Niespokojny sen dziecka..... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 22:00   #1
ewcia23
Raczkowanie

Niespokojny sen dziecka.....

Witajce.Czy wasze maluszki tez spia niespokojnie?Moj synek skonczyl 6 mcy i chyba juz od 3 mcy strasznie wierci sie w nocy,marudzi i wydaje rozne odglosy,uklada sie w takie pozycje jak spi ze dziwie sie ze mu wygodnie.....czasem sie wybudzi,czasem zaplacze-raczej to nie zabkowanie bo zaczelo sie jakos jak mial 3 mce.Najgorsze ze ja ciagle spie lekkim snem lub czesto wogule nie moge zasnac jak slysze co on wyprawia u siebie w lozeczku.Kiedys bralam go do siebie do lozka i bylo lepiej ale teraz jak go bralam to kopie mnie przez sen,tak sie wierci ze wogule nie moge spac wiec lepiej w lozeczku no ale czy to normalne ze on tak spi? A jak spia wasze dzieci??

Edytowane przez ewcia23
Czas edycji: 2012-03-24 o 22:02
ewcia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-24, 22:34   #2
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Niespokojny sen dziecka.....

Tak, to normalne, wiele dzieci przechodzi przez ten etap. Moja coreczka miała tak przez kilka miesięcy, potem jej przeszło, ale czasami wraca w okolicach wyrżnięcia kolejnego zęba.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 17:29   #3
żurawinka
Zakorzenienie

Spróbuj zignorować pierwsze poruszenie, zazwyczaj po chwili dziecko znowu zapada w sen Wiem ze na poczatku łatwo powiedzieć, ale i Ty będziesz wyspana i dziecko nie wybudzone.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-25, 21:39   #4
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

moja córka też tak spała. No może bez płaczu i marudzenia ale wiercenie się było okropne. Przewracanie się, odkopywanie, siadanie i kładzenie się w odwrotnej pozycji, gadanie przez sen. Teraz ma prawie dwa latka i jest o niebo lepiej. Jasne, że zmienia pozycje i czasem coś powie ale już nie tak jak kiedyś. Teraz przynajmniej nie poprawiamy jej przykrycia co pół godziny
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-26, 18:59   #5
emma85
Raczkowanie

Moja 6 miesięczna córeczka też od kilku dni śpi bardzo niespokojnie. Wierci się, przekręca we wszystkie strony, w poprzek łóżeczka. Często też płacze przez sen, wręcz piszczy, albo szlocha a kiedy podchodzę do łóżeczka ona śpi w najlepsze.
emma85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-27, 21:08   #6
peerle
Przyczajenie

To ja chyba jestem weteranką. Mam 9-miesięcznego synka i nieprzespałam jeszcze ani jednej nocy od jego urodzenia Przez pierwsze miesiące myślałam ze to normalne, ale trwa nadal. Lekarz twierdzi ze to moze byc refluks a mały z tego wyrośnie jak tylko pojdzie na nogi (pocieszenie). Jak narazie nasz synek potrafi budzic sie co 15 minut czasem zadziej. Ja chodze juz jak cien czlowieka bo nie mam pojecia co mam robic. Maz pracuje na pierwsze zmiany wiec nie moze wstawac, daje mi odespac po pracy ale to nie jest ten odpoczynek co w nocy.

Dodam ze juz probowalismy chyba wszystkiego zeby maly przespal lepiej noc. W tej chwili wyglada to tak ze jak go uslysze to daje mu wode, mleko (wypija nawet 2 butelki w nocy i nie potrafie go oduczyc) jesli to nie pomaga przekladam do wozka i bujam. potem z wozka do łóżeczka i tak cala noc. Wiem ze to nie jest dobry sposob ale juz jestem tak zmeczona ze dla mnie najlepszy przy ktorym maly usnie najszybciej
peerle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 17:02   #7
jakajaroxi
Przyczajenie

Witam. Powiem Tak... Moja Córka ma 3 lata i jeszcze nie przespala calej nocy.. Nigdy!! Po 3 razy a nawet iu wiecej sie budzi. trzeba do niej wstac polezec az zasnie dac jej pic.. masakra., Mam Tego dosc ale nie umiem nic na to poradzic. Jak do niej nie wstaniemy do drze sie i placze w nieboglosy. .. ma strasznie niespokojny sen. A wy Co byscie poradzily na ten problem?
jakajaroxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 15:43   #8
peerle
Przyczajenie

A co na to lekarz??

Ja też już nie wiem co z naszym małym mam robić. Probowałam wszystkiego. Nic nie pomogło.
peerle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 16:54   #9
jakajaroxi
Przyczajenie

Lekarz rodzinny powiedzial ze z tego wyrosnie, ale ja jestem coraz bardziej pewna ze to nie stanie sie szybko. Powiedzial rowniez ze mozna skorzystac z pomocy psychologa ale jeszcze z mezem o tym nie myslelismy szczerze powiedziawszy..
jakajaroxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 07:54   #10
dryda
Rozeznanie

to straszne w trakcie problemu usłyszeć "wyrośnie z tego".
dryda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości