![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mój chlopak pisze z dziewczyną,którą kiedyś podrywał. Co robic?
Znam go ok.4 lat. Oficjalnie ze sobą jesteśmy 3 miesiące. Już nie raz o siebie walczyliśmy i w koncu stało się. Jestesmy ze sobą szczęśliwi, codziennie mi mowi, ze mnie kocha.
To było na zasadzie,ze raz on chciał,ja nie,pozniej ja chciałam on nie i tak w kolko. I Pojawila się jedna dziewczyna,której nie cierpie. Wiem, ze ze sobą sypiali. Nie byli ze sobą,ale się spotykali. To był okres kiedy ja o niego walczyłam,ale dalam sobie spokoj. I w końcu zrobila go w bambuko i go zostawila dla swojego, wtedy miała jakiś kryzys z nim. To zwykla bladz ![]() Ale problem polega na tym,ze ona do niego caly czas pisze. Nie wkurzalo mnie,ale teraz zaczyna.. Ona sama zaczyna, on jej odpisuje i twierdzi ze są na zasadzie kolega/kolezanka. Raz mi mowil,ze zalila mu się,ze chce się bawic a jej chłopak już chciałby zalozyc rodzine. Pyta się go,co u niego,jak się czuje,itd,bedac ze swoim chłopakiem ! a najlepsze jest to,ze ma isc pracować tam gdzie ona ..ale to jeszcze nie wiadomo. Zabila bym ja jakbym mogla. Przeciez nie zabronię mu pisać z KOLEZANKAMI. Mowi mi o wszystkim, boje się ze jak się do niego przyczepie, ze mi to nie pasuje,to przestanie mi ufac i i tak będzie robil co chce, ale mi tego nie będzie mowil. Pomozcie mi błagam,co mam robic.. Boje się ,ze go strace. Przeciez jak ona zerwie ze swoim i zacznie do mojego startować,to krew się poleje.. a nie chce tego. Dziewczyny błagam.. co robić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Mój chlopak pisze z dziewczyną,którą kiedyś podrywał. Co robic?
Cytat:
Jak tak, to moim zdaniem źle na sprawę patrzysz. To nie jest tak, że tamta dziewczyna jest zła i może uwieść chłopaka wbrew jego woli. Twój chłopak nie jest bezwolną marionetką, tylko człowiekiem, który ma wpływ na to, co robi. Jak czegoś zrobić nie będzie chciał, to nie zrobi. Po prostu.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Coś w tym stylu. Oczywiście zgadzam się, ale jej nie ufam. On ma swój rozum.. To co mam to olać? Muszę mu ufać ? Ok. Po prostu te uczucie we mnie.. boje się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ma zielone pojęcie
|
Ale nie musisz ufać jej. Jak on nie chce zdradzić czy odejść, to to tego nie zrobi, bez względu na jej chęci.
Cytat:
Teraz tylko pytanie, czy ufasz swojemu chłopakowi. Ufasz?
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To mu nic nie mów, tylko cierp w skrytości ducha ![]() I moim zdaniem, jak najbardziej można sobie nie życzyć zbyt częstego kontaktowania się z eks lub koleżankami z którymi było "coś" na rzeczy. Zwłaszcza jeśli nie są to kontakty zawodowe czy przypadkowe spotkania na mieście z chwilą krótkiej pogawędki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ma zielone pojęcie
|
A czemu by nie powiedzieć, że męczy Cię, że on utrzymuje z nią ciągle kontakt? Co złego jest w mówieniu o swoich potrzebach, emocjach?
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Czarno widzę takie kontakty z kobietą do której dawniej coś czuł..
ale przede wszystkim zaufanie jeśli je posiadasz to BĘDZIE DOBRZE, czytając twój tekst podejrzewam że bardzo się kochacie, więc nic nie będzie w stanie zepsuć tego waszego uczucia do którego z takim trudem dążyliście, życzę wam powodzenia ! I głowa do góry, jeden podmuch wiatru nie jest w stanie zburzyć budowli z kamienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
"Zabiłabym ją, gdybym mogła" - luzuj i więcej dojrzałości emocjonalnej radzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Uważajcie, co radzicie, dziewczyny, bo jeszcze rzeczywiście skieruje złość w stronę faceta, a w domu dużo noży.
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja bym na Twoim miejscu porozmawiała z nim o tym. Powiedz, że nie pasuje Ci to ze on z nią tyle pisze i lepiej byś sie poczuła jakby ograniczyli kontakt bo jej nie ufasz i dodaj ze wiesz ze on ma swój rozum i sam zdecyduje co z tym zrobić. Po prostu zeby wiedział co o tym wszystkim myślisz. Na spokojnie i bez nerwów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to jest mocno prawdopodobna wersja. Zwłaszcza że autorka pisze że musieli pokonać wiele przeszkód by być razem. Ciekawa jestem co to za przeszkody były. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To teraz na pewno jest Jej lżej. Z tego, co widzę ludzie piszący o swoich problemach wolą poczytać kłamstwa - chyba każdy woli się łudzić ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Dzięki! Teraz to mnie pocieszyłyście. Byłam w związku 8 miesięcy z chłopakiem, którego co dopiero poznałam a już zaczelismy ze sobą być. Głupota,wiem. Mniejsza o to.. Ten związek to był klatka,spedzalismy ze sobą czas od rana do nocy jak się tylko da,sms za smsem, a jak się nie odpisało kłotnia na całego, smycz i kaganiec.. On mnie zdradził. Potem miałam taki okres, nie wiem jak to nazwac,zleciało ich się nagle na mnie jak stado świni na zarcie i nie wiedziałam co robic. Miedzy innymi uczestniczyl w tym mój chłopak. olewałam go.. później, kiedy już ochłonęłam i przestałam przezywac strate mojego ex, stwierdziłam,ze głupia byłam,ze nie dałam mu szansy. Ale on wtedy nie chciał. Pojawiła się ona.. A Ja naciskałam. Nie dało rady.. Wyjechal do Szwecji na wakacje do pracy. Okazalo się ze balowala i go zdradzala. Napisal wtedy do mnie, spotykaliśmy się .. ale nie bylam pewna swoich uczuc. ok 2 miesięcy się tak spotykaliśmy.. I powiedziałam mu o tym. I pewnego razu na baletach napisałam do niego, żeby przyjechal i powiedział,ze nie ma sprawy,bedzie ze znajomymi i z nia bo się przyczepila. OK.. tanczyl ze mna,pozniej z nia.. Widzialam,ze cos jest na rzeczy. Czułam zazdrość i wtedy zrozumiałam ze chce czegos więcej.. On powiedział, ze potrzebuje czasu żeby sobie wszystko przemyslec. Czyli klamal mnie jak do niego chodziłam ! I dalam mu ten czas.. Ona do tego swojego wrocila, i on zaczal za mie zabiegac.. ale wtedy ja powiedziałam mu ze potrzebuje czasu. I czekal 2 miesiące.. i wkoncu zaczelismy się spotykać normalnie i być ze sobą,zalezalo mu wtedy bardzo na tym niż wcześniej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym powiedziała że owszem nie ufam, ponieważ wolisz utrzymywać kontakt z niedoszłą dziewczyną niż zadbać o moje dobre samopoczucie. Zwłaszcza że to nie jest zwykła koleżanka tylko dziewczyna z którą chciał być. Bo cała sprawa by wyglądała zupełnie inaczej gdyby to była przyjaciółka czy dobra koleżanka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Powiedz mu że to dla Ciebie niezręczne że kontaktuje się z byłą, czujesz sie z tego powodu niekomfortowo,unieszczęśl iwia Cię ten fakt.
Jeżeli mu na Tobie zależy, jeżeli Cię kocha - jak deklaruje - to nie powinien być dla niego problem żeby ograniczyć kontakty z byłą. Chyba że trzyma ten kontakt "na wszelki wypadek", a nuż do siebie wrócą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym poprosiła, żeby nie utrzymywał kontaktu, ponieważ mnie to boli. Ta dziewczyna nie jest jego przyjaciółką, ale byłym obiektem westchnień i to może drażnić. Jeżeli cię kocha to zerwie kontakt. Zresztą to dla mnie trochę dziwne - jesteście ze sobą dopiero 3 miesiące - zazwyczaj to okres, kiedy jest faza wielkiego zadurzenia, tęcza i jednorożce, świata się poza sobą nie widzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Pokaż mu, że jesteś fajna babka to sam ograniczy kontakt, tylko się nie awanturuj o nią. Rozmawiaj, ale nie awanturuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
taki mam zamiar.
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli zacznie kręcić, że powinnaś mu ufać i że cię kocha i czemu zabraniasz- powiedz, że wiesz i też go bardzo kochasz i czy dla niego naprawdę ważniejsze jest kontaktowanie się z dziewczyną z którą sypiał niż twoje samopoczucie. Czy naprawdę chce ranić ciebie w imię udowodnienia tego, że będzie pisał i zostanie wierny? Bo co z tego, że cię nie zdradzi, skoro każdy kontakt będzie cię denerwował/wpędzał w doła? Jeśli cię kocha - zerwie kontakt bez mrugnięcia okiem. I moja rada - jak będziecie rozmawiać nie idź w krzyki, agresję, że jej nienawidzisz itp. tylko w to, że on swoim zachowaniem cię rani. Zawsze lepiej startować z pozycji skrzywdzonej niż czepialskiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Daj znać co i jak!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Tzn wiesz to wygląda tak, że z twojego posta bije emocjonalna niedojrzałość no nie będę cytować tekstów pojedynczych bo chyba jesteś na tyle inteligentna, że wiesz o jakie chodzi... może lepiej najpierw uporać się z tym?
Bo wiesz tak tak ona taka zła, nikt jej nie lubi bla bla - ale widzisz twój chłopak ją lubi i chce być jej kolegą. Może o nim tak popisz, a nie o niej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Na pewno dam
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No właśnie, pogadam z nim o tym jutro. Zobaczymy jaki będzie finał. Jeżeli mnie kocha jak pisalyscie, to nie będzie zadnego problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.