|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mocne kłucie jajnika
A więc tak... Zacznę od początku. w sobotę i niedzielę ( 12-13 kwietnia ) kochałam się z moim narzeczonym bez żadnego zabezpieczenia. Nie doszedł we mnie , tylko przed końcem wyszedł i skończył na brzuchu moim. W środę ( 16 kwietnia ) wypadał mi środek cyklu. Od wczoraj strasznie kłuje mnie jajnik lewy, nie mogę się ruszać dobrze, w nocy co chwile mnie budziło to kłucie, cały czas coś mi się przelewa w brzuchu. Dodam, że nigdy nie odczuwałam owulacji, nic mnie nie bolało ani nic. Czy takie kłucie w jajnkiu może być objawiem torbieli na przykład?? Czy w kilka dni po stostunku jak dochodzi do zagnieżdżania zarodka też może nastąpić takie kłucie ?? Czy któraś z Was tak miała ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mocne kłucie jajnika
staracie się o dziecko, jak rozumiem?
najlepiej wybierz się do lekarza, nikt ci na forum nie postawi diagnozy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Oby do wiosny
|
Genialny komentarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz isc do lekarza, zrobic badania i bedziesz wiedziala co sie dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Mocne kłucie jajnika w połowie cyklu to kochana pewnie owulacja .
Czasem tak się zdarza , że kobiety odczuwaja ból w okolicy owulacji . A jeżeli staracie się o dziecko to chyba najpierw trzeba poznać dokładnie swój organizm i udac sie do pana ginekologa . Mogę się załozyc ze teraz będziesz miała mega duzo białego sluzu a konsystencji kremu a ból bedzie mniejszy lub zniknie . ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Takie bole jak opisywała koleżanka są to bóle owulacajne i wystepuję właśnie przy PCO choć nie jest to norma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tak, kłucie jajnika może być objawem torbieli, jestem tego przykładem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
poprzedniczka ma całkowitą rację . Ja mam to samo . jak jest takie mocne kłucie to owulacje a jak te kłucia nie przechodzą to torbiele . U mnie się to sprawdziło w 100 %
ale z tego co piszę ona to bym stawiała na owulację . |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jja mam torbiel na lewym jajniku. Nie mialam żadnych specjalnuch objawow oprocz lekkiego poboolewania w polowoe cyklu. Teraz do operacji mam 1.5 miesiaca i coraz wiecej objawow. Co dzien odczuwam lekki bol jak podczas okresu tylko po lewej stronie, a od dwoch dni pulsuje mi ten torbiel. Boje sie ze moze peknac i nie wytrzymam do operacji..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.