Ból podczas seksu w niektórych pozycjach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 22:27   #1
fajniejestfajnie
Raczkowanie

Ból podczas seksu w niektórych pozycjach

Hejj współżyję ze swoim chłopakiem od 3 lat, mam prawie 20 lat. Mój problem polega na tym, że jeśli chcemy się kochać w pozycji na jeźdźca bądź na pieska zawsze odczuwam ból. i nie wiem co bym nie robiła, ale zawsze to czuję, chociaż raz jak wypiłam sporo czerwonego wina mnie nie bolało. ale to było tylko raz. czasami wydaje mi się, że może za bardzo się spinam czy coś..

dlatego najczęściej kochamy się klasycznie albo na łyżeczkę. ale też chcę jakiegoś urozmaicenia w łóżku, ale kompletnie nie wiem o co chodzi i co z tym robić.
proszę o jakieś rady, wskazówki.
fajniejestfajnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 22:51   #2
kluska0
Zadomowienie

Dot.: Ból podczas seksu w niektórych pozycjach

Boli Cie tak jakby w dole brzucha? Ja też to mam przy pozycji od tyłu. Poradziłam sobie z tym tak, że po prostu mocniej jakby wypinam tyłek, tzn. nie opieram sie na dłoniach tylko nisko na łokciach, i tyłek jak najmocniej w górze. Także myślę, że wystarczy pokombinować z "ułożeniem się" podczas tych pozycji.

Edytowane przez kluska0
Czas edycji: 2012-01-01 o 22:52
kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 08:32   #3
wampir
Zakorzenienie

Mnie też boli w kilku pozycjach. Kwestia pokombinowania z ułożeniem bioder, tak jak pisała kluska

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 09:36   #4
fajniejestfajnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kluska0 Pokaż wiadomość
Boli Cie tak jakby w dole brzucha? Ja też to mam przy pozycji od tyłu. Poradziłam sobie z tym tak, że po prostu mocniej jakby wypinam tyłek, tzn. nie opieram sie na dłoniach tylko nisko na łokciach, i tyłek jak najmocniej w górze. Także myślę, że wystarczy pokombinować z "ułożeniem się" podczas tych pozycji.
tak, coś w tym stylu. kiedyś słyszałam, że w tych pozycjach taki 'ból' jest normalny, bo po chwili miesza się z przyjemnością. jak na razie u mnie tak nie było, ale macie rację, pokombinuję
Stary 2012-01-02, 13:11   #5
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fajniejestfajnie Pokaż wiadomość
tak, coś w tym stylu. kiedyś słyszałam, że w tych pozycjach taki 'ból' jest normalny, bo po chwili miesza się z przyjemnością. jak na razie u mnie tak nie było, ale macie rację, pokombinuję
Ból raczej nie jest normalny chyba że bawicie się w sado-maso.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 13:29   #6
fajniejestfajnie
Raczkowanie

niee, nic z tych rzeczy
Stary 2012-01-02, 22:27   #7
Rottie
Zadomowienie

Mnie również boli w niektórych pozycjach, a wiesz, co się okazało? Mam przesuniętą macicę i to przez to
Stary 2012-01-03, 05:27   #8
kluska0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rottie Pokaż wiadomość
Mnie również boli w niektórych pozycjach, a wiesz, co się okazało? Mam przesuniętą macicę i to przez to
O, ja mam przodopochylenie macicy, tak mi wypisał lekarz na badaniu usg, to może też o to chodzi?

kluska0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 12:07   #9
fajniejestfajnie
Raczkowanie

czyli trzeba iść do ginekologa, to nieuniknione, lepiej się przebadać
Stary 2012-01-03, 15:21   #10
malinana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kluska0 Pokaż wiadomość
O, ja mam przodopochylenie macicy, tak mi wypisał lekarz na badaniu usg, to może też o to chodzi?

przodopochylenie jest prawidłowym ułożeniem macicy, lekarz po prostu zobaczył podczas badania usg więc to opisał
malinana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 20:40   #11
Rottie
Zadomowienie

Mi ginekolog powiedział, że mam po prostu dziwne ułożenie macicy i zapytał, czy mnie nie boli podczas stosunku. Powiedziałam zgodnie z prawdą, że zdarza się boleć w niektórych pozycjach, na co on, że mam się nie martwić, bo to nic groźnego, tylko po prostu macica jest źle ułożona.
Ogólnie mam poprzestawiane trochę, 10 minut szukał jednego z jajników

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 22:30   #12
Sylwiushek
Przyczajenie

Też miewam bóle natomiast co dziwne, nie zawsze. To znaczy, że raz dana pozycja sprawia mi dużo bólu a czasem nie odczuwam żadnego bólu. Czy to może być zmienne??
Sylwiushek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-29, 17:46   #13
Dyziax3
Raczkowanie

Mnie boli kiedy kochamy się na pieska . Alę kiedy się mocniej wypnę to jest okk
Stary 2013-11-29, 18:31   #14
ancooora
Wtajemniczenie

a mnie na jeźdźca :/ To taki ból, że myślałam, że eksploduję Nidy więcej.
Pasjonatka fotografii i przyrody
Kocham zwierzęta a ludzi tylko lub
ancooora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 00:07   #15
vaffanculo
Przyczajenie

Ból pochwy przy głębszej penetracji

Uprawiam seks od ponad roku i kiedyś mogliśmy z partnerem próbować każdej pozycji z właściwie każdą intensywnością i sprawiało mi to jedynie przyjemność, jednak od kilku miesięcy przez większość czasu, kiedy się kochamy, gdy są głębsze pchnięcia to odczuwam ból i strasznie mnie to irytuje, bo albo musimy zmieniać pozycję albo muszę mówić partnerowi, by się ograniczał w ruchach i ja też automatycznie nie odczuwam pełnej przyjemności. Na 100% nie jest to kwestia suchości, infekcji też żadnej nie mam, ponieważ byłam niedawno u ginekologa. Czy któraś z was ma/miała podobny problem? Naprawdę nie mam pojęcia, co robić, a chciałabym, by wróciło to, co było kiedyś.
vaffanculo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 20:21   #16
milo12340
Raczkowanie

Dot.: Ból pochwy przy głębszej penetracji

Mam podobny problem, wspólzyje juz od ponad roku tyle ze u mnie ból i dziwny opór pojawił sie podczas ostatniego stosunku, w czasie intensywniejszyc h i mocniejszych pchnięć. Myśle, że tak jak u autorki kwestia nawilzenia byla ok (mielismy żel) wiec tym bardziej nie wiem o co chodzi
milo12340 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 20:46   #17
paula78
Zakorzenienie

Ból to pewnie uderzanie w szyjkę macicy, nalezy zmienić pozycję.
Szyjka macicy jest róznie położona- czasami nizej, czasami wyzej- w zaleznosci od dnia cyklu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 14:49   #18
wpara38
Raczkowanie

Ja mam tak zmężem od kilkunastu lat, że poprostu w pewnych pozycjach nie możemy się kochać lub musimy uważać a w innych sotro i długo.
Poprostu każdy penis ma jakiś tam swój kształt i każda pochwa też i niekoniecznie w danej pozycji sie zgrywają.
Kochajcie się tak jak obydwojgu jest przyjemnie i tyle.
Jest jeszcze kwestia porodu. Przed porodami i po porodach preferencje pozycji często ulegają zmianie.
wpara38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 20:33   #19
Dyziax3
Raczkowanie

Ja mam podobny problem i zapytałam mojego gina o to. Stwierdził, że to uderzenie w szyjkę macicy i można spróbować zmienić "nachylenie". Mnie bolało tylko kiedy TŻ wchodził we mnie "od tyłu" więc trochę zwalniał a ja zmieniałam nachylenie. Najlepiej u mnie jest kiedy sie prawie kładę z wysoko uniesionym tylkiem Wtedy nie boli i jest przyjemnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 22:42   #20
vaffanculo
Przyczajenie

No dobrze, ale skoro kiedyś tego nie było to chyba nagle moja szyjka macicy nie postanowiła "a zmienię położenie i będzie ją boleć"
vaffanculo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 19:00   #21
Dyziax3
Raczkowanie

Nie .
Szyjka ma różne położenie w zależności od cyklu ...
Raz jest wyżej, raz niżej. Mogło się zdarzyć i przecież tak jest, że wcześniej nie bolało a teraz boli.
Stary 2014-02-20, 21:51   #22
Pani_Herbatka
Rozeznanie

czasami, gdy jestem mocno podniecona czuję ból, takie kłucie w środku. Też tak macie? Nie mam pojęcia, z czego to może wynikać
Stary 2014-03-17, 10:28   #23
Kamilqa18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vaffanculo Pokaż wiadomość
kiedyś mogliśmy z partnerem próbować każdej pozycji z właściwie każdą intensywnością i sprawiało mi to jedynie przyjemność, jednak od kilku miesięcy przez większość czasu, kiedy się kochamy, gdy są głębsze pchnięcia to odczuwam ból i strasznie mnie to irytuje, bo albo musimy zmieniać pozycję albo muszę mówić partnerowi, by się ograniczał w ruchach i ja też automatycznie nie odczuwam pełnej przyjemności. Na 100% nie jest to kwestia suchości, infekcji też żadnej nie mam, ponieważ byłam niedawno u ginekologa. Czy któraś z was ma/miała podobny problem? Naprawdę nie mam pojęcia, co robić, a chciałabym, by wróciło to, co było kiedyś.
Ja mam dokładnie to samo i też nie wiem, co to oznacza i dlaczego tak się dzieje (infekcja raczej nie, brak suchości na 100% odpada również). I to jest taki dziwny ból - jest mi przyjemnie, ale jednocześnie boli i ten ból jakby narasta na tyle, że w końcu muszę partnera odsuwać od siebie (a raczej robię to automatycznie). Kiedyś tak nie było w ogóle.
Może to przez brak podniecenia? Na początku związku chodziłam podniecona cały czas, a seks po prostu pozwalał mi całe to napięcie z siebie wyzwolić. Teraz jakoś to inaczej odczuwam. I sama się zastanawiam, co jest przyczyną tutaj, a co skutkiem (czy ból, czy ostudzenie się relacji po tych pierwszych wzlotach).
Kamilqa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 10:49   #24
Ola-zz
Rozeznanie

Trzeba też brać pod uwagę rozmiar penisa. Głęboka penetracja. Mnie zawsze boli jak dochodzi do stosunku: nogi na ramionach faceta bądź to na pieska. Czasami trzeba się z tym pogodzić.
Ola-zz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-17, 17:47   #25
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ola-zz Pokaż wiadomość
Trzeba też brać pod uwagę rozmiar penisa. Głęboka penetracja. Mnie zawsze boli jak dochodzi do stosunku: nogi na ramionach faceta bądź to na pieska. Czasami trzeba się z tym pogodzić.
Ja kocham ten ból
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 13:09   #26
Ola-zz
Rozeznanie

No jak trochę boli to jest bardzo miło. Ale po pewnej chwili gdy następują speedowe ruchy czyli bardzo szybkie, głębokie i penis uderza moją macicę to nie. Możliwe że nadal w tych pozycjach jestem zbyt spięta.
Stary 2014-03-18, 15:38   #27
Usiaczek95
Raczkowanie

My ogólnie z moim Tż lubimy mocny i ostry seks...(choć nie oznacza to, ze czasami nie lubimy delikatnego i dlugiego baraszkownia) Na początku robilismy to w gumce..niestety po kilku razach czułam straszny ból podczas stosunku ( czasami ból był tak silny ze nie dochodziło do zbliżenia) bolało mnie nawet dzień albo dwa po stosunku objawiając się szczypaniem podczas oddawania moczu. Myślałam na początku, ze mam uczulenie na lateks. Kiedy przestaliśmy używać prezerwatyw przez jakis czas bylo dobrze ale kiedy kochamy sie za często znowu boli...suchość odpada bo używamy żeli a z resztą zazwyczaj jestem strasznie na mojego kochanego napalona Zastanawiam sie czy to moze byc infekcja (ale kiedy zrobimy sobie np dwa dni przerwy ból ustępuje) czy po prostu kochamy sie momentami za czesto i za mocno

Razem od 25.07.2013

Kocham Cię. <3
Usiaczek95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 16:42   #28
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ola-zz Pokaż wiadomość
No jak trochę boli to jest bardzo miło. Ale po pewnej chwili gdy następują speedowe ruchy czyli bardzo szybkie, głębokie i penis uderza moją macicę to nie. Możliwe że nadal w tych pozycjach jestem zbyt spięta.
O szyjkę
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 11:55   #29
Ola-zz
Rozeznanie

kaguya Tak o tym mówię. A jak wali tak z 40-60 min to sorry nie jest to przyjemne. Taki ból wytrzymuję chwilę. Co dziwne bo większości lubię ból jest on podniecający. Ten akurat nie.
Stary 2014-03-19, 14:26   #30
Usiaczek95
Raczkowanie

Seks ma sprawiać przyjemność a nie boleć. Bynajmniej ja wole zmienić pozycje jak coś zaczyna mnie boleć...Jedyny ból jaki toleruje (i podoba mi sie) to jak moj kochany np pociągnie mnie za włosy, mocniej przytuli albo ugryzie.

Razem od 25.07.2013

Kocham Cię. <3

Edytowane przez Usiaczek95
Czas edycji: 2014-03-19 o 14:29
Usiaczek95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości