![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 646
|
Alior Sync - wasze opinie
Zastanawiam siê nad zmian± banku. Najciekawsza oferta jak± znalaz³am to Alior Sync. Du¿o kupujê na allegro wiêc pomy¶la³am ¿e fajna jest ta opcja 5% zwrotu. Do tego nie ma op³at za prowadzenie konta nie to co w PKO BP
![]() Je¿eli macie tam konto to proszê o opinie i odczucia. Pocz±tkowo to by by³o moje drugie konto bo g³ównego nie mogê jeszcze zamkn±æ przez pó³ roku. ¦wiêta id± i p³acenie za pomoc± tego konta na allegro by³o by przyjemne ![]() Mam obawy bo istnieje to od czerwca bodaj¿e i czyta³am, ¿e technicznie jest jeszcze bardzo niedopracowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 829
|
Dot.: Alior Sync - wasze opinie
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2012-11-16 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 015
|
Od stycznia beda nowe zasady cashbacku. Zeby nadal dostawac 5% trzeba dostawac pensje lub stypendium co miesiac na to konto albo miec saldo konta nie mniej niz 1500zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 306
|
Konto mam od lipca i jak na razie nie zauwa¿y³am minusów, a wrêcz przeciwnie.
Szybko za³o¿y³am konto, bo wystarczy³ elektroniczny wniosek, na którym poda³am dane konta jakie posiadam w innym banku. Na tej podstawie otworzyli mi r-k w Alior Sync, bez dodatkowych formalno¶ci, nic nie podpisywa³am. Kartê do bankomatu dosta³am ju¿ po kilku dniach. Zwyk³a bankomatowa (mastercard), a u¿ywam jej wszêdzie: zakupy zagraniczne, kupowa³am bilet samolotowy, p³acê zbli¿eniowo. Wyp³acam pieni±dze we wszystkich bankomatach za free. Nie ma op³at za kartê i konto. Zawsze dostajê (do 15-stego dnia miesi±ca) cashback 5% za transakcje robione kart± on-line i p³acê z Alior Sync. Parê groszy wpada miesiêcznie jako odsetki. Bardzo podoba mi siê kontakt z bankiem, bo w ka¿dej chwili mo¿na po³±czyæ siê z pracownikiem przez czat, rozmowê audio lub video. Odpowiadaj± na ka¿de pytanie. Ze 3-4 razy ³±czy³am siê z nimi przez czat, zawsze byli pomocni (i przesadnie mili). Jak na razie jestem b. zadowolona. Oby trzymali poziom. Mam te¿ konto w PKO BP i wkurza mnie, ¿e kasuj± 8,90 z³ miesiêcznie + op³aty za kartê i pewnie inne, których nie zauwa¿am. Ostatnio wyp³aci³am w ma³ej placówce pko bp pieni±dze z karty Sync, w kasie, a nie w bankomacie, bo tam go nie by³o. Bardzo uprzejma Pani, powiedzia³a, ¿e nie ma problemu, wyp³aci³a pieni±¿ki, a za kilka dni na wyci±gu zobaczy³am, ¿e za t± transakcjê zap³aci³am 10z³!!! Rozbój w bia³y dzieñ. Nawet nie poinformowa³a mnie, ¿e skasuje mi taka prowizjê. A ja nie zapyta³am, bo mi siê spieszy³o i mysla³am, ¿e to bêdzie max. 5 z³, jak to bywa w bankach. No tak siê wkurzy³am na pko bp i rozwa¿am jego zamkniêcie. Póki co jestem ostro¿na, bo Sync to m³ody bank i nie wiem czy siê nie zmieni, wiêc trzymam te pko bp (mam od wielu lat), ale ju¿ nie jest moim g³ównym bankiem. Aha, mam podpiety paypal pod Sync i jest te¿ tam opcja szybkiego do³adowania paypala, co te¿ jest na +. Je¿eli robisz du¿o zakupów on-line czy allegro, to za³ó¿ sobie konto w Alior Sync. Nic za to nie p³acisz, a dostaniesz cashback. Te¿ siê naczytalam o tych technicznych problemach, ale to chyba jakie¶ bzdury, a mo¿e wpisy konkurencji, bo aktywacja konta internetowego i karty by³a banalna, polega³a na wpisaniu kodu, który dosta³am na telefon przy pierwszym logowaniu, czy jakos tak, ju¿ dokladnie nie pamiêtam. Edytowane przez pinaplesss Czas edycji: 2012-11-16 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bardzo Ci dziêkujê za odpowied¼
