|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Materiał na torebkę
Witam! Znalazłam gdzieś wątek, gdzie wizażanka zrobiła torebkę o okrągłych bokach, granatowo-żółtą. Chciałabym sobie uszyć taką samą, ale nie wiem z jakiego materiału: czy polar będzie się nadawał? Czym usztywnić i czy robić podszewkę. I przede wszystkim - z czego zrobić rączki???
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Materiał na torebkę
Biedna kodeina, wszystkie wizażanki tylko pytają o torebki i pytają. Jeszcze trochę i przestanie bywać na tym forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lawendo w chodakach - najlepszy byłby materiał bardziej sztywny niż polar (może sztruks?) oczywiście jak zawsze polecam usztywnić materiał - tym co jest dostepne w pasmanterii, najlepszy moim zdaniem jest camel z klejem ( bo wygodnie się szyje jak wcześniej przyklei się żelazkiem) ale może być też kanwa, camel bez kleju czy też sztywnik. U mnie ceny tych usztywniaczy wachają się od 10 do 18zł na mb. Ale na uszycie torebki straczy 30-40cm. Podszewka należy zrobić koniecznie! ![]() ![]() Rączki ja zawsze szyję z tego materiału co torebke, po prostu szyjesz paski i mocno wszywasz " w torebke" ![]() jeśli o czymś zapomniałam to pytaj jak tylko będe mogła to pomogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że to chodzi o moje "dzieło", więc odpowiadam
![]() ![]() PS. Pochwal się, jak Ci się uda ją uszyć! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.