|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak to zrobic ??
chodzi mi o to jak sie nazywaja te miesnie ?? ktore zaznaczylam na rysunku. Strasznie mi sie to podoba. pytanko jakie sa cwiczenia ktore sprawia ze bede miala takie miesnie zaznaczone. ??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak to zrobic ??
mi sie takie zrobily od biegania.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Andzya od biegania??
Podejrzewam, że to mięśnie skosne zewnętrzne albo poprzeczne. A na nie: wszystkie skrętoskłony, brzuszki skośne i różne ich wariacje. |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
rózne ich wariacje tzn ?? prosze o konkrety bo ja naprawde jestem zielona w tej dziedzinie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mi rowniez niesamowicie sie podobaja te miesnie
A takze na dolne partie bo one chyba tez wplyna na te miesnie
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
wariacje sa te same- ruch. Inch dala swietne przyklady cwiczen
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
a skretosklony to ... ??
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja także uwilebiam te mieśnie, a oto dobre ćwiczenie na nie, które już kiedys opisywałam:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...78&postcount=9
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
a twister cos pomaga zeby wyrobic sobie takie miesnie ??
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia, jesli chodzi o twister.
Chciałam jeszcze dodać, ze zeby mieć takie mieśnie potrzebne sa też pewne wrodzone predyspozycje, a mianowicie wąska miednica. Ja mimo, iz pracowałam nad tymi miesniami, to wiem, ze nigdy nie beda u mnie one tak wystawać, gdyz mam za szerokie biodra. Nie wyobrażam sobie tego. Pink również ma takie mieśnie, i równiez ma wąskie biodra (w stosunku do talii).
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie, ze juz gdzies ten temat poruszalysmy. powtorze- mysle, ze kwestia tych partii jest sprawa genetyczna, albo sie z nimi rodzimy albo nie-tak jak pisze Ewka. CHOCAZ musze przyznac, ze istnieje prawdopodobienstwo, ze "wypychajac" miesnie brzucha do przodu, cwiczac z obciazeniem, uzyskamy podobny efekt. wydaje mi sie tez, ze tego typu budowa jest charakterystyczna dla mezczyzn, nie widzialam jeszcze nigdy na zywo dziewczynki z takim brzuchem.
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
wystajace kosci biodrowe daja taki efekt i odpowiednia miednica... miesnie nie maja tam duzo do gadania raczej poziom tkanki tluszczowej bo im nizszy tym lepiej widac kosciec
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie Niunia, sterczące kości wyglądają zupełnie inaczej i nie dają żadnego efektu, poza... sterczącymi kośćmi.
U Pink i Carmen wyżej, to są mieśnie. ![]() Na dwóch ostatnich zdjęciach u modelek widać, jak wyglądają duże kości biodrowe, bez mięśni poprzecznych. Myśle, ze różnica jest wyraźna.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka w swoim czasie zastanawiałam się, co masz na myśli, jeśli chodzi o "boczki". Teraz już wiem
Mówiąc o wariacjach miałam tez na myśli różne wykorzystanie tych ćwiczeń: np. przy skretoskłonach można ręce założyc na kark, ale można też "wypchnąć" je do przodu, a to sprawi, że mięśnie troszkę inaczej będą ćwiczyć. Można też podciągać się na drążkach i drabinkach w "boki", ale to wymaga takiego sprzętu. A Pink ma wg mnie trochę za "męski" brzuch
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jest dobry obiektem do tłumaczenia. U siebie chciałbym mieć takie jak ma ta cała Carmen Elektra (zaskoczyły mnie jej zdjęcia ), ale musiałbym wtedy trochę sobie kości ociosać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

A takze na dolne partie