|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Sernik gotowany:)
Ten przepis dostałam od mojej bratowej... naprawdę jest bardzo smaczny tylko jest troszkę czasochłonny ale naprawdę warto
![]() Upiec biszkopt z 5 jaj. Krem: - 8 jaj - 3 op. śmietanki zakwaszanej 18% -3 litry mleka 3,2% -2 kostki margaryny ( kasia lub palma) -3 cukry waniliowe -4 łyżki kakao - 2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Mleka zagotować. Jajka rozbić ze śmietaną widelcem i wlać do gotującego się mleka. Gotować na małym ogniu aż zrobi się serwatka ( twaróg ). Odcedzić, rozdrobnić widelcem, ostudzić. Margarynę, cukier puder i cukry waniliowe dobrze rozkręcic pałką, potem do masy dodawać stopniowo twarożek. Gotową masę podzielić na pół i do jednej części dodać kakao. krem położyć warstwowo na biszkopt można polać ciasto polewą czekoladową... Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny... Smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sernik gotowany:)
mam zamiar się odchudzać, ale chyba najpierw spróbuję Twojego przepisu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
na drugie mam Irena
|
Dot.: Sernik gotowany:)
nie takie trudne chyba spróbuję
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.