|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Tabletki 72po i kolejny problem...
Witam, w piatek gdy kochałam się z chlopakiem pekla nam prezerwatywa i ten skonczyl we mnie. po ok . 5 h wzielam tabletke 72 po . alee.. dzisiaj tj . niedziela znow pekla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Tabletki 72po i kolejny problem...
Co wy za gumek używacie, że wam w takim krótkim odstępie czasu popękały?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45614196]Co wy za gumek używacie, że wam w takim krótkim odstępie czasu popękały?
![]() Też sądze, że źle używacie. Co do twoich pytan to spytaj się lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wiem jak to jest, taka sytuacja zdarzyła mi się na szczęście tylko raz, ale w zupełności wystarczyło bym nastresowała się za wszystkie czasy
![]() Tabletka po działa tylko wstecz, nigdy do przodu. To oznacza, że plemniki z drugiego stosunku nie zostaną "unieszkodliwione". Z drugiej strony - już jedna Escapelle to ogromna bomba hormonów. Ulotka mówi, że nie należy przyjmować więcej niż 4 w trakcie 1 cyklu, więc moim zdaniem mimo wszystko powinnaś wziąć drugą. Lekarz, a przynajmniej prywatny na pewno przepisze Ci tabletkę bez względu na to, ile czasu minęło od wypisania ostatniej recepty. Edytowane przez asdfgg Czas edycji: 2014-03-16 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ta tabletka nie działa na plemniki, a blokuje owulację i zagęszcza śluz. Idź do lekarza, bo tego jak długo tabletka wstrzymuje owulację i działa na śluz nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
lekarka dzisiaj mi powiedziala, ze moze zadziala i mam czekac do mniesiaczki.. ale do tego czasu stres chyba mnie pozre zywcem . poza tym po tych tabletkach strasznie jajnik mnie bolal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
jak nie zadziała, to rozumiem, że urodzisz i zaniesiesz jej dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
ha, chyba tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero zaczynacie wspolzycie?
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Napiszę tylko że i nam przytrafiła się taka wpadka i też w odstępstwie dosłownie dwóch dni. Pierwszy stosunek wieczorem i pękła- następnego dnia rano pognałam do lekarza, wzięłam tabletkę może z 15 godzin po i byłam spokojna. Następnego dnia - pękła druga ( z tego samego opakowania) i tu już był szok- po pierwsze- ani lekarz by mi drugi raz jej nie przepisał (wiadomo że jest to całkiem awaryjna metoda i pisze że można z niej skorzystać co najwyżej jeden raz na cykl) a po drugie ja bym się chyba bała wziąć kolejną dzień po bo kiedyś planuję potomstwo.
Nie zaszłam w ciążę, mimo że były to dni płodne bo od 2 lat obserwuję swój cykl na WomanLog ![]() Myślę że ta dawka hormonów jest tak duża że jednak jej efekt nie mija szybko. Tak że- życzę powodzenia. ps. od tego czasu darzę prezerwatywy ogromną niechęcią :/ ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- nawet zakładane prawidłowo mogą mieć fabryczną wadę. Nam też pękły dwie z jednego opakowania, dzień po dniu. Trzecią wyrzuciliśmy do kosza. Być może całe opakowanie było wadliwe, i nie był to pierwszy stosunek w życiu a któryś...dziesiąt z kolei ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.