Czy tak powinno być? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 21:52   #1
Novakovskax3
Raczkowanie

Czy tak powinno być?

Hej, pytam, gdyż chcę dowiedzieć się czy jestem sama w takiej sytuacji czy też nie. Partner nie chce narażać córki prawie 8 lat na wypytki byłej, co i jak tatuś robi z nową panią w domu więc jeździ do byłej zajmować się małą w trakcie jej dyżurów. Jestem pewna, że partner mnie nie zdradza (zaraz pewnie pojawi się masa takich wpisów), ufamy sobie i prędzej by znalazł inną kobietę niż ją, po prostu doporowadziła do takiego stanu, że on ma jej dosyć i jedyne co ich łączyło to przyzwyczajenie przy najmniej z jego strony.
No i moje pytanie jest takie, bo delikatnie nie podoba mi się takie coś tzn. coś tam kłuje minimalnie, ale to jest dziecko a to jest jej tata i nie będę zabraniać mu przecież widywać dziecko ani dziecku psuć dzieciństwa. Czy ktoś może ma podobną sytuację? i czy zgadzać się na takie coś?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-28 o 09:53 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Novakovskax3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:58   #2
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Dot.: Czy tak powinno być?

Cytat:
Napisane przez Novakovskax3 Pokaż wiadomość
Hej, pytam, gdyż chcę dowiedzieć się czy jestem sama w takiej sytuacji czy też nie. Partner nie chce narażać córki prawie 8 lat na wypytki byłej, co i jak tatuś robi z nową panią w domu więc jeździ do byłej zajmować się małą w trakcie jej dyżurów. Jestem pewna, że partner mnie nie zdradza (zaraz pewnie pojawi się masa takich wpisów), ufamy sobie i prędzej by znalazł inną kobietę niż ją, po prostu doporowadziła do takiego stanu, że on ma jej dosyć i jedyne co ich łączyło to przyzwyczajenie przy najmniej z jego strony.
No i moje pytanie jest takie, bo delikatnie nie podoba mi się takie coś tzn. coś tam kłuje minimalnie, ale to jest dziecko a to jest jej tata i nie będę zabraniać mu przecież widywać dziecko ani dziecku psuć dzieciństwa. Czy ktoś może ma podobną sytuację? i czy zgadzać się na takie coś?
Ale o co ci dokładnie chodzi? O widywanie się faceta z jego dzieckiem?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:02   #3
201803080934
Konto usunięte

jak długo oni nie są razem, jak długo wy jesteście razem?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:21   #4
Novakovskax3
Raczkowanie

Bardziej o to czy to jest normalne po prostu, że jest dziecko to trzeba się nim zająć niezaleznie gdzie czy u nas czy u niej, czy po prostu się nie przejmować bo przeszłam trochę przez jego bylą i ściska mnie na samą myśl o niej :p no ale nie żeby awantury robić czy coś...
Oni byli razem ok 2 lata a znali się i żyli ze sobą 11-12, my 3 lata dopiero..

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Nie dość że problemy bo była pod górkę robi i wciska córkę na siłę partnerowi to to że mam teraz też ciężki okres bo moi rodzice się rozstają i moje myśli są po prostu pogmatwane w kazdej dziedzinie.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Jak długo nie są razem! Źle przeczytałam, więc byli teoretycznie dwa lata razem, 11-12 lat żyli ze sobą on robił jej nadzieję, od ok 3 lat jest ze mną

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-12-28 o 09:55 Powód: Przywrócenie usuniętego posta.
Stary 2015-12-27, 22:27   #5
yosanne
Raczkowanie

Cytat:
Oni byli razem ok 2 lata a znali się i żyli ze sobą 11-12, my 3 lata dopiero..
Żyli ze sobą 11-12 lat a byli tylko 2 lata? Chyba czegoś nie rozumiem?

