|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy ktos tak miał?
Moje pytanie dotyczy zdrowia, ale krótko mam tu konto i nie umiem sie jeszcze połapać w tych wątkach i nie znalazłam wątku odpowiedniego do mojego postu. A więc jestem dziewczyną, dbam o siebie, ładnie sie ubieram (w miare na ile mnie stac) mierze 167 i waze 49 kg. Wiem ze mam niedowage, ale to nie o tym. Otóż od dawna mam problemy z wypróżnianiem się, do tego czesto mi sie "odbija" po jedzeniu, po piciu i nie wazne co zjem i co wypije, bo zawsze pol dnia mi sie odbija ;/ meczy mnie to i wstydze sie tego bo przebywam przeciez wsrod ludzi.. do tego bardzo czesto chce mi sie pier.dziec... jest to strasznie niekomfortowe, bralam espumisan ale to nic nie dalo, nie wiem czy mam jakies problemy z jelitami czy cos w tym stylu... strasznie mi to przeszkadza i boje sie ze ktos uslyszy lub poczuje, i ja sie wstrzymuje jak moge ale to jest okropne uczucie dyskomfortu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktos tak miał?
zmień dietę
![]() moze ciąza? Ja miałam takie odbijania (bez pierd** na szczęscie) w ciązy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
wizyta u gastrologa i to czym prędzej, nie ma się czego wstydzić, skoro problem jest tak duży i pojawia się niezależnie od tego co zjesz to nie ma nad czym się zastanawiać, a już na pewno nie nad domowymi sposobami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Gastrolog raczej nie zbagatelizuje Twojego problemu, w końcu jest lekarzem zajmującym się właśnie układem trawiennym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja tak miałam niestety, odstwaiłam słodkie/gazowane napoje i przerzuciłam się na wodę niegazowaną i przeszło. Zauważyłam po których produktach mam takie dolegliwości i ograniczyłam ich spożycie i już nie mam takich "przygód"
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Polecam poczytać blog "tłuste zycie" kopalnia wiedzy na ten właśnie temat jelitowy.
Sprawa od alergii pokarmowych po sprawy psychiczne. Lekarz pewnie powie :zespol jelita drazliwego" i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() http://tlustezycie.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Spróbuj wprowadzić miód do swojej diety, jeśli możesz. Kiedyś bardzo mi pomógł
![]() ![]() Możesz też spróbować jogurtów z Aktivii albo jakichś z musli, posiłków z dużą ilością błonnika ![]() Espumisan, z tego co mi wiadomo, pomaga się "pozbyć" gazów. Także nie usuwa przyczyny. Boldaloin tu się lepiej nadaje, pomaga uregulować co nieco ![]() Przede wszystkim przeanalizuj wszystko co jesz, pijesz. Może zauważysz co powoduje Twój stan. A może po prostu brak Ci ruchu, to też ma duże znaczenie. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam ![]()
- Jack Sparrow Edytowane przez Vler Czas edycji: 2014-03-28 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Obserwuj co jesz. Można mieć "gazy" też po warzywach, np. po kalafiorze. Pij dużo wody mineralnej.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja, niestety, tzw. gazy mam dosłownie co ...5 minut
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Idź do gastrologa.
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja wzielabym na Twoim miejscu tez tabletki z bakteriami probiotycznymi - mnie pomogl przy sensacjach, choć trochę innych niż Twoje
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;45797865]powinnaś koniecznie pójść do gastrologa, naprawdę, nie wstydź się, znam wielu gastrologów i to bardzo sympatyczni ludzie
![]() Myślę, że akurat w tym konkretnym przypadku sam gastrolog nie wystarczy.
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- czyli jakie np te tabletki ? jakie polecasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.