Jestem chuda, jak wyglądać normalnie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-15, 10:33   #1
soo_shy
Raczkowanie

Jestem chuda, jak wyglądać normalnie?

Witam drogie panie, moim problemem jest to iz jestem strasznie szczupła, mam 163 cm, ważę 43 kg i odkąd pamietam nie moge przytyć. Mam chudziutkie ręce, nogi jak patyczki, moja łydka ma 27 (!) cm, a mam 23 lata. Mam malutki biust, czuję się zle. W tym roku jadę na wakacje z chłopakiem i jego kolegami i zastanawiam się jak ja przy nich wyjdę na plazę w stroju lub na dyskotekę w krótkiej spódniczce W dodatku mam rozstępy i cellulit bo kiedys brałam tabletki na apetyt ktorych efektem był tylko efekt jojo, wlasnie rozstępy i cellulit. Czuję że moje ciało to same chude kości i obwisła skóra, nie wiem co robic zeby przytyc, moj brat tez jest taki szczupły, to juz chyba kwestia genów, czasem nie mam juz ochoty wychodzic z domu zeby nie słuchac głupich komentarzy pod swoim adresem, całe wakacje parzę się w spodniach, ma ktoś podobne doświadczenie i udało się komus przytyc kilka kg ? Proszę o rady a nie jakies niemiłe komentarze. Pozdrawiam
soo_shy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 11:26   #2
chocolate_she
Zakorzenienie

Dot.: Jestem chuda, jak wyglądać normalnie?

A może po prostu się w końcu zaakceptujesz taką jaką jestes...
Skoro masz partnera i jemu się podobasz to odpusc sobie stres bo po co sie katowac?
masz za niską samoocene i to nad nią powinnas popracowac
odżywiaj się zdrowo i broń Boże nie zacznij zajadać się fast foodami...

"Opłacz to, wykrzycz to, a później weź się w garść, stań na nogi i zacznij żyć.
Możesz żyć tak szczęśliwie, że głowa mała!"

Edytowane przez chocolate_she
Czas edycji: 2014-07-15 o 11:27
chocolate_she jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 11:31   #3
soo_shy
Raczkowanie

zaakceptować się chyba nie umiem, widzę zgrabne dziewczyny w sukienkach i chce mi się płakać na myśl ze ja tak nie mogę, że od razu wszyscy się patrzą na mnie
Stary 2014-07-15, 12:04   #4
katerina_kasia
Przyczajenie

a ja też jestem strasznie chuda, mam 168cm wzrostu, ważę 45kg i już sie przyzwyczaiłam niektórzy co prawda czepiają się i mówią "Boże co ty taka chuda" itp, ale staram się im odcinać czymś wrednym, żeby już nie było tematu :P a i powodzenie u facetów mam też wiadomo, nie u wszystkich, ale zdarzaja się tacy, którym podobają się takie szczupłe dziewczyny i nie wyobrażam sobie, zebym miała krępować się załozyć kieckę!
katerina_kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-15, 16:59   #5
soo_shy
Raczkowanie

wydaje mi się że nie widziałam jeszcze chudszej dziewczyny od siebie, 27 cm w łydce?! tez o tym nie słyszałam, niedługo 3 letni syn mojej siostry bedzie miał grubszą łydkę ode mnie
Stary 2014-07-15, 17:25   #6
Anoula
Zakorzenienie

Zaakceptuj siebie, ja również jestem chuda. W ciąży przytyłam 20 kg nie zostało mi z tego nic. Non stop słyszę, że córka ma grubsze ręce czy nogi ode mnie. Też chce przytyć, ale z moja przemianą materii może być ciężko. Zajrzyj na wątek "tyjemy razem". Ciężko jest przytyć w 2 tygodnie, tu trzeba trwale zmienić nawyki żywieniowe.
A skoro Twój partner Cię akceptuje to co się przejmujesz znajomymi.
Co do ciuchów, myślę, że właśnie moglabys nosić sukienki czy spódnice, jak czujesz, że masz za chude uda ubieraj takie do kolana bądź maxi- teraz bardzo modne. Szkoda się gotować w spodniach.

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-16, 16:52   #7
Amberka pl
BAN stały

Akceptacja akceptacją, ale Ty przecież nie jesteś w martwym punkcie - z nadmierną szczupłością, a szczególnie z obwisłą skórą możesz sobie poradzić ćwicząc z obciążeniem. Ja, jako trener personalny, miewam mnóstwo takich klientów jak Ty, i nic tak świetnie nie poprawia ich wyglądu, sylwetki i samopoczucia jak właśnie ćwiczenia z ciężarami. Zbudowanie lekkiej, kobiecej muskulatury, czy nabycie w ogóle jakichkolwiek mięśni pięknie zatuszuje tą "chudość" i wyrzeźbi ciało, sprawi, że będzie ono apetyczne. Wskazówki na temat treningu siłowego dla kobiet znajdziesz na moim blogu w dziale FITNESS.

Pozdrawiam, i życzę powodzenia na siłowni!

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-07-17 o 08:09 Powód: link
Amberka pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości