|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Suknia dla chudzielca
No właśnie w jakiej sukience będę wyglądała dobrze ja, 172 cm wzrostu, wygląd wychudzonej nastolatki, biust nawet średniego rozmiaru ale rozmiar 36 ledwo sie na mnie trzyma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia dla chudzielca
podesle ci takie jakie mam wzory dla takiej chudzinki
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
i jeszcze te
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A moze cos z tego
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A moze takie cos
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moze cos z tego cie zainspiruje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Rybkad słyszałam taką teorię, że suknia dwucześciowa, czyli osobno gorset i spódnica powoduje, że panna młoda nie wygląda tak szupło a nawet większość takich kreacji może ją pogrubić. Ale to oczywiście zalezy od kroju i tego jak taka suknia wygląda na konkretnej dziewczynie.
Ale ja odradzałabym ci raczej suknie jednoczęsciową, bo większośc z nich powoduje, że sylwetka się wydłuża a poprzez to staje się szczuplejsza i smuklejsza. Wiec jeśli marzy cię sie gorset i osobny dół to tym bardziej takie rozwiązanie polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej idź jak najszybciej do salonów i mierz wszystko co Ci się spodoba. Możesz też poprosić obsługę o jakąś poradę, oni się powinni na tym znać- przynajmniej w tych lepszych salonach. Ja tak zrobiłam. Fakt po jakimś czasie już prawie dostałam bzika, bo nie mogłam się zdecydować. Ale w końcu wybrałam. Miałam właśnie gorset i spódnicę. Wprawdzie jestem niższa od Ciebie (165 cm) i mój rozmiar to 36, ale myślę że ładnie Ci będzie w takiej kreacji. Tym bardziej, że jest tyle różnych możliwości- możesz łączyć ze sobą gorset i spódnicę od innych kompletów. Naprawdę polecam mały rajd po salonach. POWODZENIA!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ach i jeszcze mała rada- skorzystaj raczej ze sprawdzonych salonów, albo idź do zaufanej krawcowej i broń Boże nie zostawiaj szycia sukni na ostatnią chwilę. Mi mówili, że trzeba suknię zamawiać tak z 3 miesiące wcześniej. Radzę Ci jednak zrobić to szybciej w razie jakichś niemiłych niespodzianek. Co niestety się zdarza- jednej koleżance skrócili za bardzo sukienkę (nie wiem co te krawcowe robiły na przymiarce) i wyobraź sobie, że winą obarczyły ją, że niby przyszła w innych butach. SKANDAL! Drugiej z kolei skrócili sukienkę, ale zapomnieli to samo zrobić z halką. Ja z kolei miałam problemy z gorsetem- na 3 dni przed weselem beczałam jak bóbr. Sama widzisz jak to w życiu bywa, a jak zamówisz wcześniej to przynajmniej będziesz mogła być spokojna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() przymiezajac w salonach suknie panie mówiły, ze do tego rozmiaru pasuje kazda suknia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.