówce gotową mieszankę sałat, którą trzeba tylko czymś polać, jak przychodzi jej czas. Warzywo niebędące ziemniakiem (ponoć też burakiem i marchewą ) nie liczy się do dobowej puli kalorii ponoć

W jakiej postaci jest śniadaniowe jajo i czemu nie dwa?

w ogóle mam wrażenie, że coś mało tłuszczy w tym jedzeniu Twoim. Tłuszcz robi, że jest smaczniejsze, a oprócz tego jest niezbędny Twojemu organizmowi.mam nadzieję, że cały ten nabiał jest pełnowartościowy, a nie jakieś light szachrajstwa?

Do podwieczorku drugie jabłko? Marchewa?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 10:27   #24
krolewnanacynamonie
Raczkowanie

GG do krolewnanacynamonie Send a message via Skype™ to krolewnanacynamonie

Tez tak mialam, na początku diety. Czułam tylko głód, głód, głod. Szłam spać głodna, wstawałam głodna ,na zajęcia głodna mimo to że jadłam regularnie i zawsze cos w buzi się mieliło. Nic nie pomagało, zadne zapychacze typu błonnik czy te chemiczne śmieci. Problem był w głowie, pychice. Tak byłam nastawiona : "eat.eat.eat." . Kilka rozmów z psychologiem załawiło sprawę.

Muszę dodać że zaczęło się robić to bardzo problemowe bo gdy zaczynałam jeść nie odczuwałam nasycenia niezależnie od ilości. Zadbaj o to.

Edytowane przez krolewnanacynamonie
Czas edycji: 2014-02-28 o 10:30
krolewnanacynamonie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 10:43   #25
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Spoko przeszlam na Dukana i najadam sie do syt, nie mam zamiaru sie meczyc.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nosferatku Pokaż wiadomość
Mieszkasz w ciepłych krajach, masz szklarnię, czy jesz te papierowe pomidory z marketu za całą kasę świata?

Niech się ktoś mądrzejszy wypowie, ja jestem na bakier z tabelami wszystkiego, bo nie potrafię jeść cyferek, jedzenie muszę.
a?
Mieszak w Niemczech i pomodry sa calkiem normalne.Nie jem cyferek
Stary 2014-02-28, 11:19   #26
mamasierpniowa
Zadomowienie

Na Dukanie schudłam sporo ale rozwaliła mi nerki. Do tego ta okropna SUCHOŚĆ W USTACH !! Dukana z czystym sercem odradzam a nawet przestrzegam.
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 11:45   #27
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Bylam juz na Dukanie przed ciaza i mi nerek nie rowalil i jest bardzo wygodna ta dieta dla mnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości