Problem z bardzo złymi włosami - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-17, 19:45   #1
Mizuhi
Przyczajenie

Problem z bardzo złymi włosami

Witam Jestem nowa i nie wiem czy taki wątek już był czy też nie, więc ewentualną powtórkę pytania proszę mi wybaczyć. W sumie to mam kilka pytań. Włosy zafarbowałam jakoś we wrześniu, później w pażdzierniku i ostatni raz w listopadzie i od tamtej pory nie farbuje ich już. Mój naturalny klor to ciemny blond a farbowałam farbą Sayoss'a Brązowa Czerń. Od ostatniej koloryzacji włosy zrobiły mi się rzadkie, cieńkie i wypadaja. Nie są szorstkie lub nie mają rozdwojonych koncówek. Zrobiło mi się ich po prostu mało jak po roku farbowania. Mam łysawe miejsce np za uchem. Chciałabym to jakoś naprawić, lecz nie wiem jak. Obecnie myję włosy szamponem Sensi theraphy z fanola, ale zastanawiam się, czy nie zmienić szamponu na np dziecięcy ponieważ głowę myje codziennie wieczorem. Chciałabym również wrócić do moejgo naturalnego koloru. Zastanawiałam się nad dekoloryzacją, ale nie wiem, czy czasem włosy nie zrobią mi się jeszcze gorsze i nie będę musiałą ich ściać. Co zrobić aby moje włosy odrosły, stały się grubsze, bardziej gęste, jakim szamponem powinnam myć głowę (mam skłonność do łupieżu niestety) i jak powrócić do swojego koloru ?

Edytowane przez Mizuhi
Czas edycji: 2014-03-17 o 19:47
Mizuhi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 20:06   #2
pauliska993
Raczkowanie

Dot.: Problem z bardzo złymi włosami

Polecam wcierkę do włosów Jantar
Stary 2014-03-17, 20:14   #3
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Dot.: Problem z bardzo złymi włosami

Cytat:
Napisane przez Mizuhi Pokaż wiadomość
Witam Jestem nowa i nie wiem czy taki wątek już był czy też nie, więc ewentualną powtórkę pytania proszę mi wybaczyć. W sumie to mam kilka pytań. Włosy zafarbowałam jakoś we wrześniu, później w pażdzierniku i ostatni raz w listopadzie i od tamtej pory nie farbuje ich już. Mój naturalny klor to ciemny blond a farbowałam farbą Sayoss'a Brązowa Czerń. Od ostatniej koloryzacji włosy zrobiły mi się rzadkie, cieńkie i wypadaja. Nie są szorstkie lub nie mają rozdwojonych koncówek. Zrobiło mi się ich po prostu mało jak po roku farbowania. Mam łysawe miejsce np za uchem. Chciałabym to jakoś naprawić, lecz nie wiem jak. Obecnie myję włosy szamponem Sensi theraphy z fanola, ale zastanawiam się, czy nie zmienić szamponu na np dziecięcy ponieważ głowę myje codziennie wieczorem. Chciałabym również wrócić do moejgo naturalnego koloru. Zastanawiałam się nad dekoloryzacją, ale nie wiem, czy czasem włosy nie zrobią mi się jeszcze gorsze i nie będę musiałą ich ściać. Co zrobić aby moje włosy odrosły, stały się grubsze, bardziej gęste, jakim szamponem powinnam myć głowę (mam skłonność do łupieżu niestety) i jak powrócić do swojego koloru ?
1. Jeśli pojawiły się łysawe plamy NATYCHMIAST skieruj się do lekarza dermatologa. Tu nie ma co liczyć na jakieś cudowne, domowe sposoby, ponieważ mogłaś nabawić się porządnej reakcji alergicznej.
2. Jestem zdania, że jeśli jesteś w stanie przeczekać, zapuść naturalne włosy i regularnie podcinaj to, co farbowane. Dekoloryzacja z tak mocnego koloru jakim jest czerń jest niemalże niemożliwa- niemalże, ponieważ potrzeba by kilku sesji byś powróciła do prawie naturalnego koloru, co może ci bardzo zniszczyć włosy.
3. Tylko regularna pielęgnacja pozwala odzyskać ładne włosy, sam szampon zdziała niewiele.

Odsyłam cię do kilku wątków:
Post dotyczący zapuszczania, pielęgnacji w watku zapuszczających: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...68&postcount=1

Wypadanie włosów
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=730531&page=27

Zagęszczanie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=188208&page=76

Włosy cienkie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42093&page=7

Następnym razem poszukaj w wyszukiwarce wpisując odpowiednie frazy jak wypadanie włosów, powrót do naturalnych itp.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości