Mocne kłucie jajnika - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 11:59   #1
Meeegy
Raczkowanie

Mocne kłucie jajnika

A więc tak... Zacznę od początku. w sobotę i niedzielę ( 12-13 kwietnia ) kochałam się z moim narzeczonym bez żadnego zabezpieczenia. Nie doszedł we mnie , tylko przed końcem wyszedł i skończył na brzuchu moim. W środę ( 16 kwietnia ) wypadał mi środek cyklu. Od wczoraj strasznie kłuje mnie jajnik lewy, nie mogę się ruszać dobrze, w nocy co chwile mnie budziło to kłucie, cały czas coś mi się przelewa w brzuchu. Dodam, że nigdy nie odczuwałam owulacji, nic mnie nie bolało ani nic. Czy takie kłucie w jajnkiu może być objawiem torbieli na przykład?? Czy w kilka dni po stostunku jak dochodzi do zagnieżdżania zarodka też może nastąpić takie kłucie ?? Czy któraś z Was tak miała ?
Meeegy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 12:22   #2
ok132
Raczkowanie

Dot.: Mocne kłucie jajnika

staracie się o dziecko, jak rozumiem?
najlepiej wybierz się do lekarza, nikt ci na forum nie postawi diagnozy
ok132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 12:44   #3
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
Napisane przez ok132 Pokaż wiadomość
staracie się o dziecko, jak rozumiem?
najlepiej wybierz się do lekarza, nikt ci na forum nie postawi diagnozy
Genialny komentarz.
Instagram
Śniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 12:46   #4
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Meeegy Pokaż wiadomość
A więc tak... Zacznę od początku. w sobotę i niedzielę ( 12-13 kwietnia ) kochałam się z moim narzeczonym bez żadnego zabezpieczenia. Nie doszedł we mnie , tylko przed końcem wyszedł i skończył na brzuchu moim. W środę ( 16 kwietnia ) wypadał mi środek cyklu. Od wczoraj strasznie kłuje mnie jajnik lewy, nie mogę się ruszać dobrze, w nocy co chwile mnie budziło to kłucie, cały czas coś mi się przelewa w brzuchu. Dodam, że nigdy nie odczuwałam owulacji, nic mnie nie bolało ani nic. Czy takie kłucie w jajnkiu może być objawiem torbieli na przykład?? Czy w kilka dni po stostunku jak dochodzi do zagnieżdżania zarodka też może nastąpić takie kłucie ?? Czy któraś z Was tak miała ?
Kilka dni po tym jak zaszlam w ciaze mialam klocie, ale to byla takie bardziej miesiaczkowe pobolewanie, do testu bylam pewna, ze okres powinien przyjsc. Mam PCOS i wlasnie w terminie jajeczkowania mam takie mocne klocie przy jajniku i raz w lewym a nastepnego miesiaca w prawym, gdy przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne ten bol zanikal.

Musisz isc do lekarza, zrobic badania i bedziesz wiedziala co sie dzieje.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 17:15   #5
chwilka1979
Raczkowanie

Mocne kłucie jajnika w połowie cyklu to kochana pewnie owulacja .
Czasem tak się zdarza , że kobiety odczuwaja ból w okolicy owulacji .
A jeżeli staracie się o dziecko to chyba najpierw trzeba poznać dokładnie swój organizm i udac sie do pana ginekologa .
Mogę się załozyc ze teraz będziesz miała mega duzo białego sluzu a konsystencji kremu a ból bedzie mniejszy lub zniknie .

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Kilka dni po tym jak zaszlam w ciaze mialam klocie, ale to byla takie bardziej miesiaczkowe pobolewanie, do testu bylam pewna, ze okres powinien przyjsc. Mam PCOS i wlasnie w terminie jajeczkowania mam takie mocne klocie przy jajniku i raz w lewym a nastepnego miesiaca w prawym, gdy przyjmowalam tabletki antykoncepcyjne ten bol zanikal.

Musisz isc do lekarza, zrobic badania i bedziesz wiedziala co sie dzieje.
tabletki anty wyciszają jajniki i dlatego nie masz bol bo nie masz owulacji .
Takie bole jak opisywała koleżanka są to bóle owulacajne i wystepuję właśnie przy PCO choć nie jest to norma.

chwilka1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 20:51   #6
Jeannee
Zakorzenienie

Tak, kłucie jajnika może być objawem torbieli, jestem tego przykładem Ale może też być związane z owulacją.
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 21:08   #7
chwilka1979
Raczkowanie

poprzedniczka ma całkowitą rację . Ja mam to samo . jak jest takie mocne kłucie to owulacje a jak te kłucia nie przechodzą to torbiele . U mnie się to sprawdziło w 100 %
ale z tego co piszę ona to bym stawiała na owulację .

chwilka1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-20, 09:24   #8
aktualnaa
Raczkowanie

Jja mam torbiel na lewym jajniku. Nie mialam żadnych specjalnuch objawow oprocz lekkiego poboolewania w polowoe cyklu. Teraz do operacji mam 1.5 miesiaca i coraz wiecej objawow. Co dzien odczuwam lekki bol jak podczas okresu tylko po lewej stronie, a od dwoch dni pulsuje mi ten torbiel. Boje sie ze moze peknac i nie wytrzymam do operacji..
aktualnaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości