|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ciągle myślę o byłych dziewczynach mojego chłopaka.
Hej,po pierwsze nie wiem czy wybrałam dobry dział ale nie znalazłam niczego bardziej odpowiedniego
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciągle myślę o byłych dziewczynach mojego chłopaka.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
w tym roku 20
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mój poprzedni związek rozpadł się między innymi przez takie myślenie... Z tym, że tam dochodził jeszcze fakt, że mój eks utrzymywał z byłą kontakt (jak się okazało, niezbyt zdrowy), a próbował to ukryć.
U Ciebie jest inaczej. Pamiętaj, że ta dziewczyna jest obecna tylko w Twojej głowie ![]() Przeszłości nie zmienisz, skup się na teraźniejszości. Jest z Tobą, nie z nią, kocha Cię. Myślisz, że "gdyby ona z nim nie zerwała, to dalej byliby razem". Lepiej spróbuj pomyśleć, że może, gdyby się nie związali, a później rozstali, to jego losy potoczyłyby się inaczej i nigdy nie bylibyście razem? Ja też czasami wolałabym, żeby mój były nigdy się w moim życiu nie pojawił, bo bardzo mnie ranił. Ale z drugiej strony- wiele się dzięki temu nauczyłam, dorosłam. A nasze bolesne rozstanie zbliżyło mnie do mojego obecnego, cudownego chłopaka ![]() Przeszłość to przeszłość, a nie grzebanie w niej, to klucz do szczęścia. I najważniejsze- zostaw w spokoju jej facebooka, bo tylko się nakręcasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie porównuj się do niej. Jesteście inne i zaakceptuj, że podobasz mu się taka jaka jesteś. Spójrz w lustro i poszukaj rzeczy, które lubisz w sobie. Poszukaj też innych cech w sobie, z których jesteś dumna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Popracuj nad tym jak postrzegasz siebie, to na początek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czy Twój chłopak w jakikolwiek sposób daje Ci do zrozumienia, że ta dziewczyna jeszcze coś dla niego znaczy, mówi o niej, daje Ci jakiekolwiek powody do zazdrości? Jeśli nie i przyczyną jest tylko Twoje niskie poczucie własnej wartości, no to nie masz wyjścia: albo sama się zaweźmiesz i zaczniesz pracować nad swoją samooceną, skończysz z porównywaniem się itd., albo pójdziesz z tym wszystkim do psychologa. Pomyśl, że historia z tamtą dziewczyną jest zamknięta, teraz Ty jesteś najważniejsza dla Twojego chłopaka i to Wy tworzycie zupełnie nową, własną historię: z Twoim wyglądem, Waszymi własnymi przeżyciami i podróżami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Sama się nakręcasz. Jego była jest w TWOJEJ głowie, nie chłopaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Tylko jak to zmienić? Mam podobny problem, niszczy mnie to, a jestem z moim chłopakiem ponad 3 lata. Łatwo jest powiedzieć, zmień się, zmień to, nie myśl tak - tylko że na to nie ma wyłącznika. Teoretycznie wiem to wszystko, nie myśleć, nie przejmować się, teraz mnie kocha itd, ale nie potrafię wywalić ze swojej głowy tego destrukcyjnego myślenia.
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Mnie od czasu do czasu też dopadają takie głupie myśli i zdarzyło mi się kilka razy zajrzeć na profil ex mojego TŻta.
Jednak ja wiem, dlaczego w mojej głowie pojawiły się takie myśli. Ja sama jestem ex mojego TŻta. Wróciliśmy do siebie po roku "separacji". W tym czasie on przez ładnych kilka miesięcy był z tą dziewczyną w związku. Jak się pogodziliśmy i na nowo zaczęło nam się ze sobą układać, to ona wciąż do niego wypisywała, wspominała ich wspólne chwile, prosiła o spotkania i następną szansę. ![]() Dlatego reaguję na nią teraz alergicznie, chociaż TŻ nic o niej nie wspomina i wiem, że to ja jestem najważniejsza. Ja sama walczę ze sobą, nie nakręcam się. Jestem z TŻtem już 1,5 roku i jakby mnie nie kochał i nie zależałoby mu na mnie, to by ze mną tyle czasu nie był. Prawda? Zresztą widzę, że nie mam powodów, aby być zazdrosną o tamtą ex. Ja do swoich exów już nic nie czuję, nie mam żadnych sentymentów, nie rozmyślam o nich. Ot, było - minęło. To już historia. Z jednym nawet widziałam się przypadkowo w ten weekend i TŻ o tym wie. I nie był z tego powodu zły czy zazdrosny. Z takimi demonami musisz walczyć sama. Ciesz się tym, co jest teraz. Nie rozpamiętuj przeszłości. Bo to przeszłość, historia. Teraz Ty jesteś najważniejsza dla swojego TŻta. I na pewno podobasz mu się taka, jaka jesteś. Nie upodabniaj się do jego ex. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mam tak samo, z tym, ze na poczatku TZ duzo nadawal o swojej bylej. Staram sie o tym nie myslec, bo w koncu teraz jest ze mna, a juz szczegolnie o tym nie mowic, bo z tego sa same klotnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.