|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Roznica temperamentow
Hej
![]() Mam 27 lat i od ponad roku jestem w zwiazku ze starszym o osiem lat mezczyzna. Wszystko miedzy nami uklada sie bardzo dobrze, dokladnie tak jak chcialabym zeby sie ukladalo miedzy mna a partnerem - jest jednak cos, co poczatkowo wydawalo mi sie drobiazgiem, watkiem pobocznym, takim na ktory da sie przymknac oko, czyms czym nie kierowalam sie, decydujac na zwiazek - chodzi o jego lozkowy temperament, rowny niemalze zeru ![]() ![]() ![]() Zachodze w glowe co moze byc tego przyczyna i pomyslalam, ze tutaj bedziemy mogly sobie o tym porozmawiac i cos wreszcie naprowadzi mnie na wlasciwy trop ![]() ![]() Edytowane przez nowa_wizaz Czas edycji: 2014-03-15 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: Roznica temperamentow
Hmmm, Twój TŻ na pewno należy do mniejszości. Znam jedną taka parę i kobieta też nie jest z tego powodu zadowolona- ba tamten to wręcz zachowuje się jak przysłowiowa baba, którą non stop głowa boli. Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ale też i nie chciałabym mieć takiego TŻ. Nie, no dla mnie to raczej abstrakcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślę z szajsunga
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wlasnie sek w tym, ze bliskosci mi raczej nie brakuje, duzo jej jest i to w roznych formach i czesto wychodzi od niego. Czesto mnie czule przytula, glaszcze, caluje, czesto mile do mnie mowi... i na tym niestety koniec. Przeanalizowalam problem pod chyba kazdym mozliwym katem, przeanalizowalam nasze zblizenia ii jedyne co mi pasuje i co sie nasuwa na mysl to to, ze jemu sie najzwyczajniej nie chce meczyc, tak fizycznie.
Poza tym jest cos jeszcze, ale wstyd mi o tym pisac, bo to jedynie moje spostrzezenie, takie drobne i byc moze niemajace wplywu na ten jego zerowy temperament i zapal do podejmowania inicjatywy. Mianowicie chodzi o jego "warunki" ze tak to okresle. Otoz na podstawie kilku wczesniejszych doswiadczen zaobserwowalam pewna zaleznosc: mezczyzna szczodrze obdarzony przez nature czesto bywa bardziej leniwy w lozku, zeby nie powiedziec, ze rozpieszczeny przez kobiety. Mysle sobie, ze taki wlasnie mezczyzna mysli, ze kobiecie wystarczy jesli raz na jakis czas pozwoli jej z tego skorzystac i ze to jest wlasnie szczyt jej marzen i ze dalej poradzi sobie sama, bo przeciez ma juz to co najwazniejsze czyli duzo centymetrow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mozliwe ze Twoj facet zwyczajnie ma duzo mniejsze potrzeby seksualne nic Ty. I nic wiecej nic mniej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślę z szajsunga
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Bylo nieznacznie lepiej - wiadomo, jak bywa na poczatku
![]() taka jakby lozkowa anemie, brak energii. Kurcze... to jest bardzo kochany facet, taki kochany, ze bedac przy nim czuje wyraznie ze to jest wlasnie Ten kochany facet, a tu takie kuku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A poza tym ciezko mi jest wymuszac seks, co w efekcie doprowadzilo do jego znacznego przerzedzenia, takie bledne kolko - wole miesiac wstrzymywac, niz piec minut sie wstydzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ciezko mi sobie taka sytuacje wyobrazic... Moj TZ tez jest sporo starszy ode mnie (10 lat), dobrze "obdaowany" przez nature
![]() ![]() moze porozmawiaj z nim o tym otwarcie, spytaj, co jest nie tak... czasem sa problemy, o ktorych nie mamy pojecia, dopoki wprost nie spytamy...
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślę z szajsunga
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Czasem tak sobie mysle, ze to wszystko czesciowo jest moja wina, chodzi o przyzwyczajenia z poprzedniego zwiazku. Moj byly bardzo mnie w tej kwestii rozpiescil, nie przypominam sobie ani jednej sytuacji w ktorEj inicjatywa wychodzilaby ode mnie - po prostu jego potrzeby przewyzszaly moje, a teraz? Teraz ja zachowuje sie jak piekna ksiezniczka i czekam na dowody pozadania, zamiast od czasu do czasu pozwolic sobie na maly nietakt i wziac sprawy w swoje rece, ze tak powiem
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Mysle, ze to rozluzniloby nieco atmosfere i skloniloby mojego do aktow wzajemnosci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
A nie lepiej szczerze z nim pogadać?
Cytat:
![]() Lepiej pogadaj z nim teraz ( po roku znajomości) bo na starość będzie jeszcze gorzej. Chyba nie chcesz za 5-6 lat uprawiać sexu raz na kilka msc? Ile razy w miesiącu uprawiacie sex? Ta sfera w gruncie rzeczy jest bardzo ważna. Teraz możesz doszukiwać się błędów w swoim zachowaniu a za parę lat będziesz tak sfrustrowana, że spadnie Twoja samoocena i będziesz myśleć o zdradzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Seks maksymalnie raz na 2 tyg.
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- I to nie jest tak, ze ja z nim wcale na ten temat nie rozmawiam. Fakt, ze ani razu nie zdobylam sie jeszcze na powazna rozmowe, nie usiadlam i nie poprosilam o kilka chwil uwagi, ale w zartach probowalam zakomunikowac moje niezadowolenie, tak sytuacyjnie. Pomyslalam, ze moze to wystarczy, ze moze to da mu do myslenia - nie dalo i tak czytajac co piszecie, widze ze rozmowa jednak mnie nie ominie, jesli chce jakiejs poprawy ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- ... ze tez to na mnie trafilo, na takiego wstydziocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.