|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z wielką miłością
Cześć!
Piszę o dość banalnym i popularnym "problemem", jakim jest miłość, ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i naprawdę nie wiem już, co robić. Po wielu zawodach miłosnych w końcu znalazłam chłopaka, który jest dla mnie idealny. Początkowo to On starał się o mnie, w końcu mu uległam i zostaliśmy parą. Byliśmy ze sobą 2 miesiące i czułam się jak w niebie. Z czasem zaczęliśmy kłócić się o błahe rzeczy (mam trudny charakter), wydawało mi się jednak, że on cierpliwie to znosi. Było inaczej. Po ostatniej kłótni nie wytrzymał i zerwał ze mną. Okazało się że problem istniał od wielu tygodni, po każdej kłótni w jego sercu pozostawał żal i zamiast ze mną o tym rozmawiać, dusił w sobie emocje, aż nie wytrzymał. Zrozumiałam swój błąd, chciałam, byśmy byli razem, bowiem bardzo go kochałam i zdałam sobie z tego sprawę jak nigdy dotąd. Po moich wielu próbach przekonania go (użyłam nawet argumentu o zrobieniu sobie krzywdy; to były emocje), zgodził się, by dać nam szansę. Zmieniłam się, nie kłócimy się już, nie robię mu awantur i staram się być "grzeczna" ![]() Pierwszy raz udzielam się na forum, dlatego liczę, że jakkolwiek mi doradzicie ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2014-03-11 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z wielką miłością
Bardzo go kochasz, prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Dałaś facetowi chyba na tyle w kość, że zauroczenie minęło (byliście ze sobą 2 miesiące, więc ciężko mi uwierzyć w miłość). Zdarza się i wg mnie lepiej jeśli odpuścisz sobie, wyciągniesz wnioski na przyszłość i tyle.
post autorki: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zależy mi na nim jak na nikim innym. Po całej tej sprawie dopiero zdałam sobie sprawę z tego, ile dla mnie znaczy. Kiedy było dobrze, tak bardzo dawał mi do zrozumienia, że mnie kocha, że naprawdę w to uwierzyłam. Myślę, że gdyby "zauroczenie" minęło, totalnie by się na mnie wypiął... Szczerze jestem w kropce i ta sytuacja trochę mnie dobija :/ Wiem, że nie umiem odpuścić, bo tak się do niego przywiązałam, że nie umiałabym bez niego normalnie funkcjonować. To banalne, ale szczere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
który dojrzały emocjonalnie facet daje dziewczynie termin, do którego ona musi go w sobie rozkochać? i jak można kogoś "kochać w 25%"? albo się kocha albo się nie kocha. wóz albo przewóz. spójrz na to trochę bardziej obiektywnie, nie da się zbudować szczęśliwego związku jeśli tylko jedna ze stron się stara. co będzie, jeśli ty teraz sobie wypruwasz żyły, a on za miesiąc powie ci "sorry, jednak cię nie kocham"? moim zdaniem powinnaś po prostu zapomnieć, facet jest niedojrzały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie zmusisz nikogo do miłości i on ten termin chyba dał faktycznie trochę z litości. Albo się kogoś kocha labo nie, nie ma czegoś takiego jak 25%, co to w ogóle ma być?
I w ogóle to, że on chce żebyś go w sobie rozkochała. To jest jakoś dziwne i jak coś to on zwali winę na Ciebie - "wiesz, dziś jest 4 kwietnia i nie sprawiłaś, że się zakochałem w Tobie na 100% więc to koniec, nara". Rozumiem, że on jest Twoją wielką milością, ale on też musi się o Ciebie starać i chcieć być w tym związku, inaczej się nie da.
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EDUkator
|
O matko, po 2 miesiącach zaczęły się kłótnie i okazało się, że od wielu tygodni jest źle
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Po twoim poście wydaje mi się, że masz max 15-16 lat.
Hmm wielka miłość? szumny tytuł, hmm to raczej młodzieńcze zauroczenie ![]() Ps. chyba nie zrozumiałaś swojego chłopaka ![]() Pomyśl o jaki dowód miłości mu chodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Miłość po dwóch miesiącach? Przez dwa miesiące twój organizm produkuje coś co nazywany zauroczeniem : gdy przegielas pale uczucie prysło a on zdał sobie sprawę ze już to nie to samo. Pozatym grożenie ze sobie coś zrobię jest na poziomie gimnazjum lub podstawówki i strasznie niedojrzałe.
Pozdrawiam Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.