![]() jak siê wypowiadaj± wiza¿anki to od razu wiadomo, ¿e to nie jest kto¶ podstawiony chocia¿ niestety ja jak tylko bêdê ju¿ mia³a mo¿liwo¶æ to zamykam PKO BP bo to jaka¶ pora¿ka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 206
|
Mo¿esz sobie za³o¿yæ tak na próbê, w koñcu to chyba nic nie kosztuje a zobaczysz jak to dzia³a. Ja osobi¶cie mam "normalny" Alior i nie narzekam. Czasami tylko trochê zamula (wolno siê ³aduj± zak³adki itp.) no i czêsto robi± jakie¶ konserwacje i wtedy nie dzia³a (w godzinach pó¼no wieczorno-nocnych).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Przypomnia³o mi sie dodatkowo, ¿e Sync daje 10 darmowych przelewów natychmiastowych (pieni±dze sa w innym banku po minucie). Zapyta³am w Pko Bp o tak± mo¿liwo¶æ, to Pani siê skrzywi³a i powiedzia³a, ¿e to kosztuje 40z³.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 829
|
Cytat:
Ty siê dobrze orientujesz to na pewno mi pomo¿esz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak to jest w praktyce, to Ci nie powiem, bo nie próbowa³am. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Nie koniecznie zlikwiduj±. Ja my¶lê, ¿e banki bêd± co rusz wymy¶laæ co¶ nowego co zachêci do korzystania z ich us³ug, zmusza ich do tego sytuacja na rynku, co dla nas jest na +. Mieszka³am d³ugo za granic± i tam nie do pomy¶lenia by³y op³aty za konto, wyp³aty z bankomatów czy przelewy... A u nas w niektórych bankach nadal kasuj± za to kosmiczne op³aty, a ludzie potulnie p³ac±. Dla mnie to nie do pomy¶lenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No i za³o¿y³am konto. Zobaczymy jak bêdzie. Zawsze mo¿na zamkn±æ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Czy która¶ z Was siê orientuje czy w AS mo¿na otworzyæ co¶ na wzór mbankowego emaxa czy emaxa plusa?
Mam na my¶li jakie¶ oprocentowane konto.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 399
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 749
|
Cytat:
![]() A zabawne by³o to, ¿e pan w oddziale nie móg³ przez 40 minut znale¼æ odpowiedniego zapisu w regulaminie, który by mówi³ o tych op³atach (postanowi³am ich zmêczyæ zanim siê mnie pozbêd± ![]() Mimo to te¿ my¶la³am o tym Alior Syncu, w³a¶nie do zakupów...ale zmartwi³y mnie te ograniczenia w cashbacku - teraz to siê ma³o op³aca (chocia¿ od mBanku zasadniczo nie dostajê nic, fajnie by by³o cokolwiek dostaæ ![]() Teraz na grouponie znów jest oferta: http://www.groupon.pl/deals/special/..._0_0_93&a=1661
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Czy to konto jest nadal darmowe i dzia³a bez ¿adnych haczyków?
Jak dzia³a wam ten zwrot 5%? Tutaj znalaz³am informacje, ¿e teraz trzeba mieæ min. saldo: http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/...yce-vt5911.htm http://www.banki-opinie.info/alior-sync-f5/ Czy to prawda? Edytowane przez Anka234 Czas edycji: 2013-04-16 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 614
|
Alior Sync - wasze opinie
Ja mam konto w AS i to co serio przeszka to fakt, ¿e ich strona nie dzia³a pod Safari i specjalnie musia³am firefoxa ¶ci±gaæ tylko do obs³ugi tego jedynego konta..
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A ja po takim czasie jestem bardzo zadowolona z tego banku. Jestem du¿o bardziej zadowolona ni¿ z PKO BP gdzie lokaty s± aktualnie ¶mieszne. Do tego cieszy mnie zwrot oko³o 20 z³ miesiêcznie za zakupy przez internet.
Mia³am te¿ okazjê rozmawiaæ przez czat z tymi z pomocy i to równie¿ bardzo sprawnie mi posz³o ![]() Jestem bardzo zadowolona. Wszystko jest za darmo. W PKO BP mia³am za wszystko op³aty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Witam Was,
zastanawiam sie nad tym kontem, dwie dziewczyny powyzej pisaly o miesiecznej oplacie 8 zl za prowadzenie? Chcialam dopytac moze dziewczyny sie odezwa ![]() W regulaminie konta Alior Sync nie ma zadnej informacji o oplacie 8 zl za prowadzenie konta (jest natomiast przy zwyklym koncie Alior jesli z niego nie korzystamy). Sama juz glupieje, bo pisalyscie ze ta oplata wprowadzona "po cichu", wiec moze faktycznie nie ma jej w regulaminie. Moze dziewczyny majace konto Alior Sync moglyby sie odniesc do tego. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
One mówi³y o Alior Banku. Jestem w Alior Sync ju¿ jaki¶ czas i do tej pory wszystko mam za 0 z³
bardzo mi siê podoba, ¿e nie ma tutaj wymagañ co do tego ¿eby by³o za 0 z³, w PKO BP trzeba mieæ comiesiêczne wp³aty 1500 z³ za darmo s± te¿: - przelewy - przelewy natychmiastowe - wyp³aty ze wszytskich bankomatów dodatkowo atrakcyjne lokaty i zwrot 5% za zakupy ![]() Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2013-04-17 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Bardzo Ci dziêkujê za odpowied¼
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Alior Sync to dziadostwo i nieprofesjonalizm . Podczas wykonywania przelewu nast±pi³a pomy³ka w numerze konta . Zamiast z³otówkowego pojawi³o siê konto walutowe , nistety w ¿adnym potwierdzeniu przelewu nie by³o nawet zaj±kniêcia ¿e ¶rodki przelane zostan± przewalutowane ( oczywi¶cie po bardzo niekorzystnym kursie ) .
Proces reklamacyjny na dzieñ dzisiejszy trwa ( pomimo ponagleñ z mojej strony ) 68 dni ,chocia¿ w regulaminie maj± napisane 30 dni . Pomimo mojej skargi na tak d³ugi czas postêpowania reklamacyjnego po prostu mnie zbywaj± pisz±c ¿e sprawa trafi³a do odpowiedniej komórki która siê tym zajmuje. Jeszcze nigdy nie mia³em do czynienia z tak nieprofesjonalnym podej¶ciem do klienta ZDECYDOWANIE ODRADZAM KORZYSTANIE Z TEGO BANKU !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 401
|
A ja polecam!!!
Wczoraj zrezygnowa³am z ING (tzn z karty, zostawi³am konto internetowe), brali mi ok9z³ miesiêcznie.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 424
|
podbijam watek,bo mam kilka pytañ,
pytan zupelnego laika dodam,wiec z gory prosze o wyrozumialo¶c: 1. nie ma koniecznosci regularnej wplaty na konto? tzn moge sobie zalozyc i niech sobie bêdzie nawet kilka miesiecy bez zadnego wplywu i nadal bedzie darmowe? 2. czy "bankomaty darmowe w ca³ej Polsce" oznaczaja w praktyce ,¿e mogê sobie wyplacic pieni±dze z konta aliosync powiedzmy z bankomatu PKO? 3. czy jesli polacze konto z paypalem to placac za zakupy ze stanow bede musiala jakos doplacic za transakcjê? jeszcze pewnie cos sobie przypomnê ,ale na razie tyle ,bede niezmiernie wdziêczna za kazda odpowiedz.
![]() |
#27 | |
...
Wiadomo¶ci: 4 993
|
Cytat:
2. Tak. 3. Tutaj nie pomogê, bo nie wiem jak to jest dok³adnie z PayPalem, ale za przelewy w obcej walucie nie ma dodatkowych op³at. Wyp³aca³am z bankomatów/p³aci³am kart± w dolarach, euro i forintach wêgierskich i nie pobierali ¿adnej prowizji za transakcjê,
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
bardzo ci dziekujê za pomoc
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 015
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
dziekujê hanusiu505
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.