|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy mozna miec uczulenie na maske algowa(algi/spiruline) ?
kupilam sobie maske kriogeniczna xylogic do cery naczynkowej - ze spirulina i po zmyciu mam zaczerwieniona skore, pozniej ona wraca do normalnosci, mam cere naczynkowa.
czy to, ze cera jest po niej zaczerwieniona, to znak, ze mam uczulenie na spiruline, czy to (tak slyszalam) oznaka detoksykacji cery ? z gory dziekuje za odpowied. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mozna miec uczulenie na maske algowa(algi/spiruline) ?
Gdybyś miała uczulenie na spiruline (o ile to w ogóle możliwe bo algi mają działanie uspokajające, łagodzące) to zaczerwienienie nie schodziłoby samo a skóra by cię swędziała
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy mozna miec uczulenie na maske algowa(algi/spiruline) ?
Ja po 'czystej' spirulinie mam mocno zaczerwienioną twarz i po zmyciu jej wodą pojawia się pieczenie. Do godziny czasu skóra dochodzi do siebie.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mozna miec uczulenie na spirulinę
Cytat:
zmywam potem gabeczką. Po tym wszystkim nakładam krem nawilzajacy. Buzia piecze, wyskakuje jakby wysypka, ktora po jakimś czasie zupełnie znika... Co to jest?? Wczesniej przed maseczka robie peeling enzymatyczny 5 min. Mam cerę raczej naczynkową, suche policzki. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.