Problemy w łóżku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-08-03, 07:04   #1
SweetLoveShiny
Przyczajenie

Problemy w łóżku

Hej,

Przychodzę z taką sprawą. Z mężem jestesmy razem ponad 10 lat, zawsze super sie dogadywaliśmy, w sferze seksu również, jednak od ponad roku mamy kryzys. Mąż chciałby popróbować nowych rzeczy, chce bysmy się rozwijali. Ja rozwijam się tak, na ile pozwala mi moja psychika. Caly czas jestesmy w temacie trójkątów bądź para + para. Jednakże jezeli chodzi o trójkat mam zastrzeżenia do swojego wyglądu. Nie czuje się gotowa by pokazać się komuś innemu. Mam problem by zrobić striptiz mężowi, a co to dopiero inni. Mam w planach schudnac ale moje plany zawsze kończą się fiaskiem. Zaczynam praktycznie co tydzień ale chwile i kończę. Fantazjujemy z mezem o tym jakby mogło być fajnie w trójkę ale gdy przychodzi do pytania TO CO KIEDY COS SPROBUJEMY? ja mówię WIESZ ŻE DOPIERO GDY BEDE CZULA SIE DOBRZE W SWOIM CIELE. Wtedy też mąż mówi ze szukam wymówek, że manipulę i kłamię. Naprawdę dopuszczam mysl trójkąta ale nie w moim obecnym wyglądzie. Jednakże opowiadać o tym umiem, mam słabe poczucie własnej wartości... czuje się najbrzydsza i najgorsza...

Czy macie może jakiś pomysł jak jeszcze mogłabym spróbować coś w sobie zmienić? Oczywiście znów zacznę się odchudzać ale co jeszcze? Moze macie jakieś pomysły? Nie chce ranić męża, chcę nabrać też większej ochoty na sex i zmiany.

Proszę o porady.

Pozdrawiam
SweetLoveShiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-03, 10:55   #2
mannah
Przyczajenie

Dot.: Problemy w łóżku

Może warto przenieść wpis do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=405702 który jest dokładnie na ten temat.
mannah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-04, 01:05   #3
Rogatka_Ozdobna
Raczkowanie

Seks z obcą osobą jako motywacja do odchudzania. Chyba powinnaś pomyśleć o swojej psychice, a nie o seksie grupowym.
Rogatka_Ozdobna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-04, 05:31   #4
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SweetLoveShiny Pokaż wiadomość
Hej,

Przychodzę z taką sprawą. Z mężem jestesmy razem ponad 10 lat, zawsze super sie dogadywaliśmy, w sferze seksu również, jednak od ponad roku mamy kryzys. Mąż chciałby popróbować nowych rzeczy, chce bysmy się rozwijali. Ja rozwijam się tak, na ile pozwala mi moja psychika. Caly czas jestesmy w temacie trójkątów bądź para + para. Jednakże jezeli chodzi o trójkat mam zastrzeżenia do swojego wyglądu. Nie czuje się gotowa by pokazać się komuś innemu. Mam problem by zrobić striptiz mężowi, a co to dopiero inni. Mam w planach schudnac ale moje plany zawsze kończą się fiaskiem. Zaczynam praktycznie co tydzień ale chwile i kończę. Fantazjujemy z mezem o tym jakby mogło być fajnie w trójkę ale gdy przychodzi do pytania TO CO KIEDY COS SPROBUJEMY? ja mówię WIESZ ŻE DOPIERO GDY BEDE CZULA SIE DOBRZE W SWOIM CIELE. Wtedy też mąż mówi ze szukam wymówek, że manipulę i kłamię. Naprawdę dopuszczam mysl trójkąta ale nie w moim obecnym wyglądzie. Jednakże opowiadać o tym umiem, mam słabe poczucie własnej wartości... czuje się najbrzydsza i najgorsza...

Czy macie może jakiś pomysł jak jeszcze mogłabym spróbować coś w sobie zmienić? Oczywiście znów zacznę się odchudzać ale co jeszcze? Moze macie jakieś pomysły? Nie chce ranić męża, chcę nabrać też większej ochoty na sex i zmiany.

Proszę o porady.

Pozdrawiam
Twój mąż nie szanuje Twoich granic.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-07, 21:41   #5
arosok
Przyczajenie

Kochana, bycie sexy nie ma nic wspólnego z kilogramami i ciałem. Innymi słowy, to, jak się czujesz zależy od Ciebie. Znam masę pięknych kobiet, które widzą tylko swoje wady i rzeczy do poprawy i nie czują się sexy. Znam też kobiety, które wg obiektywnych standardów odbiegają i są mega sexy, bo się tak czują.
Myśl o sobie dobrze. Mów sobie dobre rzeczy.
Odchudzić się możesz, jeśli to kwestia zdrowia itd. a nie żeby się lepiej ze sobą czuć, bo to nie tak działa. Odchodzisz się, a potem będzie znowu coś, a potem znów coś.

A co do trójkąta czy swingowania czy czegokolwiek innego - jak zadbasz o to, żeby czuć się dobrze ze sobą wróć do tematu. Zapewniam, że znajdzie się ileś osób, które mega chciałoby iść z Tobą do łóżka (już teraz). Możesz im dać szansę, jeśli masz ochotę.
Może trójkąt z kobietą? Myślisz, że będzie oceniająca? Sama pewnie ma kompleksy.
Albo z facetem - ciekawe co na to Twój mąż

Na razie, jeśli chcesz, spróbujcie czegoś nowego: anala, zabawek, gier, przebieranek - jest wiele opcji. Też zaostrzy, ale pozwoli Tobie się poczuć lepiej zanim kogoś wpuścicie do łóżka.
arosok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-10, 20:29   #6
Pious
Przyczajenie

Nie wie w czym problem ja akurat lubię kobiety mające więcej ciałka a nie szkielety
Pious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-08-11, 11:58   #7
SanaPL
Raczkowanie

Zawsze można szukać osoby, która będzie miała swój typ i tym typem będziesz ty. Poza tym nie podoba mi się zachowanie Twojego męża. To wyrzucanie swojej frustracji na Ciebie, gdy masz problemy z akceptacją siebie jest baaaardzo nie na miejscu (że ta delikatnie powiem).
SanaPL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości