|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Brytyjskie odpowiedniki ulubionych polskich magazynow dla kobiet.
Witam!
Mieszkam w UK juz od jakiegos czasu, i dlugo staralam sie znalezc jakis brytyjski odpowiednik moich ulubionych polskich pism dla kobiet, takich jak Twoj Styl lub Pani. Niestety bez skutku. Magazynow o modzie maja tu ogromny wybor, od Vouge czy Elle do takich mniej ekskluzywnych typu Look. Czyli kiedy mam ochote poogladac sobie ciuchy to nie mam z tym problemu. Ja jednak szukam czegos gdzie mozna sobie poczytac ciekawe artykuly na tematy dotyczace kobiet, zycia,zwiazkow, rodziny, pracy, spoleczenstwa, jakies ciekawe wywiady z gwiazdami itd. Czytelniczki takich pism jak wlasnie Twoj Styl powinny wiedziec o co mi chodzi. ![]() Ostatnio powidzialam znajomym Angielkom w pracy, o tym ze poszukuje czegos takiego i jedna z nich polecila mi np. Marie Claire. No wiec numer ktory zakupilam, rzeczywiscie mial pare artykolow, ale niestety same ekstremalne tematy typu "seks miedzy rodzenstwem” itd, co przypomnialo mi tabloidowe sensacje, a nie interesujaca lekture ![]() Pisma typu Glamour czy Cosmo odpadaja, bo pomimo ze czasem je kupuje (np. na wakacjach, dla poczytania czegos lekkiego na plazy, czy w samolocie) to mam wrazenie ze te artykuly skierowane sa do 16latek, chociaz sama mam 20 pare lat, czyli niby tyle co przecietna czytelniczka tego typu magazynow. A wiec, czekam na wasze opinie na ten temat, i na sugestie jakis brytyjskich odpowiednikow dla magazynow, o ktorych mowilam. Pozdrawiam. ![]() Edytowane przez NNessa Czas edycji: 2010-08-10 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brytyjskie odpowiedniki ulubionych polskich magazynow dla kobiet.
Ja uwielbiam Vanity Fair, ogrom ciekawych artykulow i slownictwa sie mozna nauczyc
![]() Psychologies tez jest czasami ciekawe ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Company
Marie Claire tez czytywalam, ale niestety mieli numery słabsze i lepsze...Zaglądaj do tego czasopisma, moze akurat trafisz na ciekawy numer
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
też polecam Company
![]() a oprócz tego Woman i EasyLiving mój numer jeden to Grazia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tez polecam Easy Living
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzieki bardzo za wszystkie sugestie, napewno rozgladne sie za wyminionymi magazynami. zaczne chyba od Easy Living
![]() No i zawsze mozna poszukac Twojego Stylu w polskich sklepach w okolicy, czasami mozna dostac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Grazia czytam tez czaem nie jest zle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Easy Living lub Red
Najlepsze artykuly i bez natloku bzdur pod tytulem 'Jaki on jest w lozku' Jak lubisz typowe babskie tematy na poziomie - to chyba najciekawsze.. Poza tym polecam You Magazine dodatek do Mail on Sunday. Troche mody, troche wielkiego swiata, szczypta psychologii, szkoda ze tylko raz na tydzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Brytyjskie odpowiedniki ulubionych polskich magazynow dla kobiet.
a ja oprocz tych wyzej wymienionych proponuje jeszcze przygladnac sie Stylist,ktory jest odpowiednikiem meskiego Shortlist i rozdawany jest w srody i czwartki gratis na ulicach. W nim wiecej jest nowinek,troche mody i ogolnie jest nastawiony na nowe trendy, mozna tez co nieco poczytac i za darmo jest to zaskakujaco dobry magazyn.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Brytyjskie odpowiedniki ulubionych polskich magazynow dla kobiet.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dzieki za wszystkie sugestje. Czekam na dalsze.
Ostatnio zakupilam polecany przez was Red,wachalam sie miedzy nim a Easy Living, ktoremu tez zamierzam dac szanse. Rzeczywiscie dosc duzo do poczytania i na poziomie- wiec to super. Jezeli miala bym cos skrytykowac to to, ze artykuly sa skierowane do bardzo ograniczonej wiekowo grupy, czyli 30+, co troche sie "rzucalo w oczy" ![]() A co do Stylist to mamy pare numerow w pracy do poczytania w czasie lunchu (nawet nie wiedzialam ze jest za darmo), tez jest ok, ale to nie to co szukam ![]() Edytowane przez NNessa Czas edycji: 2010-08-17 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, macie jakies sugestie co do odpowiednika magazynu 'Zwierciadlo' w UK? Ciezko mi znalesc tu cos sensownego, dla kobiet i przede wszystkim niekomercyjnego do poczytania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.