![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zdrowe przekąski do kupienia w sklepie
Dzień dobry!
Zaproponowałam nowy temat o przekąskach, ponieważ po przeszukaniu google, nie znalazłam podobnych wątków ![]() Zależy mi by były to w miarę zdrowe i syte produkty, może jakieś bułeczki? Co proponujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zdrowe przekąski do kupienia w sklepie
Ja lubię Fig Bar, batoniki wegańskie, przyzwoity skład, niestety dostępne tylko w Żabce. I tylko 2 albo 3 rodzaje dostępne-malina, figa, jagoda.
Kosztują 3 zł, w promocji u mnie obecnie 2 zł. Małe, ale wystarczające jak na przekąskę, do tego jakiś owoc, sok i mozna dotrwac do obiadu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może nie przekąskę, ale w takich sytuacjach kupuję po prostu jogurt pitny Bakomy, taki z ziarnami. Jak dla mnie to plus kawa z mlekiem i na długo jest OK.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A może kefir? Widziałam też gdzieś ostatnio kefiry smakowe. Lubię też zsiadłe mleko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zwykle w takiej sytuacji biorę twarożek wiejski w kubeczku (łyżeczkę zawsze noszę w torebce
![]() Parówka o dobrym składzie plus bułka pełne ziarno też myślę będzie lepsza od pączka czy drożdżówki ![]() Jak mam możliwość umycia gdzieś to biorę winogrona. Banan także syci na jakiś czas. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-05 o 00:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mieszanka studencka albo mała paczka suszonych owoców i jogurt do picia. Jak mam dostęp do świeżych owoców, to zwykle wybieram banana, bo najbardziej syci. Winogrona to sama woda i cukier, na długo nie starczą. Chyba, że się kupi kiść i się je powoli całą przez pół dnia
![]() Jakiś czas temu Wasa wypuściła takie małe niby kanapeczki, czy bardziej właśnie przekąski. 2 kawałki chrupkiego pieczywa i pasta między nimi. Chyba też jedno czy dwa są słodkie. Wydaje mi się, że markety mają swoje, tańsze wersje tego. Skład oczywiście nie jest idealny, ale to nadal lepsze niż drożdżówka ![]() Parę razy też kupowałam jako szybką przekąskę Sunbites albo sucharki (zwykłe albo smakowe) + duża butelka wody i wystarczy ![]() Na stacjach benzynowych jest też różnego rodzaju suszone mięso. Tłuste i słone, ale sycące. W Almie też je widziałam, ale cenią się bardziej niż stacje ![]() Kurczę, tak na dobrą sprawę, jak się nie weźmie z domu jedzenia, a chce się na szybko zjeść coś zdrowego i sycącego, to jest strasznie ciężko. Po co się nie sięgnie, to albo ma mnóstwo cukru albo soli i jeszcze jest tłuste i napakowane chemią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sunbites to średnio zdrowa przekąska, lepiej rzeczywiście do serka bułkę pełnoziarnistą wybrać ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-05 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na Orlenie i Statoil kiedyś były na pewno. Czasem w wersji mini salami (np z pleśnią, jak w serach), czasem są plasterki salami, innym razem mocno wysuszone kiełbaski czy kabanosy. Wszystkie w paczkach, gdzieś w okolicach chipsów albo napojów powinny być. W Almie oprócz w/w jest też suszona wołowina z USA, na stacjach jej nie widziałam.
Ani Sunbites ani cała reszta nie jest super przekąską. To raczej kwestia wyboru mniejszego zła niestety Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2014-07-05 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mogę się powtórzyć
![]() -Bułki pełnoziarniste -Różne owoce -Mieszanki orzechów,bakalii -Jogurty,kefiry,serki wiejskie -Soki owocowe,smoothie -Sałatki w pudełeczkach Nie wiem gdzie mieszkasz, ale w większych galeriach jest Salad Story. Mają tam pyszne, świeże i sycące sałatki. Są wegetariańskie, bezglutenowe itd. Mimo wszystko polecam jednak zabierać ze sobą kanapki z masłem,wędliną+warzywa. Możesz też zrobić domowe batony muesli z orzechami o wiele lepsze niż te sklepowe i na długo sycą ![]() To tylko moje propozycje, zdaje sobie sprawę z tego, że nie każdy ma ochotę nosić ze sobą pudełka/gotować przed wyjściem. I odeszłam trochę od tematu, bo prosiłaś o "gotowe produkty" ale bądźmy szczerzy-ciężko znaleźć coś naprawdę smacznego, zdrowego i na dodatek sycącego no chyba, że ktoś zadowoli się suchą bułką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cała reszta jest ok jak myślę, pisałaś o serkach, które traktujesz jak dip, bardzo fajny pomysł (o ile to nie serek topiony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja lubie w takich sytuacjach kupic paczke orzechow, migdalow, pistacji czy slonecznika. Sa to tzw zdrowe kalorie. Jednak raczej z rana i male opakowanie by zdazyc spalic przed snem.
