Wrażenia z Miami :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-06, 14:19   #1
redlips
Raczkowanie

Wrażenia z Miami :)

Hej

W tym roku wybieram się do Ameryki, a dokładniej na 2 tyg. do Miami
Zastanawiam się jak tam jest? Dodam, że pierwszy raz będę w Ameryce
Jakie są ceny, atmosfera, ludzie? Ile powinnam wziąć euro? Planowałam jakieś 300, ale nie wiem czy nie bedzie za mało? Są jakieś ciacha ?Jadę z przyjaciółką (dodam że mam 16 lat) spać i wogle będziemy u jej znajomej więc z tym problemu nie będzie. Chciałabym też poserfować trochę, jeśli są warunki? Z góry dziękuje za pomoc
redlips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-06, 20:20   #2
lain
Zakorzenienie

Dot.: Wrażenia z Miami :)

Cytat:
Napisane przez redlips Pokaż wiadomość
Ile powinnam wziąć euro?
co prawda w USA nie bylam, ale wazna sprawa: w Stanach placimy dolarami
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 13:03   #3
ciumcium
BAN stały

Zazdroszcze...
ciumcium jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 15:34   #4
dommiii_
Raczkowanie

Mam do Ciebei pytanie. Bo piszesz, że masz 16 lat i jedziesz z przyjaciółką . Jak zaątwiałaś ten wyjazd? Jedziesz do rodziny czy na jakiś obóz? Ja mam 15 lat i marzy mi się podróż do USA, więc pytam się A jeśli mogę się zapytać ile Cię ten wyjazd kosztuje?
dommiii_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 14:02   #5
bro
Raczkowanie

odświeżam bo lecę za półtora tygodnia powiedzcie co warto zobaczyć, gdzie pojechać, co przywieść, wszystko co wam przychodzi do głowy związane z florydą -chętnie poczytam. będę mieszkała 3 tyg zaraz przy miami, ale będzie samochód więc można podojeżdżać, będę wdzięczna za sugesteie, pozdrawiam
Stary 2014-02-06, 10:55   #6
Friese
Zakorzenienie

Chętnie dowiem się o tych wrażeniach - w tym roku lecimy do NY, i chcemy też w Miami spędzić czas. Ktoś był? Jak spędzaliście czas? Jak ludzie? Jak ceny?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 22:43   #7
womanontheway
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Chętnie dowiem się o tych wrażeniach - w tym roku lecimy do NY, i chcemy też w Miami spędzić czas. Ktoś był? Jak spędzaliście czas? Jak ludzie? Jak ceny?

Kochana widzialam Twojego bloga i bardzo mi sie podoba. Nie poddawaj sie w swoich celach. Jesli masz mozliwosc cwiczenia na zywo angielskiego, polecam cotygodniowe spotkania CS w Wawie. na pewno poznasz ludzi z innych krajów i bedziesz mogla cwiczyc angielski. Ja teraz wzielam sie ostro za niemiecki, niestety nie bede miala takiej mozliwosci jak z angielskim, gdzie jezyk mam na codzien (mieszkam, pracuje, studiuje w irlandii), ale moze przez Skype sie ktos znajdzie kto chwilke porozmawia ze mna.

Tez wybieram sie do Miami w tym roku i chetnie poslucham. Miami- moje marzenie !!!!

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 08:25   #8
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez womanontheway Pokaż wiadomość
Kochana widzialam Twojego bloga i bardzo mi sie podoba. Nie poddawaj sie w swoich celach. Jesli masz mozliwosc cwiczenia na zywo angielskiego, polecam cotygodniowe spotkania CS w Wawie. na pewno poznasz ludzi z innych krajów i bedziesz mogla cwiczyc angielski. Ja teraz wzielam sie ostro za niemiecki, niestety nie bede miala takiej mozliwosci jak z angielskim, gdzie jezyk mam na codzien (mieszkam, pracuje, studiuje w irlandii), ale moze przez Skype sie ktos znajdzie kto chwilke porozmawia ze mna.

Tez wybieram sie do Miami w tym roku i chetnie poslucham. Miami- moje marzenie !!!!
o wow pozytywnie jestem zaskoczona, dziekuje Ci )
no ten angielski niestety to moj slaby punkt, potrzebuje chyba byc w srodowisku bez odwrotu, ktore rozmowia po angielsku zeby sie przemoc i zmusic i zaczac wkoncu rozmawiac po angielsku.
Dziekuje za wskazowke CS - moglabys prosze rozwinac ten skrot?

Miami - masz juz bilety? Albo planujesz jakis miesiac na wyjazd tam?
To tylko miami czy chcesz pozwiedzac wschodnie wybrzeze?
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 10:51   #9
womanontheway
Raczkowanie

jade na work& travel wiec bede w usa okolo 4 miesiecy. trzy miesiace mam zamiar podróżować ostatni miesiąc przeznaczam na podróże. planuje nowy jork Boston filadelfia orlando I miami. bedzie to poczatek wrzesnia albo koniec sierpnia. wylatuje do usa 25 maja, po sesji.
.
couchsurfing- baza noclegowa za darmo na calym swiecie a takze wspolne spotkania. mieszkalam kiedys w warszawie wiec wiem ze organizuja co tydzien spotkania
.

fitness blog: http://elizasylwia.blogspot.ie/
TRENUJE...WSZYSTKO CO SIE DA
bylo: 82kg, jest 58kg
womanontheway jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości