|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
hiszpański- samodzielnie?
Witam, jestem tegoroczną maturzystką i przede mną 4 miesiące wolnego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: hiszpański- samodzielnie?
był już pdoobny wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Swego czasu miałam dobre chęci, aby uczyć się hiszpańskiego samodzielnie i wynalazłam taką stronę http://www.hiszpanski.ang.pl/index.html
Może okaże się pomocna, w odpowiednich zakładkach znajdziesz to co Cię interesuje ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
czy naprawdę tak trudno jest uzyc wyszukiwarki?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Uczyłam się hiszpańskiego sama 3 miesiące, potem zdobyłam pieniądze na kurs (;
Obecnie uczę się z książki Nuevo ven 1 Libro del alumno (podręcznik, z ćwiczeniówki nie korzystam). Trudno dostać ją w księgarnii (chyba, że w językowej), ja zamawiałam przez Letrę. Podręcznik z płytą CD, dialogi, życiowe sytuacje... Niezły, ale gramatyka jest w nim dość okrojona no i jest cały po hiszpańsku. Może w przyszłym roku upoluję inny. Mam pełno kserówek z informacjami dla początkujących (m.in. wymowa, podstawowe zwroty i tak dalej...), gdyby ktoś był zainteresowany PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A czy naprawdę tak trudno ugryźć się w język i darować sobie złośliwe komentarze, które nic do wątku nie wnoszą? Skoro wątek już był, chyba można podać namiary na niego, skoro się go pamieta i łatwiej wybrać jakieś słowa kluczowe przy wyszukiwaniu?
Mnie już nie raz szlag najjaśniejszy prawie trafił, jak miałam znaleźć dość popularny wątek, ale ze słowami kluczowymi, które pojawiają się w bardzo wielu wątkach ![]() Fistaszkowa, tu masz jeden wątek o podobnej tematyce: nauka hiszpańskiego od podstaw
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego Fistaszkowa sama sobie znaleść nie może? Po coś jest ta wyszukiwarka. A że nie którym się nie chce szukać to zakłada watek i pisze " z góry przepraszam jak już był taki wątek ale szukałam i nei znalazłam"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
http://www.allegro.pl/item369330470_easy_espano l_9_nr_ow_segregator_kase ty_do_nauki.html
możesz kupić tak na spróbowanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
szczerze mówiąc,nie miałam pojęcia, że ktoś mógłby mieć podobny problem do mojego i to na wizażu , dlatego nie szukałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=hiszpanski https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...zpanski&page=2 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=hiszpanski https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ght=hiszpanski jest jeszcze kilka. No rzeczywiscie znalezienie ich bylo cholernie trudne.. No tak ale jak komus wyskoczy wiecej niz jedna strona w wynikach wyszukiwania to juz oczywiscie nie ma czasu by je przejrzec. Najlepiej zalozyc dziesiaty watek na ten sam temat ![]() To jest lenistwo i tyle. I przepraszam bardzo ale nikt tu nie jest od podawania linków. Po to jest wyszukiwarka.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie music podawac linków ale mozna to przecież komuś ułatwic ![]() powod jest taki: wizaż jest przeładowany watkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tak,najprosciej zalozyc watek zeby ktos mi w nim podal linki do podobnej tematyki.. no litosci.. Moze i wizaz jest przeladowany ale to nie usprawiedliwia tego,ze komus sie nie chce szukac. I dlatego,ze wizaz jest przeladowany nalezy go dowalic jeszcze bardziej,zakladajac niepotrzebne watki,ktore juz istnieja... Ludzie...
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
nie raz nie wyskakuje kilka stron a dziesiątki i jak ktoś wcześniej pisal często zupelnie nie związane z wyszukiwanymi słowami. często i mnie sie zdarzalo szukac i nie znaleść.w watkach tasiemcach też nie trudno coś przeoczyć
ja od czasu do czasu coś z hiszpańskiego łapię,kupowalam kiedyś nawet takie gazetki, dawno dawno temu, ale do dziś nie znalazlam po przeprowadzce ![]() ja lubie się uczyć na tłumaczeniach piosenek. wtedy szybko wylapuje się wymowe,jeśli nie posiadamy kaset. albo filmy na you tube, po hiszpańsku lub +tłumaczenie przez lektora(często mówi z opóźnieniem, w telenowelach też!)albo z literkami ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.