Mozna tez probowac jablko czy banan. Jednak staram sie nie jadac przekaski a posilki, wiec podane przyklady sa raczej awaryjnie, jak zlapie straszny glod na miescie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Orzechy wszelkiego rodzaju, w Rossmanie można dorwać dobre mieszanki (studencka świetna, chyba najlepsza) i zdrowe sezamki czy batoniki enerbio.
W zwykłym sklepie widziałam też batoniki musli bez cukru i polepszaczy, albo ciastka z niewielką ilością surowego cukru trzcinowego. Z takich nie eko, to wafle ryżowe, sucharki bez cukru, jakieś chrupkie pieczywo, owoc na szybko też można jakiś zjeść, gorzka czekolada też zdrowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A może poprostu:
- banan - bułka - jogurt - knopers - żeby i na słodko było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
orzechy u mnie sie w ogóle nie sprawdzają - maja duzo kalorii, a nie zabijają głodu
![]() Z moich ulubionych przekąsek: - naturalny jogurt z dodatkiem cynamonu - nie ma cukru, a cynamon nadaje słodkawy smak - bułka z najprostszym w składzie serkiem naturalnym - a do tego tona zieleniny (może być co bądz: szczypiorek, koperek, natka) - ale to już wymaga zaplecza do przygotowania - z gotowych 'przekąsek ' - lubie Fruktajl, tymbarka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Hm.. u mnie z kolei Fruktajl w ogóle nie zaspakaja głodu. Jest słodki i po nim zaraz chce mi się i jeść i pić. Szybciej właśnie orzechy działają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w smaku jest - ale nie zawiera cukru, więc przynajmniej to słodycz z owoców
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem, to akurat duży plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co z tego ze z owocow? Cukier prosty to cukier prosty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Tłuszcze są niezbędne - nadmiar kalorii juz nie. Nie chodzi o to, żeby z orzechów rezygnować, albo u mnie sprawdzają się jako dodatek do dań np. spaghetti, nie główna przegryzka 2. To zależy od podejścia - cukier z owoców to mniejsze zło, bo dostaję razem z nim witaminy i błonnik - zawsze to lepsze niż cukier rafinowany. A jak widzę cukier w składzie to też nie zawsze wierzę, że na pewno zawiera tylko tyle - np coca cola smakuje na o wiele więcej :P
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie zabijają u Ciebie głodu to też nie pakowałabym w siebie paczuszki orzechów. U mnie migdały sprawdzają się rewelacyjnie, nie jestem po nich głodna, a jak zjem na taki powiedzmy lunch w godzinach pracy pół 100g paczuszki to akurat wartość kcal odpowiada wartości moich posiłków czyli plus minus 300kcal. Na trzy godziny spokój z głodem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ale plus, że nie dodają jeszcze dodatkowej porcji cukru. Tyle, ile jest w owocach, w zupełności wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ostatnio próbowałem suszonych buraków (średnie) oraz marchewek i sera (marchewki ok, sera bleh).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
a właśnie, są różne "chipsy" warzywne i owocowe. Jak one są doprawiane? Mają cukier?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja staram się zawsze mieć w torebce batoniki "Wysoki Błonnik" z czarną porzeczką. Czasami zastępuję je chipsami kukurydzianymi Sante albo takimi z suszonych jabłek. Ewentualnie wafle ryżowe, ostatnio odkryłam takie w posypce serowej i są naprawdę pyszne. A do tego kefiry smakowe do picia. Ostatnio odkryłam też chłodnik w butelkach, trochę jest w nim E, ale skoro chodzi o rzeczy seryjne i ogólnodostępne, to trzeba trochę realizmu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z innych przekąsek:
- Mus owocowy Kubus - troche dla dzieci :P ale też fajny skład, bez cukru, niestety cena moim zdaniem na taką porcje jest za wysoka - max 1 zł chyba powinno być ! - gotowe zupy np. Eat me, tez mają fajny skład http://alma24.pl/produkt/289426710/z...9jd4dbkuhmwytt 'pomidory pelatti, marchew, cebula, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, seler (korzeń), śmietana, cukier, sól, pieprz, czosnek, olej rzepakowy, oregano suszone, bazylia suszona"
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2014-07-21 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Batoniki Enerbio z Rossmana też są ok. Edytowane przez Akasta Czas edycji: 2014-07-21 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja na ogół biorę jakiś owoc albo warzywo (takie, które łatwo zjeść bez narzędzi, np. małe pomidory, papryka, ogórki małosolne), nabiał (ale tylko naturalny, żadnych owocowych syfów z cukrem), ewentualnie pieczywo pełnoziarniste, o ile jestem pewna, że takie jest a nie podbarwione karmelem i posypane płatkami owsianymi za to podpisane 'fitness'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj w autobusie widziałam panią, która sobie podjadała pomidorki koktajlowe prosto z pudełeczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.