|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Materiał na torebkę
Witam! Znalazłam gdzieś wątek, gdzie wizażanka zrobiła torebkę o okrągłych bokach, granatowo-żółtą. Chciałabym sobie uszyć taką samą, ale nie wiem z jakiego materiału: czy polar będzie się nadawał? Czym usztywnić i czy robić podszewkę. I przede wszystkim - z czego zrobić rączki???
)
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Materiał na torebkę
Biedna kodeina, wszystkie wizażanki tylko pytają o torebki i pytają. Jeszcze trochę i przestanie bywać na tym forum
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc nie przestane tu zaglądać lawendo w chodakach - najlepszy byłby materiał bardziej sztywny niż polar (może sztruks?) oczywiście jak zawsze polecam usztywnić materiał - tym co jest dostepne w pasmanterii, najlepszy moim zdaniem jest camel z klejem ( bo wygodnie się szyje jak wcześniej przyklei się żelazkiem) ale może być też kanwa, camel bez kleju czy też sztywnik. U mnie ceny tych usztywniaczy wachają się od 10 do 18zł na mb. Ale na uszycie torebki straczy 30-40cm. Podszewka należy zrobić koniecznie! bez podszewki po prostu torebka nie będzie "fajna" w użyciu A podszewka to rzecz prosta do uszycia bo nie martwisz się juz aż tak bardzo kształtem - tylko aby mniej więcej przypominał kształt torebki - no i materiał na podszewki może być cienki.Rączki ja zawsze szyję z tego materiału co torebke, po prostu szyjesz paski i mocno wszywasz " w torebke" jeśli o czymś zapomniałam to pytaj jak tylko będe mogła to pomogę
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że to chodzi o moje "dzieło", więc odpowiadam
Jak dla mnie polar jest ok, pod warunkiem, że torebka będzie miała podszewkę i coś sztywnego między warstwami, żeby trzymała fason. Ja mialam akurat pod ręką taką piankę, co się kładzie pod panele podłogowe i jak widać, spełnia swoją rolę ![]() PS. Pochwal się, jak Ci się uda ją uszyć! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

)