|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak wyglądają praktyki na studiach(zaocznych)
Witam,
Na wakacjach będę musiał odbyć praktyki. Wiem, że wszytko mi powiedzą, ale takie spotkanie z osobą odpowiedzialną za praktyki odbywa się gdzieś w kwietniu. Interesuje mnie przede wszystkim czy aby się dostać na praktyki student sam musi się o nie starać w firmie, czy uczelnia po prostu dostaje info z firm z którymi współpracuje, i sama kieruje tam studentów. Czy firmy też chcą studentów zaocznych? Jak to z tym jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak wyglądają praktyki na studiach(zaocznych)
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
wszystko zależy od uczelni. Ale zazwyczaj uczelnie mają podpisane umowy z różnymi firmami/zakładami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zależy od uczelni. Raczej załatwia się to samemu.
Jeśli liczysz na praktyki wakacyjne radzę szukać już od marca, latem jest największe obłożenie chętnymi. Najmniej chętnych jest na przełomie jesieni i zimy. Dokumenty takie jak skierowanie czy umowę należy podpisać przed podjęciem praktyk a nie po czy w trakcie (uczulam bo to częsty błąd studentów, potem jest problem z rozliczeniem takich praktyk).
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Właśnie dostałem odpowiedź, od jednej firmy aby im przesłać CV. Tak na dobrą sprawę to pierwszy raz w życiu piszę CV. Do tego muszę jeszcze zamieścić takie informacje, jak: ocena z analizy matematycznej, ogólna średnia na studiach, oraz to co chciałbym robić na praktykach. Gdzie to wpisać w CV, czy może lepiej w mejlu lepiej to napisać i załączyć tradycyjne CV .Czy wpisać praktyki w szkole średniej jako doświadczenie zawodowe? lub pracę w całkiem innym zawodzie?
Dzięki za pomoc. Edytowane przez if_devon Czas edycji: 2014-03-12 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jak rozumiem,poprosili o oceny?Ja bym dała do LM.Praktyki wpisz,a pracę to nie wiem,zależy czy zgodna z kierunkiem studiów i czy może być atutem w procesie rekrutacji
![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pracowałaś w biurze przy papierkach -> jesteś sumienna i dokładna pracowałaś na infolinii -> jesteś cierpliwa Naprawdę z wielu "dorywczych" prac, można wyciągnąć rzeczy, które przydadzą się w nowej pracy. Oczywiście jak ktoś startuje na poważne stanowisko do poważnej firmy to nie będzie pisać, że X lat temu na studiach pracował na kasie w Tesco kilka miesięcy, ale jeśli mówimy o studencie który stara się o praktyki to według mnie nie zaszkodzi ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jesteś sumienny i dokładny
Nie jestem kobietą ![]() Od miesiąca zacząłem uczyć się technologi, którą używa owa firma. Jak wpisać w CV, że coś dopiero poznałem, a na dobrą sprawę nic nie umiem. Ale przez 3,5 miesiąca mógłbym ją dobrze poznać. podstawowa znajomość "technologii" Może tak być? tylko że słowo podstawowa jest trochę na wyrost. Edytowane przez if_devon Czas edycji: 2014-03-13 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.