|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesuj± siê kultur±, sztuk±, filmem, literatur±, polityk± itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Dale Carnegie - " Jak zdobyæ przyjació³ i zjednaæ sobie ludzi"
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/duchowosc/ebooks...,252904258.doc
http://www.empik.com/jak-zdobyc-przy...2283,ksiazka-p Natknê³am siê na t± ksi±¿kê jaki¶ czas temu i zachêcona tytu³em postanowi³am j± sobie poczytaæ. Jestem ciekawa waszych opinii na temat tej ksi±¿ki, poniewa¿ ja doczyta³am j± co prawda tylko do po³owy, ale postanowi³am wcielaæ w ¿ycie zasady jakie zosta³y w niej zawarte (pewnie niektórzy wiedz±, ¿e od zawsze mia³am problemy w nawi±zywaniu kontaktu z innymi lud¼mi) i stwierdzam, ¿e g³ówna maksyma autora, która mówi aby koncentrowaæ uwagê na innej osobie siê nie sprawdza - niby fajnie, i zrozumia³e ¿e jak z kim¶ rozmawiam to fajnie jak siê kierunek rozmowy przek³ada na drug± osobê, ale zauwa¿y³am ¿e wiele osób, które pozna³am (i ju¿ nie znam) jako¶ nie umia³y przyj±æ rozmowy na siebie (o siebie). Drug± rzecz± jest uwyj±tkowienie drugiej osoby - spotka³am siê ju¿ z zarzutami, ¿e ok³amujê i przesadzam z komplementami (które i tak nie by³y mocne).... Nie wiem jaka jest wasza opinia na temat tej ksi±¿ki, mi ona osobi¶cie jak dot±d kompletnie nie pomog³a. Cytat:
Edytowane przez Yin Czas edycji: 2014-03-15 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 238
|
Dot.: Dale Carnegie - " Jak zdobyæ przyjació³ i zjednaæ sobie ludzi"
Ta ksiazka ma tylu zwolennikow co przeciwnikow.
Jest w niej duzo sensownych rad. Trzeba jednak pamietac, ze bardziej w niej chodzi o pozyskiwanie klientow, partnerow biznesowych itp. niz zawieranie prawdziwych przyjazni. Czasem bardziej przypominia instrukcje do manipulowania innych. Trzeba tez pamietac, ze pisana byla przez Amerykanina, ten styl zachowania, przesadne bycie milym itp. pasuje tam jak najbardziej. W Polsce raczej nie jest popularny, wiec troche razi. Moja opinia - trzeba umiec w tej ksiazce przesiac ziarno od plew.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Zgadzam siê z przedmówczyni±. Ta ksi±¿ka to nie jest podrêcznik o tym jak nawi±zywaæ relacje przyjacielskie, jest raczej przydatnym poradnikiem dla w³a¶cicieli firm, businessmanów itp. Powiem szczerze, ¿e dla mnie jej tytu³ powinien brzmieæ "Jak skutecznie manipulowaæ innymi tak, ¿eby siê nie zorientowali"
![]() Edytowane przez ma_lyna Czas edycji: 2014-03-15 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 833
|
Jak dla mnie Monika super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.