|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Moja metamorfoza ! Potrzebuje waszej pomocy dziewczyny !
hej dziewczyny !
![]() Postanowiłam prości was o radę w kwestii mojej metamorfozy , mianowicie chciałabym coś w sobie zmienić ,dobrać odpowiednią fryzurę ,makijaż ( z tym mam już poważny problem ,bo nie wiem jak podkreślać swoją urodę ) stosuje podkład ,tusz do rzęs, róż do policzków no i zwykle jakiś błyszczyk ) Bardzo podobają mi się makijaże prezentowane przez dziewczyny na jednym z wątków na naszym portalu, z jednej strony chciałabym się tak malować i być bardziej odważna w tej kwestii, ale też myślę że większość z tych propozycji nie nadaje się na zwykłe ,codzienne dni?Są zbyt mocne , wyraziste i bardzo zwracają uwagę przechodnich czego nie lube . Mimo to chciałabym się przełamać w tej kwestii. ![]() Chciałabym wprowadzić jakąś zmianę w swoim życiu , trochę zaszaleć ale zbytnio nie wiem w którym kierunku powinnam iść . Co mogłabym zmienić ,dopracować w swoim wyglądzie. ![]() Czekam na wasze porady ,sugestię w tej sprawię ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moja metamorfoza ! Potrzebuje waszej pomocy dziewczyny !
Moim zdaniem fryzura jest ok, ładnie Ci w koczku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
fryzurki bym raczej nie zmianiała
![]() a w makijazu widze Cię w stylu pin up ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Według mnie powinnaś bardziej podkreślić oczy, bo na zdjęciach w ogóle nie widać makijażu. Mocniej wytuszowane rzęsy i może kredka na górnej powiece?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dzięki za rady dziewczyny !
![]() Co do makijażu zawsze mi się wydawało że jest wystarczająco mocny ,tak przynajmniej wygląda na żywo . A niestety na zdjęciach wcale go nie widać mimo że tuszuje rzęsy dość intensywnie wyglądają jakby wcale nie były pomalowane ,nie wiem czemu tak się dzieje. ![]() Ja ogólnie nie lubię zbyt mocnego makijażu ,takiego jaki dziewczyny pokazują u nas na wizażu . A pin-up może i jest seksowny ale też mi się wydaje zbyt mocny . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;45344894] A niestety na zdjęciach wcale go nie widać
mimo że tuszuje rzęsy dość intensywnie wyglądają jakby wcale nie były pomalowane ,nie wiem czemu tak się dzieje. ![]() [/QUOTE] aparat zjada kolory ![]() ja lubię mocny makijaż.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja bym posawiła na klasyczną kreskę eyelinerem
![]() Wydaje mi sie że od razu oko byłoby bardziej wyraziste. ![]() Jeśli nie kreska to może jakieś kolorowe cienie ?
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
zapuść grzywkę i maluj kreskę na górnej powiece
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Właśnie byłam kiedyś u kosmetyczki i mi mówiła że powinnam malować sobie czarną kreskę na górnej powiece ,bo będzie się to fajnie zgrywało z ich kształtem
![]() Chciałabym malować się cieniami ,mam 4 paletki z różnymi kolorami .. już nie raz próbowałam je wykorzystać ,ale mam wrażenie że wyglądam kiczowato i tandetnie jak się nimi obsmaruje. ![]() Te całe blęndowanie i rozcieranie kompletnie mi nie wychodź ,chyba trzeba mieć do tego jakieś specjalne pędzelki. A grzywkę mam teraz taką jak na zdjęciach ,chyba że macie na myśli cięcie na prost ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
czyli chcesz sie malowac mocniej, ale ogolnie nie lubisz takich makijazy
![]() nie wiem co mozna doradzic w takiej sytuacji,napisalabym to samo co dziewczyny wyzej,ale mysle ze problem lezy w podejsciu typu "chce, ale sie boje". a z takim podejsciem nic nie zwojujesz ![]() ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie chyba najbardziej obawiam się że będę wyglądała jak jakaś tapeciara ![]() Poza tym myślę że mężczyźni raczej wolą naturalne kobiety ,im mniej na twarzy tym lepiej. (nie obrażając nikogo ) A mam akurat 21 lat ,więc nastolatką już nie jestem ![]() Zawsze myślałam że to właśnie szatynki i blondynki muszą mieć mocniejszy makijaż ,a ja mam ciemne włosy ,brwi i brązowe oczy :P więc nigdy nie robiłam ze swoją twarzą czegoś wielkiego :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem to kwestia przekonan i przyzwyczajen plus brak umiejetnosci technicznych. makijaz jest forma aktywnosci plastycznej wiec bez treningu z reguly wyjdzie zle. wyroznianie sie z tlumu nie jest niczym zlym, zwlaszcza w dzisiejszym swiecie
![]() ![]() niemniej na teraz proponowalabym zatem koniecznie korektorpod oczy i zamiast kreski eyelinerem obrysowanie oka kajalem i lekkie roztarcie patyczkiem do oka na neutralnym cieniu ![]() blondynka w mocniejszym makijazu to pewnik zlegoefektu z reguly na co dzien, jesli jest naturalne eteryczny efekt latwo zastapic czyms dziwnym. z kolei zadna ciemna oprawa oczu nie obroni sie u szatynek czy brunetek ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Obrysowanie oka czym `kajalem? Przepraszam ale za bardzo nie wiem o co chodź. ![]() Czasami maluje sobie czarną kreskę na górnej powiece kredką do oczu prościej mi się z nią współpracuje niż np z eyelinerem ![]() Na tych zdjęciach mam tylko tusz do rzęs ,akurat żadnych cieni wtedy nie miałam na powiekach . Myślę że masz racje i jest to kwestia przyzwyczajania ,tak samo miałam kiedyś z lakierami do paznokci , zawsze malowałam je tylko neutralnymi kolorami a jak raz zrobiłam coś innego i maznęłam paznokcie czerwienią fioletem czy granatem to czułam się tak dziwnie że zaraz wszystko zmywałam. ![]() Dodam może trochę starsze zdjęcie ,jak miałam sesje u jednego z fotografów ,wtedy wystąpiłam w profesjonalnym makijażu zrobionym przez kosmetyczkę , wszyscy byli pod wrażeniem . Ale ja nie bardzo ,był strasznie ciężki i czułam się jakbym miała tynk na twarzy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
kajal w oryginale to arabskie "kredki" do oczu, ale w drogeriach mozna znalesc rozne olowki z dopiskiem kajal - chodzi wtedy o takie, ktore daja sie latwo i delikatnie rozetrzec, sa do tego stworzone po prostu
![]() wlasnie cos takiego co malujesz czasem, tylko ze roztarte ![]() no to musisz wybrac czy wolisz sie przyzwyczaic czy wolisz malowac sie jak dotad ![]() ![]() ![]() ![]() co do facetow- owszem wiekszosc piszczy nad naturalnoscia, ALE ta sama wiekszosc pobiegnie za dobrze "zrobiona" dziewczyna ![]() ![]() niemniej to Twoje zycie i Twoje decyzje i to Tobie musza ona odpowiadac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Spróbuj z Sylwią Kiliś
Jest boska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę że masz rację ! ![]() ![]() Wiesz jak byłam młodsza to malowałam się dość mocno i w sumie lubiłam taką wersję siebie gdy patrzyłam w lustro . ![]() Kobieta zupełnie inaczej wygląda w makijażu niż gdy jest bez niego ,może on nie zmienia struktury twarzy danej osoby ale upiększa i uwydatnia urodę . ![]() Wszystko się zmieniło jak dostałam trądzik i miałam problemy z AZS jestem atopikiem i moja skóra jest bardzo wrażliwa. Mimo że teraz nie jest w jakimś tragicznym stanie ,nie mam już takiego trądziku to i tak boje zacząć używać kosmetyków żeby moje problemy nie wróciły i nie zapychały mi cery ,szczególnie podkłady ;/ Ale nawet moja babcia zauważyła że przestałam się malowac ,bo gdy byłam młodsza zawsze taka odpicowana to nie przyjeżdżałam . I się mnie pyta czy mam jakiegoś lenia czy się już zestarzałam bo nie wyglądam tak fajnie jak kiedyś ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
tez mam problemy z azs
![]() ![]() ![]() podklady, ktore mnie nie draznia to mineraly ![]() ![]() ![]() przy zle dobranej kolorowce potrafil mi sie robic ten fald charakterystyczny dla azs ![]() ![]() jesli chodzi o moje wnioski z azs to jest ono ( u mnie przynajmniej) zwiazane z poczuciem pewnosci siebie i poziomem stresu. a poniewaz makijaz mi poprawia samopoczucie to ![]() skoro lubilas sie w tamtej wersji to wracaj, przyzwyczajenie wroci samo, a lat znarnowanych na bycie szara myszka nie odda Ci nikt jesli zmienisz zdanie za kilkanascie lat ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
twoja uroda jest stworzona do kresek na górnej powiece
![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
powinnas czesciej sie usmiechac bo wygladasz na bardzo smutna na wszystkich zdjeciach to napewno doda ci urody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Moim zdaniem powinnas chodzic w koczku, bardzo ci pasuje. Sprubój również koczka robionego na wypełniaczu ![]() Co do makijażu... Myślę że jeśli nie lubisz mocno pomalowanych oczu, użyj białego cienia aby je rozświetlić a w kąciku zewnętrznym mozesz użyć delikatnie jakiegoś koloru ciemniejszego. Polecam ci rowniez zrobienie kreski na górnej powiece ulubionym kolorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Oczy oczywiście warto podkreślić, by wyglądały na bardziej wyraziste.. ja sama zastanawiam się nad totalna metamorfozą i chodzi mi po głowie krótka fryzura z rudymi wlosami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Koniecznie zacznij konturować twarz bronzerem i używaj trochę różu na policzki ;-) Dodadzą koloru ;-)
Poza tym, jest dobrze ;-)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.