To nic dziwnego, że czujesz ukłucie zazdrości, pewnie dużo kobiet na Twoim miejscu by czuła. Jesteś w trudnej sytuacji, bo związek z facetem z dzieckiem nie jest łatwy. To dziecko zawsze będzie i tym samym jakiś kontakt z jego matką (a ex faceta) też będzie. Niestety musisz sama sobie odpowiedzieć na pytanie, czy jesteś w stanie to zaakceptować, czy nie. Z tego co zrozumiałam największym problemem jest to, że Twój partner jeździ zajmować się dzieckiem do byłej, zamiast brać ją do siebie. Dla mnie argument o tym, że mała będzie mówić w domu, co tatuś robi z nową panią jest trochę dziwny. W końcu wiadomo było, że zarówno tatuś, jak i mama w końcu znajdą sobie innych partnerów, to bez sensu udawać przed dzieckiem, że jest inaczej, tym bardziej, że ośmiolatka już naprawdę dużo rozumie i pewnie i tak się domyśla, że jest jakaś "nowa pani", tym bardziej, że nie jesteście razem od wczoraj, ale od trzech lat, więc to poważny związek. Pytanie brzmi, czy porozmawiałaś z nim szczerze na ten temat i powiedziałaś, co czujesz?
yosanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:28   #6
Melissandra
BAN stały

Wiesz, jesli to Ci tak przeszkadza, zawsze mozesz uzgodnic z partnerem, ze z corka spotyka sie na neutralnym gruncie np. u dziadkow/w parku/gdziekolwiek. Osobiscie nie widze problemu, skoro sama mowisz, ze zazdrosci nie ma.
Melissandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:32   #7
Rena
Zakorzenienie

To dziecko 8 letnie urodzilo sie jak zyli ze soba, ale nie byli razem?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:35   #8
Novakovskax3
Raczkowanie

.

Edytowane przez Novakovskax3
Czas edycji: 2015-12-28 o 08:32
Stary 2015-12-27, 23:17   #9
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Zdradzał ją, mówił jej że jej nie kocha itp itd.
Alez sobie diament znalazlas .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 23:17   #10
201707171403
Konto usunięte

Cytat:
No i tu pies pogrzebany partner mój nie jest jak każdy normalny obywatel on zawsze robi na opak ale wychodzi to na plus...
Argument jest taki, że on dziecka nie chce stresować. Dużo razy mu tłumaczyłam, że kiedyś mała i tak się dowie i w ogóle...
Po prostu matka nie patrzy już na nią, tylko byle by ojca odzyskać.
Muszę z nim porozmawiać choć uważam że raczej to takie niestosowne bo to jego dziecko i w pewnym sensie obowiązek żeby się nią zająć. Jestem tylko ciekawa czy nie przemieni się to np że będzie u niej jadał obiady... Jak go tak przekabaci.
A ogólnie to jest tak że on był z nią dla wygody i z przyzwyczajenia, dziecko jest poczęte w sposób ,,związek mi się psuję, w ciążę zajdę to pewnie wszystko się naprawi''... no nic się nie naprawiło. Żyl z nią dla dziecka... Zdradzał ją, mówił jej że jej nie kocha itp itd.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

No dokładnie, wiele razy mówił że często i ją wykorzystywał ale ogólnie nie będac razem spali, taki ot związek z wygody z jego strony...
Zawsze miał pod buźkę obiad podany, wyprasowane itp
Związek z wygody, dobre. Łapiesz jak młody pelikan.
201707171403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 00:27   #11
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Jestem pewna, że partner mnie nie zdradza (zaraz pewnie pojawi się masa takich wpisów), ufamy sobie i prędzej by znalazł inną kobietę niż ją, po prostu doporowadziła do takiego stanu, że on ma jej dosyć i jedyne co ich łączyło to przyzwyczajenie przy najmniej z jego strony.
Ależ wszystkie zawsze są.
Cytat:
A ogólnie to jest tak że on był z nią dla wygody i z przyzwyczajenia, dziecko jest poczęte w sposób ,,związek mi się psuję, w ciążę zajdę to pewnie wszystko się naprawi''...
Aha. Bez jego udziału?
Cytat:
No dokładnie, wiele razy mówił że często i ją wykorzystywał ale ogólnie nie będac razem spali, taki ot związek z wygody z jego strony...

Masz 18 lat?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 03:39   #12
witchwq
Zakorzenienie

Pewnie się palcem zaplodnila. Gdzieś już coś podobnego czytalam, czy udziela mi się wizazowa trollofobia?

Wysłane z mojego Elephone P8000 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-28, 07:49   #13
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Pewnie się palcem zaplodnila. Gdzieś już coś podobnego czytalam, czy udziela mi się wizazowa trollofobia?
Nie, to już piąty wątek autorki o misiaczku, więc pewnie też kolejne konto.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 08:28   #14
Novakovskax3
Raczkowanie

Pytanie brzmiało inaczej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości