Czy to jeszcze ma sens ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 19:17   #1
kinia_21
Przyczajenie

Czy to jeszcze ma sens ?

Tkwię w sytuacji, z której nie potrafię wybrnąć. Otóż od prawie dwóch lat jestem w związku opartym tylko na seksie, a chcę czegoś więcej, bo co tu ukrywać, zakochałam się. On chyba niekoniecznie, bo na pytanie kim dla niego jestem dowiedziałam się, że bardzo dobrą koleżanką. Zabolało mnie to, przepłakałam wiele nocy, próbowałam to skończyć, ale bez skutku. Przez 3 miesiące nie mieliśmy ze sobą kontaktu,a tu niespodziewanie znów pojawił się w moim życiu i znów zaczęła się ta sama karuzela. Coraz częściej zastanawiam się co robić. Sam seks nie wystarcza mi, chcę, żebyśmy spotykali się w zupełnie innym celu, ale nie wiem jak mam mu to powiedzieć. Zależy mi na nim i nie chce go stracić, ale dłużej w takiej sytuacji też nie chcę tkwić. Próbowałam z nim jakoś o tym rozmawiać, napomykałam delikatnie, że seks to nie wszystko, że są ważniejsze sprawy, ale to jak mówienie do ściany. Chcę z nim przeprowadzić w najbliższym czasie poważną rozmowę, ale boję się zaczynać ten temat. Tak naprawdę nie wiem co mam mu powiedzieć, jak zacząć, boję się, że usłyszę coś, co mnie dobije całkiem. Mam dość takiej huśtawki, ale nie wiem jak to rozegrać. Jak to zrobić ? Jak powiedzieć co leży mi na sercu ? Jak zacząć rozmowę o jakiejś wspólnej przyszłości ? Czy moje próby w ogóle mają jakiś sens ?
kinia_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 19:24   #2
201604220918
Konto usunięte

Dot.: Czy to jeszcze ma sens ?

Cytat:
Napisane przez kinia_21 Pokaż wiadomość
Tkwię w sytuacji, z której nie potrafię wybrnąć. Otóż od prawie dwóch lat jestem w związku opartym tylko na seksie, a chcę czegoś więcej, bo co tu ukrywać, zakochałam się. On chyba niekoniecznie, bo na pytanie kim dla niego jestem dowiedziałam się, że bardzo dobrą koleżanką. Zabolało mnie to, przepłakałam wiele nocy, próbowałam to skończyć, ale bez skutku. Przez 3 miesiące nie mieliśmy ze sobą kontaktu,a tu niespodziewanie znów pojawił się w moim życiu i znów zaczęła się ta sama karuzela. Coraz częściej zastanawiam się co robić. Sam seks nie wystarcza mi, chcę, żebyśmy spotykali się w zupełnie innym celu, ale nie wiem jak mam mu to powiedzieć. Zależy mi na nim i nie chce go stracić, ale dłużej w takiej sytuacji też nie chcę tkwić. Próbowałam z nim jakoś o tym rozmawiać, napomykałam delikatnie, że seks to nie wszystko, że są ważniejsze sprawy, ale to jak mówienie do ściany. Chcę z nim przeprowadzić w najbliższym czasie poważną rozmowę, ale boję się zaczynać ten temat. Tak naprawdę nie wiem co mam mu powiedzieć, jak zacząć, boję się, że usłyszę coś, co mnie dobije całkiem. Mam dość takiej huśtawki, ale nie wiem jak to rozegrać. Jak to zrobić ? Jak powiedzieć co leży mi na sercu ? Jak zacząć rozmowę o jakiejś wspólnej przyszłości ? Czy moje próby w ogóle mają jakiś sens ?

Typek daje ci jasno do zrozumienia, że jesteś mu potrzebna tylko do seksu, a ty się jeszcze łudzisz?

Nic z tego nie będzie, im szybciej sobie to uświadomisz, tym lepiej dla ciebie. Przecież go nie zmusisz do miłości.
201604220918 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 19:26   #3
Tedd
Raczkowanie

Moim zdaniem gdyby on chciał czegoś więcej to już dawno by do tego dążył. Przykro mi ale jesteś koleżanką do seksu i nic więcej. Teraz twoja decyzja czy coś z tym zrobisz czy dalej dasz się wykozystywać. Niepotrzebnie aż tak się zaangażowałaś ale powinnaś zerwać z nim kontakt i szukać kogoś kto obdarzy cię uczuciami.
Tedd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 19:28   #4
Pazurka
Zakorzenienie

Powiedz mu po prostu to, co tutaj napisałaś. Że dłużej tak nie potrafisz. Wiem, że to dla ciebie trudne, ale on najwidoczniej nie chce tego samego co ty, więc to na tobie będzie spoczywał ciężar zakończenia definitywnego tego związku. Przepraszam, że niewiele pomogłam ale w tym przypadku to ty musisz mieć jaja i rozciąć poplątany węzeł nożem. Mimo wszystko życzę happy endu
Stary 2014-03-12, 19:29   #5
madana
Zakorzenienie

Ale dlaczego on ma z Tobą o jakieś przyszłości rozmawiać? Skoro nie zakochał się przez 2 lata, to niby dlaczego ma teraz? Jesteś dla niego "wypoczynkiem wojownika", "wygodnym materacem" i tyle. Do niczego więcej Ciebie nie potrzebuje. Nie chce z Tobą poważnie rozmawiać.
Sama siebie krzywdzisz, godząc się na taki układ, gdy Tobie miłość i związek się marzy.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 20:22   #6
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kinia_21 Pokaż wiadomość
Tkwię w sytuacji, z której nie potrafię wybrnąć. Otóż od prawie dwóch lat jestem w związku opartym tylko na seksie
To nie jest związek. Skoro on nazywa Cię swoją bardzo dobrą koleżanką to raczej nie uważa, że jest w związku, prawda? Więc jak ma z Tobą rozmawiać o tym, że są ważniejsze rzeczy niż seks i można inaczej spędzać czas? Jak on chce tylko tego bez angażowania się, bez wspólnych rozmów o "ważnych rzeczach".

Jak chcesz to zakończyć, to skończ z seksem. Zero seksu z nim i wtedy sprawdzisz, czy chce się z Tobą spotykać bez tego. Jeśli nie, to ta relacja sama umrze śmiercią naturalną. Jak poprosi o wyjaśnienia, to powiedz że Ty chcesz już czegoś więcej, związku a nie seksu i co on na to.

Jestem bardzo zdziwiona, że wytrzymałaś w takiej bezuczuciowej relacji tylko z seksem aż przez 2 lata, zwłaszcza że chciałaś czegoś więcej...
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 11:31   #7
Kocica84
Raczkowanie

Ja myśle że on daje ci do zrozumienia ze traktuje cie tylko jak kolezanke szkoda ze z seksem w tle i to nie zaden związek. Bez seksu tez sie mozna spotkac i pogadac przeciez ale mu to wytłumacz.
Kocica84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-13, 12:38   #8
DoktorRamox
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to DoktorRamox

To dla niego bardzo wygodne. Jeśli układ przestał Ci odpowiadać to uciekaj z niego.

Nie sprawisz, że on nagle zmieni podejście. Nie masz po co się Droga Autorko niszczyć i zabijać mentalnie.

Może było miło, ale trzeba iść dalej.
Stary 2014-03-13, 13:21   #9
201607040940
Konto usunięte

To nie ma sensu. On Cię nie kocha i wyraźnie to mówi. Powiedz Mu że fajnie Ci się z nim spędza czas ale od mężczyzny z którym spotykasz się tak długo oczekujesz więcej. I jeżeli nie chce się bardziej zaangażować, być Twoim partnerem to nie chcesz żeby się z Tobą więcej kontaktował. I sama też się nie kontaktuj.
Będąc w takiej płytkiej relacji zamykasz sobie inne możliwości bo się łudzisz że coś z tego będzie.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości